ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
galaca
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2011 17:22
Son Ziyaret:
22 Kasım 2016 03:32
Toplam Mesaj:
89 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selahattin ÇALIŞKAN
Doğum Tarihi:
10 Eylül 1987
Yaş:
36
İl:
Izmir
Meslek:
Elektronik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Selahattin ÇALIŞKAN

SON 10 MESAJI

akvaryem.com gerçekten bukadar kusursuz firma yok
Akvaryem gerçekten on numara beş yıldız bir yer. Mağazasınada gittim. Çok temiz, çok düzenliydi. Aradığım bütün yem çeşitlerini aynı yerde bulabildiğim tek firma. Yemlerin tazeliği zaten tartışılmaz. Pul yemler çıtır çıtır. Siparişlerin elime ulaşması çok hızlı. Gerçi İzmir de oturuyorum ama hazırlama aşaması bile çok hızlı. Ceylan bey sağolsun malzeme veya yedek parça ihtiyacımız olduğunda çok hızlı geri dönüş yapıyor. Açık yemleri güvenilir. Balıklarıma akvaryem sayesinde bir çok çeşit yemi verebiliyorum. 100 gramlık kovadan bölme yemleri balıklarım bitiremediği için 50 gram alabilirmiyim diye aradım, tabiki hemen özel ilan açıyoruz sitede dediler ve açtılar. Memnuniyetimi anlatamam. Ceylan bey kadar bu işi özveriyle yapan birini görmedim. Her şey için çok teşekkürler.
Herkese akvaryemden alışveriş yapmasını tavsiye ederim.
Red Lace Snakeskin & Albino Red Lace Snakesinlerim
Raif bey ve Fatih bey yorumlar için çok teşekkürler.
Peki red lacelerin kendi dişilerini ne zaman tekrar devreye alıyorsunuz? Full redle çaprazlamadan doğan dişileri tekrar red lacelere geri eş ettik. Bu eşlemeden de çıkan yavrulardan erkekleri bu sefer kendi dişilerine mi eş ediyorsunuz yoksa çapraz dişilerlemi devam ediyorsunuz?
Desen düzeltmek isterseksek te albino erkek kullanıyorum demiştiniz. Bu albino erkekler filigran olanlar değil mi? Benim en son eklediğim erkek filigran diye tabir edilen erkek değil sanırım. Ama ilk resimdeki erkek filigran. Bu tarz erkekleri kendi dişilerine eş edip çıkan siyah gözlü erkek yavrularla, yine kendi dişileriyle eş ederek mi devam ediyorsunuz?
Çok sordum kusura bakmayın.
Red Lace Snakeskin & Albino Red Lace Snakesinlerim
Merhaba
Fatih bey ve Raif bey değerli yorumlarınız için çok teşekkürler.
Bahsini ettiğim siyah gözlü anne babadan dünyaya gelen albino yavrumun resimlerini ekliyorum. Telefonla çektiğim için pek net değil ama renk tonu belli oluyor.






Bu erkeği tam gelişmesini tamamlamadan kaybettim. Siyah gözlü kardeşlerinden biraz daha koyu kırmızıydı.
Lace ve Snakeskin erkekten gelen genle taşındığını biliyordum. Fatih bey söylediğiniz diğer forumdada red lacenin geçmişini okumuştum. Desenin erkekten geldiğini, kuyruktaki kırmızınında dişiden geçtiğini yazıyordu. Bu varyete ilk oluşturulurken Half Black Red varyetesinin dişileri kullanılmış ve bu dişiler Red Lace Snakskinlerin orijinal dişileri olarak kabul edilmiş. Yani burdan yola çıkarsak aslında bu varyetede erkeğe kırmızı renk tonunu verebilecek, kuyruktaki kırmızı rengi baskın olan dişileri (farklı varyetelerin) kullanabiliriz diyebiliriyiz?

Birde kafama takılan red lace erkekleriyle albino full red dişilerini çaprazladığımızda, hemen ilk yavrularda snakeskin ve lace deseni yavrularda baskın olarak çıkıyormu? Eger çıkmıyorsa bu çaprazlamadan dogan yavrularda nasıl bir eşleme yöntemi izlenmeli? Dişi yavrular tekrar babaya mı eş edilmeli? Eger böyle olursa dişiden lace geni gelmediği için sadece istenen kırmızıktaki dişileri kullanıp erkekleri ıskartamı yapılmalı?
Dişiden vücuda etki eden kısımlar bulunmakta demişsiniz. Bu red lacelerin kendi dişilerindede mi var?
Son olarak yazdıklarınızdan artık varyeteyi stabilleştirdiginizi anlıyorum :)Hatta Tayland' ıda solladığınızı hissettim yazınızda. Umarım öyledir :)
Dahada ayrıntıya girmeniz beni fazlasıyla memnun eder, çok mutlu olurum. Bu varyeteyi bu kadar tecrübeli birinden tanımak benim için çok önemli. Keşke yetiştiren herkes katılsada nereye gittiğimizi gidebilcegimizi bilsek. Paylaşımlarınız için tekrar çok teşekkürler.
saygılar

