ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
R.orhan_
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Nisan 2011 13:48
Son Ziyaret:
14 Ocak 2012 01:27
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
orhan gökalp
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

orhan gökalp

SON 10 MESAJI

250/30/50
Abdullah bey tahmini hesaplar yaparakmı söylediniz yoksa gerçekten bi basınç hesabı yaparıkmı. Çünkü 20mm ciddi bir kalınlık. Zaten kayıt ve kuşakları taner beyin dediği gibi sık sık atmayı düşünüyordum. Buna rağmen 20mm olması gerektiğini söylüyorsanız. Tedirgin oldum açıkçası.
Güvenlik filmini kullanmaktaki amacım ise. Esnemeyi engellemek için değilde olaki bi çatlama durumunda vs. Su tehlikesine karşı. yani camın patlaması kırılması darbe alması durumları için. Teşekkürler
250/30/50
Merhaba arkadaşlar. Yeni planım 250/30/50 şeklinde bir akvaryum yapmak başta boyutlar garip gibi ama koyacağım yerden dolayı böylesi çok daha şık olacak. Öğrenci olduğumdan dolayıda malum. Maliyeti çok yükseltmek istemiyorum. Cam kalınlığı programı 8mm cama güvenli gösteriyo. Fakat insan ginede emin olamıyor. Tecrübesi ve önresi olan arkadailar umarım yardımcı olurlar :). Bu arada forumda cam filmleri konularına baktım ama. Bi kaç video dada görmüştüm. Normal cama güvenlik cam filmi oldukça etkili oluyor sanırım. 8mm lik cama güvenlik filmi sizce 10mm cam mukkavemeti sağlarmı. Teşekkürler.
Lamine cam dan akvaryuma çerçeve?
Örneğin 150/70/50 lik bir akvaryumu 8mm güvenlik filmiyle kaplanmış camlar ile yapmak alt kayıtlarını normalden biraz fazla tutarak. Güvenli olurmu yoksa cam 10 mm mi olmalı çünkü 50 cm için 8mm güvenli diye hatırlıyorum.
Lamine cam dan akvaryuma çerçeve?
Teşekkürler. Aslında benim yakın zamanda yapmak istediğim akvaryumlar. yükseklikleri çok fazla olmıyan ama boyca ve en olarak büyük akvaryumlar lamine cam daki amacım güvenli olması. Bi kaç kişiyle düz cama güvenlik filmi uygulayarak akvaryum yapılmasınıda konuşmuştum ama farklı cevaplar alınca kafam karıştı :)
Lamine cam dan akvaryuma çerçeve?
Merhaba arkadaşlar. Lamine camdan yapılan akvaryumlara pek sıcak bakılmaz ama halen anlıyabilmiş değil bunun nedenini. Yani anladığım şey
(4+4) lamine cam ile yapılan akvaryumun, içindeki su 8mm cama değil de 4 mm lik cama baskı uyguluyor ve bundan dolayı cam çatlıyabiliyor. Bu akvaryuma dışardan çerçeve yapılırsa tüm kenarlara basınç 4mm cama değilde 8mm cama olmuş olmıcak mı? Bu veya benzer şeyler yapmış arkadaşlarda varsa deneyimlerini paylaşmaları rica olunur teşekkürler :)
Lamine cam için fikir
Yüksekliği sabit tuttuktan sonra örneğin 40 cm taban alanın bir önemi yok diye biliyodum ben. Hatta bunun için bayağ hesaplamalar yapmıştım. Sıvılarda yüzey alanına basın vs.. Yani 5 metreye 5metrelik bir akvaryumun yüksekliği 40 cm olduktan sonra 8mm bu akvaryum için güvenli değilmi.Belkide formülle değildir herşey bilmediğim bazı detaylar vardır :)
Lamine cam için fikir
Cevabınızın için teşkkür ederim. Ama benim kafamı karıştıran forumda şöle bi sonuca ulaşılıyodaki sanki tartışmalardan sonra. 4+4 lamine cam 8mm düz cam dayanımı yaratmaz yani su sızdırmasada çatlar bunun sebebide basıncın sadece suya gelen 4mm camın üstlenmesi Daha öncede yazmıştım Çok büyük akvaryumlar yapmayı düşünüyorum. Bi çok alternatif var kafamda aslında lamine en sağlıklısı gibi olur diye düşünüyodum ama forumdan bakınca pekte öle değil sanırım diye düşünmeye başladım :) 
Lamine cam için fikir
Arkadalkar sitede oldukça araştırmıştım lamine camdan akvaryum yapımı vs.. Şöle bi sorun dikkatimi çekti örnekle açıklıyım: 4+4 lamine camdan akvaryum yapıyoruz diyelim yan camların ön ve arka camların arasına gelicek şekilde birleştirme yaparsak özellikle ön ve arka camların (camlar 4+4 olduğu için dışta kalan kısımları yani dıştaki 4mm cam akvaryuma hiç biyerden bağlanmıyor ve sadece suyun basıncı iç taraftaki 4mm cama basınç yapıyor. Buraya kadar tamam zaten lamine camdan yapılan akvaryumlarında çatlama sebebi: 8 lik cam gereken su basıncına 4mm cam maruz kaldığı için benim anladığım kadarıyla buydu yanlış anlamış isem lütfen düzeltin :) VE bundan dolayı çatlama gerrçekleşiyor. Peki bu sorun Akvaryuma dışardan düşeyde ve yatayda kenarlarına Köşe profiller geçilerek düzeltilebilirmi. Yani dışta kalan 4mm camda suyun basınca takviye görevi yaparmı. Görüntü olarak çok hoş olmaz akvaryumun Tüm kenarlarına dikey profillerin yapıştırılmarı ama çok merak ediyorum. Yapan arkadaşlarda var ise tecrübelerini bizimle paylaşırlarsa çok mutlu olurum. Profillerden kastım Aluminyum L yada bunları kalın camdan yapmak vs.. Teşekkürler.
190/90/60 2tane & 240/90/60 havuz gibi
Gerçekten sizlere çok teşekkür ederim. Tamda kafama takılan yerlerin üzerine basmışsınız.
1.si bu su kontraplağından akvaryumun iskeletini yaptıktan sonra ki bu bahsettiğim kontraplaklar teknelerde kullanılan su dayanımı olan kontraplaklar altına tamamen bir kat silikon çekip camları yerleştirmek bu çok garantili bir yol evet ama burada benim kafama takılan o boya şeklinde çekilen silikon diyelimki kenarları kurudu bi süre sonrada iç kısımları tamamen kuruyacakmıdır?
2.si Kontraplağın esnemesi de aklıma gelmişti ama mümkün olduğunda kalın tutup 25mm ve 30mm ve dıştan 3e3 veya 4e4 kalaslarla iskelet yapmayı düşünmüştüm. Gine buna rağmen esneme yaparmı çok teşekkür ederim :)

