ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nottinghill15
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ocak 2011 21:13
Son Ziyaret:
31 Mayıs 2011 19:56
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış Begeç
Doğum Tarihi:
25 Mart 1978
Yaş:
46
İl:
Burdur
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış Begeç

SON 10 MESAJI

İlk Kusturma SP Yavruları
Birkaç gün önce dişi 2 SP min ağzı dolu ne yapmam gerekir demiştim, 14 gün sonra kusturma yoluyla al demişti forumdan deneyimli bi kaç arkadaş.. 1 sat kadar önce kusturdum ve 1 dişiden 35 yavru sağdım, karınlarında keseleri duruyor, acaba bu yavruları yemlemeli miyim? Çok ince SP yemi diye bir yem verdi akvaryumcu, eğer yemlemem gerekiyorsa bu yeterli mi? İlk deneyimim olduğu için sağdığım dişiden endişelendim, ağzında hava kabarcığı var şu an, sanırım o yüzden yüzmesi biraz garip, bir sorun olur mu? Kustururken suyun dışına çıkartıp tekrar suya soktum, başka türlü yavruları salmadı çünkü.. Halen ağzında yavru var gibi sürekli ağzını hareket ettirip çevirmeye çalışıyor.. Şimdiden teşekkürler
Yavru alamıyorum tavsiyeleriniz.
180 lt kayalıklı akvaryumumda 2 e 6 d SP besliyorum.. boylarına bakınca seninkiler yetişkin gözüküyor çünkü benimkiler seninkilerin yarısı kadar.. özel hiçbir şey yapmadan ilk yavruları görmüştüm, şimdi 2 dişimin ağzı dolu yaklaşık 10 gün oldu.. 4-5 aydır besliyorum ve çok küçükken almıştım sp lerimi.. bence yeteri kadar beklemişsin, eğer ortam normal şartları barındırıyorsa (ısı, ph, nitrat, stres vs..) şimdiye kadar yavru almalıydın.. arkadaşlarım hiç ilgilenmedikleri sp akvaryumundan yavru alıyorlar, doğal bir denge bu, senin müdahale etmen gerekmiyor yani.. bence erkek sp de sorun olabilir, değiştirip deneyebilirsin, yanlışım varsa kusuruma bakmayın, bende acemi balıkçılardanım ama moral vermek için yazmak istedim.. umarım en kısa zamanda yavrularına kauşursun, sabır önemli bu zevkte ;)
SP yavru
180 litre kayalıklı akvaryumumda 6 d 2 e SP besliorum.. dişilerden biri geçen ay yavru bıraktı, akvaryumdan ayırmamıştım ve ilk yavrularıydı.. yavruları 1 hafta kadar nadirende olsa görüyordum ama yemleme konusunda sıkıntı çektim, şimdi ortalıkta gözükmüyorlar.. asıl sorunum şimdi 2 dişiminde ağzı dolu, 80 lt başka bir akvaryumum var ama hazır değil, sadece hava motoru mevcut.. yavruların kaç günde yumurtadan çıktığını tam bilmiorum, amacım ağzı dolu 2 dişiyi 80 lt lik akvaryuma almak ama ürkütmek veya strese sokmak istemediğim için danışmak istedim.. her iki dişininde ağzı dolalı 10 gün oldu, diğer akvaryumu nasıl hazırlamalıyım, suyunu ana tanktan mı çekmeliyim yoksa yenisini mi hazırlamalıyım? Sadece hava motoru koysam yeterli gelirmi yavrular için? dişiyi elime alıp sağmak istemiyorum, acaba ana tankta yavruluğa mı alsam yoksa 80 lt lik tanka mı aktarsam dişileri? araştırdığım kadarıyla ilk yavruların dişi için özel olduğunu öğrendim ve benim ağzı dolu dişilerden birinin ilk diğerinin ikinci yavruları olucak.. umarım yeterli bilgi vermişimdir, önerilerinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.
Sp akvaryumumda toz bulutu
Akvaryumu kuralı 1 ay oldu, kumu güzelce yıkamıştım ve düne kadar böyle bir durum yoktu.. sp ler kumu deşelemişler bihayli, erkek kendine kayanın altında oyuk hazırlamış, sanırım dediğiniz gibi nitrit veya nitrat kum deşelenince açığa çıktı.. midye karışımı vardı zeminde, yetmediği için onun üzerine koyu renkli daha iri taneli kum eklemiştim.. eğer sorun buysa ne yapabilirim nitrit ve nitrat için? 
Sp akvaryumumda toz bulutu
180 lt akvaryumumda nedenini çözemediğim toz bulutu gibi bir bulanıklık var.. Fluval 205 dış filtre ve hava motoru sürekli çalışıyor, dünden beri bu toz bulutu düzelmedi.. Sadece aydınlatmayı açtığımda farkedilen bir tabaka ve suyun içinde belirgin halde.. Sirkülasyondan dolayı hareket ettiği belli oluyor.. Foto çekmeyi denedim ama fotoda belli olmuyor, yemden mi acaba diye düşündüm ama sabahtan beri yem vermedim ve durum halen aynı.. Dış filtreden kaynaklanıyor olabilir mi acaba, filtrenin içindeki kömürümsü maddeden mesela? Balıklarda huzursuzluk yada farklı davranışlar gözlemlemedim ama suda dolaşan toz bulutu moralimi bozdu, yardımcı olursanız sevinirim :(
SP lerim Sürekli Saklanıyor
Anüs vent kontrolünü akvaryumcu yanımda yaptı, o an bende baktım ama anlayamadım.. diğer balıklarımıda yarın tamamlayıp tekrar değerlendiricem, cevaplar için teşekkür ederim.. Saygılar.
SP lerim Sürekli Saklanıyor
Akvaryumu yeni kurduğum için şimdilik 2 sp aldım, akvaryumun dengesi oturmadan bütün balıkları eklemek istemedim çünkü.. dış filtre ve hava motoru sürekli çalışıyor bikaç hafta sonra 7-8 (3d sp ve 1e 4d ahli) eklmeyi düşünüyorum. Cevap için teşekkür ederim.
SP lerim Sürekli Saklanıyor
4-5 gün önce yeni kurduğum akvaryumuma 1e 1d sp aldım (en azından akvaryumcu öyle söyledi).. boyları 3-4 cm boyutlarında, ikisinin de üst yüzgecinde siyahlık var ama birinin altında yumurta beneği göremedim.. 180 lt civarında akvaryumum ve akvaryumun oturması için şimdilik 2 sp aldım ama biri kayalıklardan diğeride batık gemi içinden hiç çıkmıyorlar diyebilirim.. çok nadiren dışarda gördüm, yem atınca bile tepki göstermiyorlar.. sağlıklı gözüküyorlar ve akvaryuma yaklaştığımda sadece kafa bölgelerini gösterip geri saklanıyorlar.. Belirgin bir sebebi var mıdır acaba, eğer kısa zamanda alışıyorlarsa sorun yok ama bu durum çok can sıkıcı, onları izlemek istiyorum ama resmen benden kaçıyorlar.. bir sorum daha var aslında, amatörlüğümü bağışlayın ama 2 erkek sp birbirlerine kur yapmazlar dimi? yani 4-5 gün içinde bikaç kez daire çizerek birbirlerini kovaladıklarını ve kur yaptıklarını gördüm, bu durum birinin erkek diğerinin dişi olduğunu kanıtlar mı? ilgileriniz için şimdiden teşekkürler, gerekirse foto koyucam ama fotoluk bir durum yok gibi. Saygılar
Kayalarıma bir göz atabilir misiniz?
Bilgileriniz için teşekkür ederim Onur bey, önümüzdeki yıl evi değiştiricem, 400 lt lik bir tank planlıyorum, artık şu an hazırladığımı da yavruların gelişimi için kullanırım. Şimdilik amacım deneyim kazanmak, bunun içinde 7-8 balığı geçmeyecek akvaryumum.