Red Lace Snakeskin & Albino Red Lace Snakesinlerim
Fatih bey
Sanırım yanlış yazdım. Albinolardan değil, siyah gözlülerden albino yavrular çıkıyor. Albino olanlar farklı yerden geldi. Ben daha çaprazlama yapmadım ancak bunlardan ayrı olarak full red de yetiştirmeye başladım. İleriye dönük çaprazlama ve renk katma yapabilmek için. Yolumuz uzun. Yeni setlerle yavrulardan çıkan damızlık adaylarını eleyerek elimdeki varyeteyi ileriye taşımak amacım. Sürekli araştırma geliştirme içerisindeyim. 
Siz sadece red lace snakeskin yetiştiriyorsunuz tecrübeleriniz benden daha fazla. Bilgilerinizi paylaşırsanız memnun oluruz. Damızlık seçimi vs nelere dikkat ediyorsunuz?
Avrupalıların filigran tabiri sanırım kuyruktaki dantel desenini (lace) tabir etmek için kullanılıyor. Öyle hatırlıyorum. Peki bunlar filigransa orjinal red lace snakeskin nasıl oluyor yada nasıl olmalıdır? 
Asya ve Avrupadaki red lace snakeskinlerin farkları nelerdir? Merakımdan soruyorum. Bizim forumda dahil bu balıklar böyle biliniyor. Öğrenmenin yaşı yok. Bende gittiğim yolu görmüş olurum.  
saygılar
Red Lace Snakeskin & Albino Red Lace Snakesinlerim
Merhaba
Görkem bey yanlış anlamadım hatta çok sevindim. Öncelikle şunu söylemeliyim ki özel varyteleri bulmak gerçekten sıkıntı. İzmir akvaryum konusunda gelişmiş bir şehir olsada lepistes konusunda çok vasat. Ben bu balıkları çok aradım. İzmirde bulamadım. Mecburen şehir dışından getirttim. Şimdilerde biraz daha iyi sanki en azından forumda İzmirli lepistes severleri gördükçe seviniyorum.
Red lace konusunda benden tecrübelisiniz. Yavru aldım gelişimlerini gözlemledim. Tespitlerinizde haklısınız. Albinoların yavrularında kamburluk sorunu oldu. Üstelik dişiler küçük olmamasına rağmen10 ar tane yavru aldım. Yavru sayıları düşük. Çok şükür 1-2 kayıp dışında fire vermeden büyüyorlar. Daha çok küçükler. Kuyrukları yeni kızarmaya başladı. Desenlerini takip edicem. 
Birde normal (siyah gözlü) red lacelerden kendi yetiştirdiğim hatta damızlığa ayırdığım balıklarım oldu ancak onları malesef kaybettim. Albinolarla hiç bir bağlantıları olmamalarına rağmen içlerinden albino olanlarda çıktı. Üstelik kırmızılık tonu siyah gözlü kardeşlerine bakarak daha koyu ve güzel. Resimlerini en kısa zamanda eklerim yorumlarınızı almak isterim. Siyah gözlü kardeşlerinde ise babalarından bile güzel lace deseni olanlarda çıktı, kuyruğunda siyah lekeleri çok yoğun olanda çıktı. Yetiştirdiklerimi bir talihsizlik yüzünden kaybettiğim için tekrar aynı kandan yeni damızlıkları edinerek yola devam etmeye çalışıyorum. Biraz yavru aldım. Gelişimlerini paylaşıcam inşallah. 
En kısa zamanda tanışıp akvaryumda izlerkende yorumlarınızı almakta isterim.
saygılar
Profesyonel olarak Lepistes Yetiştirmek
merhaba Görkem bey
Allah analı babalı büyütsün inşallah bebeğinizi. 
Bende İzmir deyim. Yeriniz müsaitse balıklarınızı görmek, tanışmak isterim. Sizinde uygun olduğunuz bir gün benim lepisteslerimi görmeye bi kahve içmeye beklerim. Yerim her zaman müsait. 
Saygılar
Red Lace Snakeskin & Albino Red Lace Snakesinlerim
Aslan bey teşekkürler güzel dilekleriniz için. Albinoları hassaslar ve yavru alması yetiştirmesi biraz daha zahmetli. Adaptasyonu daha zor oluyor. Fotoğraflardaki 2 dişidende 10 ar tane yavru aldım. Malesef ki bazıları kambur doğdular. Büyümeye devam ediyorlar. Yakında resimlerini paylaşıcam. 
saygılar
Red Lace Snakeskin & Albino Red Lace Snakesinlerim
İbrahim abi biraz iyi biraz kötü gelişmeler var ama bu aralar işlerin yoğunluğundan fazla zamanım olmadığından yeni resim çekemedim. Kısmet olursa haftasonu çekip eklemeye çalışırım. 
saygılar
Red Lace Snakeskin & Albino Red Lace Snakesinlerim
Güzel dilekleriniz için teşekkürler. 
Red Lace Snakeskin & Albino Red Lace Snakesinlerim
İbrahim abicim güzel dileklerin için teşekkürler. Elimizden geldiğince hobimizi ve balıklarımızı ileriye götürmeye çalışıyoruz. Fotoğraflar aslında hoşuma gitmedi elimdeki dijital fotoğraf makinası kompakt bir makina olduğundan makro çekimleri çok iyi yapamıyor. Çiçek falan resimi makroda iyi ama konu yerinde durmayan lepistesler olunca yetersiz kalıyor. Bende tecrübesiz olduğumdan anca bu kadar oldu. Bunlar ilk denemelerim. Daha profesyonel makina arayışlarına başladım. Senden öğrenecek çok şeyim var. Bana güzel resim çekme tiyolarını öğretirsin artık  
Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.