190/90/60 2tane & 240/90/60 havuz gibi
Merhaba arkadaşlar. Bu yıl su ürünleri fakültesine giriş yaptım. Daha başlıyamadım kendi çapımda büyük projelerim umarım sizinde desteklerinizle biranevvel hayata geçirebilirim. Zemin katta boş bir odayı sadece akvaryumlarım için ayırmayı düşünüyorum daha önceden 100 200 arası  akvaryumları kendim yapardım ama bu sefer iş farklı. 2 adet boy:190 en:90 yükseklik:60 1 adet boy 250 en 90 yükseklik 60 . Oldum olası camdan korkutuğum için ve bu akvaryumları havuz şeklinde yere koymayı düşündüğümden dolayı eee tabiki sağlam olmasıda çok önemli aklıma bi kaç fikir geldi. Sizlerde yorumlarınızı eklerseniz çok sevinicem.
 1. su kontraplağı ile kalınlığı 20mm veya 25mm olucak şekilde. Taban yan kısımları ve arka kısımı akvaryum şeklinde yapmak. Sadece ön tarafa cam oturtacak şekilde uygun keresteler çerçeve yapmak. En  önemli kısım bundan sonra. Bu kontraplakları daha sonra yat verniği ile vernikleyip içini izolasyon malzemesi değilde 6mm cam ile kaplamak. Ön tarafa ise tepmerli cam yada normal 10 12 mm düz cam koymayı düşünüyorum. Ama ben bu akvaryumları havuz şeklinde yapmayı düşünüp bunların üstüne tekrar bi masa şeklinde set yapıp gerekli yükseklikte tabi sırf camacam akvaryumlar yapmayı düşünüyorum bu 2. plan da olcak şeyler tabi. Yani ön tarafı cam yapmak yada çok hayatı olmıcak fakat benim asıl merak ettiğim şey kontraplağın içine 6mm cam döşediğim zaman kesinlikle bi esneme payı olmamasına rağmen çatlama yapabilirmi ve nasıl önemler alınabilir. Bu ve buna benzer çalışmalara imza atmış arkadaşların tecrübelerini paylaşması beni mutlu eder teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.