Hakan bey yorumlarınız için teşekkür ederim. Forumu takip ediyordum, yaklaşık 2-3 aydır sadece araştırma içindeydim, edindiğim bilgiler doğrultusunda elimden geleni yapmaya çalışıyorum ve doğallık konusunda size tamamen katılıyorum. Saygılar..
nottinghill152011-01-24 22:14:45
Kayalarıma bir göz atabilir misiniz?
Aşağıda resimlerini eklediğim kayalarımı sarı prenses ve ahli balıklarım için ayarladım.. Resimler akvaryum dışından çekildiği için net gözükmeyebilir ama yinede yorumlarınızı bekliyorum.. Mavi olmasının sebebi, ilk kuracağım akvaryumumda malzemelerde kalabilecek ve hastalık barındırabilecek organizmaların temizliği için metilen mavisi kullanmış olmam.. umarım zamanla geçecektir. Sormak istediğim bu kayaların akvaryumlar için uygun olup olmadığı, sıcak suda uzun süre kaynatıldılar ve 3 gün kaya tuzu içeren suda bekletildiler. Keşke metilen mavisini kullanmasaydım diyorum bazen ama olan oldu artık.. Henüz akvaryumumda balık yok, yaklaşık 3 hafta sonra balık almayı düşünüyorum, önce bir çift balık ve 1 ay sonra da geri kalanları.. Engin tecrübelerinizden yararlanmak isterim, umarım ilk mesajımda bunu yapmış olmamın bir sakıncası yoktur, çünkü üyeliğide şimdi aldım. Hertürlü öneriye açığım, çünkü amatör bir balık meraklısıyım.. Akvaryumum 180 lt civarında, şimdilik yeterli diye umuyorum, bütün malzemelerim hazır, fluval 205 dış filtre ve sera marka yemler aldım.. Dış motor şu an çalışmıyor, iç filre ve hava motorunu bikaç gündür çalıştırmaya başladım ve bir süre daha bu şekilde kalıcak.. Kendimi bu konuda çok dertli gibi hissettim yazdıklarımı görünce, affınıza sığınıyor ve resimleri ekliyorum.. Herkese sağlıklı, mutlu balıklar diliyorum ;)



SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.