ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
marpuccafe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Aralık 2010 13:39
Son Ziyaret:
09 Eylül 2014 14:35
Toplam Mesaj:
79 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet ayva
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kütahya
Meslek:
işçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mehmet ayva

SON 10 MESAJI

BİTKİ ÖNERİSİ
Tabanda dere kumu var. Dediğiniz gibi yapıp tabanı gübre ile destekleyip, aydınlatmayıda arttıracağim bakalım sonuç ne olacak.
BİTKİ ÖNERİSİ
Elimde bitki için kullanılabilecek tüm ekipmanlar mevcut, zamanında kullanıyordumda co2, gübre, aydınlatma 72w ama sonuç gene aynıydı. ayrıca co2 yüzünden balık kayıpları yaşayınca kaldırmak zorunda kaldım.
BİTKİ ÖNERİSİ
   80x40x55h Akvaryumum var.2x18w 60 cm lik gün ışığı flo mevcut, 1 adet daha daha eklemeyi düşünüyorum. Akvaryumda şu anda sadece amazon bitkisi bulunmakta, Bir çok bitki türü denememe rağmen amazon bitkisi harici başarı sağlayamadım. Bana önerebileceğiniz bu şartlara uyum sağlayabilecek bitki türleri varmıdır.
   Elimde şu anda limon bitkiside mevcut fakat yeni çıkan bitki yaprakları küçük ve çok açık renkli, yapraklarındada delinmeler mevcut.
   Gübre kullanmıyorum haftalık %30 su değişimi yapıyorum.
   Canlı olarak 20 adet moscow blue, 40 adet yavru cüce vatoz,3 adet damızlık boy cüce vatoz,2 adet çöpçü,10 adet katil salyangoz mevcut.
  Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
YEŞİL NOKTA YOSUNU
Teşekkür ederim fatih bey. Yardımlarınız için.
YEŞİL NOKTA YOSUNU
Limon yapraklarında ve ismini bilmediğim bordo renkli bitkimin yapraklarında,hava hortumlarında yeşil noktalar var. Çınar ve gülleri kahverengi alg kapladı.Camlardaki yeşil toz alg olabilir. Bu antibiyotik uygulamadan önceki sorunumdu. 4 Gün antibiyotik uyguladım hiç bir sonuç alamadım. Co2 yi fazlalaştırdım ve elimde soğutma tanklarında kullanılan yosun önleyiciden vardı  Musluk suyu yerine kuyu suyu kullanarak bir kaç günde bu yöntemi test edicem. Nerite salyongozunu kesinlikle ilk fırsatta edineceğim ama inat ettim sorunun kaynağını bulana kadar her yolu deneyeceğim.
YEŞİL NOKTA YOSUNU
  Bendeki kesinlikle yeşil nokta algi. bugün fosfat takviyesi ve antibiyotik uyguladım. bir kaç güne sonuçlar netlik kazanmaya başlar. Elinde fazla neritesi olupta satmayı düşünen arkadaşlarımız varsa ben talip olabilirim.
YEŞİL NOKTA YOSUNU
 Dediğinize katılıyorum ama birçok yolu denememe rağmen sorunun üstesinden gelemedim.
YEŞİL NOKTA YOSUNU
En kısa sürede nerite edineceğim. Bugün macrol antibiyotik ekledim akvaryuma. Yeşil nokta yosununun neden oluştuğunu çözebilirsem iyi olacak.
YEŞİL NOKTA YOSUNU
Nerite salyangozu kısmen çözüm olabilir ancak çok hassas oldukları ve çabuk sitrese girdikleri söyleniyor kargodan ölü çıkma ihtimali olduğu söyleniyor.
YEŞİL NOKTA YOSUNU
Kütahyada Nerite salyongozu bulamıyorum malesef.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.