ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
therkut
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Aralık 2010 08:36
Son Ziyaret:
25 Mayıs 2011 01:07
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erkut UYSAL
Doğum Tarihi:
25 Nisan 1985
Yaş:
39
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut UYSAL
125x50x60

SON 10 MESAJI

Sarı Prenses + Yunus + Silver Shark
Sanırım arkadaş yeni koyacağı silver sharkların elindekilerle sorun yaşayıp yaşamayacağı hakkında bilgi istiyor. Şahsen bilmediğim için bilgi aktaramıyorum :(
Bu balığın türü hakkında yardım lütfen...
başka fikri olan arkadaşımız var mı acaba? türler arasında baktım ama hiçbiri uymuyor
Yunusun Yanına Tür
Ben şu an yunuslarımın yanında sarı prenses ve beyaz prenses bakıyorum. Aynı şekilde arkadaşımda benimki gibi yunus sp bp bakıyor. Sorun teşkil etmedi şu ana kadar fakat usta arkadaşlarımızın önerisi önemlidir. Belki bizimki şanstır.
Hem güvenilir hemde uygun fiyata bir PH metre
[QUOTE=MehmetBerrak]Erkut bey, www.ebay.com a girin, arama motorona hanna diye yazin, bir cok model goreceksiniz, benim aldigim 27 28 $ + kargo ucreti gibi bir fiyati vardi, kirmizi renkte, ustten dugmeli, gerci bir cok model var.
Saygilar. [/QUOTE]Güvenilir olması açısından aldığınız satıcının ismini merak etmiştim. bahsettiğiniz şu ürün mü acaba? therkut2010-12-29 22:20:37
Elektrik Kaçağı
Akvaryum'a 220 volt geçmez. Geçen akımdır. Zararlı olanda akımdır ki bu akım kısa devre durumunda sigorta tarafından kesilir (sigorta attı deriz. bu aşırı akım yüklenmesinden dolayıdır) Kısa devrelerde sınırsız bir akım geçişi olacağı için hemen sigortalarınız atar. Tabi bu aletin kablosu içindeki Faz ve Nötr (Veya topraklama) kablolarının 2sinin birden suya veya birbirlerine temas etmesi ile gerçekleşir. Sadece faz kablosu veya nötr kablosu suya temas ederse teorik olarak bir etkisi olmaz gibi gözükse de pratikte mutlaka uzun vade de sorun çıkartacaktır bundan dolayı böyle durumlardan sakınmak ve gerekli önlemleri almak lazım.
Bu balığın türü hakkında yardım lütfen...
[QUOTE=alpererman]Sp kırmasına benziyor ama hangi türle kırılmış çözemedim doğrusu... [/QUOTE]İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Kırmadan ziyade kendi türünde bir balık olamaz mı acaba?
Bu balığın türü hakkında yardım lütfen...
Arkadaşlar bu balığı dişi sp diye almış arkadaşım. Bende 2 koloni bp vardı 1e 4d bp'yi arkadaşıma verdim o da bana 2e 4d sp verdi. İlk başlarda yine dikkat çekiyordu bu balık ama bu kadar fazla renk farkı yoktu aradan 3 haftalık bir süre geçti ve şu an sp denilecek bir rengi yok. Bu balığın türü nedir?

     
therkut2010-12-28 10:15:11
2 Yunus'um (15cm) ve 15 kadar 3-5cm'lik yavrularım öldü :(Öneri lütfen
Geçmiş olsun kardeş. Ben karantinadan çıkardım balıklarımı. Şehit sayım 2'den 3'e yükseldi. Kuyruk erimesi olan erkek sp'de öldü :( Ama ölümü biraz garip çünkü yanında erkek yunus'umuda götürüyordu, bi hayli kavga etmişler sanırım, erkek yunusu dipte yan yatmış hertarafı yara içinde sadece nefes almak için uğraşırken buldum hemen ufak akvaryuma bekletilmiş suyun içine kaya tuzunu basıp oraya aldım tek başına birkaç sera ürünü kullandıktan sonra 2 günde kendine geldi. Zaten inanılmaz sorunlu bir balıktı ölen sp, çiftleşen balıkların hiçbirine rahat vermezdi. İyleştikten sonra takas için balıkçıya götürecektim zaten. Şu an kalan balıklarım gayet sağlıklı. Akvaryumumu tekrar kurarken bir hayli sera ürünü kullandım. Çok güzel bir suyum oldu 1 haftayı geçtim balıklarım çok güzel yem yiyorlar ve mutlu gözüküyorlar. therkut2010-12-28 00:10:51
Sera Bio Nitrivec kullandım. Dış filtre çalıştırmalı mıyım ?
Merhaba arkadaşlar. Akvaryumumu yeniden kurdum ve Sera Pro Nitrivec  (bkz: http://www.sera.de/tr/ueruenler/tatli-su-akvaryumu/suyun-tazelenmesi-ve-bakimi/sera-bio-nitrivec.html ) koydum.. Acaba dış filtremi çalıştırmalı mıyım ? 
2 Yunus'um (15cm) ve 15 kadar 3-5cm'lik yavrularım öldü :(Öneri lütfen
[QUOTE=mylmz] [QUOTE=therkut]Sağlıklı olduğunu düşündüğünüz bir akvaryumdan su takviyesi yapmalı ve en iyisi biyolojik döngüsü oturmuş bir akvaryumdan iç filtre alarak akvaryumunuza takmanız.Bir de su düzenleyici ilaçlar kullanabilirsiniz.[/QUOTE]Başka bir akvaryumdan su getirme gibi bir şansım yok malesef şu an. Dış filtremide tamamen dezenfekte ediyorum, 1 gündür kaya tuzlu suya yatırılmış olarak bekliyor. Ana akvaryumum tamamı ile boş şu anda. Asıl öğrenmek istediğim; ana akvaryumumu dezenfekte etmeme gerek var mıdır? Yoksa şu anda suyunu doldurup 2 gün bekletip su düzenleyicilerle destekleyip kullanılabilir hale getirebilir miyim? Bir sakıncası olur mu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.