ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sybalik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Mayıs 2011 21:34
Son Ziyaret:
13 Nisan 2016 10:12
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan Yaprakli
Doğum Tarihi:
26 Şubat 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Veteriner Polikliniğinde Çalışıyorum.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serkan Yaprakli.

18 Adet 150lt, 1 Adet 360lt, 1 Adet 540lt. Yunus, Sarı Prenses, Bemba, İkola, Duboisi, Frontoza ?.

SON 10 MESAJI

Frontosa Cinsiyet ve Türü?

en kısa sürede anüs vent resimlerinide ekleyeceğim teşekkurler..  



Frontosa Cinsiyet ve Türü?

Slmlar dostlar.... Elimde 11 adet 8-13cm arası  vede 8 adet 5cm civarı frontosa'lar.. türleri ve cinsiyetleri hakkında yarımcı olursanız sevinirim..


Balıklara verdiğim numaralar her resimde farklıdır. 1. resimdeki 1 numara ile 2. resimdeki 1 numara farklıdır. Anüs vent kontrolü için bugun resim çekeceğim tekrardan. 



bunlarda 8 adet 5cm resimleri

sybalik2012-04-02 10:31:53
Doğalgaza zam yapıldı.

memur zam artışı ne kadardı acaba..



malawi kavgaları

Slmlar.

Buna benzer birşeyde benim yunuslarımda var ve çok işe yarıyor aslında.. 540lt'de 4 dişi 2 erkeklik bir kolonim var. 17cm civarı 1 erkeğim devamlı dişileri sıkıştırıyor ama çiftleşme işlemini başaran 12-13 cm lik diğer erkeğim. Bu sayede devamlı yavru alıyorum. Umarım aynı şey senin içinde gerçekleşir.

saygılar.. 

balik ithalatı

slm dostlar


phuket

pattaya

bangkok 


bu şehirlerden gelebilecek balık türleri hakıkında bilgisi olan varmı acaba?

birde 2 kişi gidecegiz buraya yanımızda kaç adet getirebiliriz? gümrükte sorun yaşamadan..


teşekkurler 

Tropheus Duboisi Yetişkin ve Yavruların Ölümü
[QUOTE=Demasonilover]
Binchotan Filter Media
2+1 Magic Remove Medium
No2 & No3 Remove Media
Magical Fiber-Rug
Po4 Mınus Media
Nh3 & Po4 Remove Medium
Fe2 + Element Support Rug
özelliklerinde filtreleri sump'ın içine sıralı olarak dizmiş bulunmaktayım.  Bunlar acaba bir etkimi yapıyor? bunlar üzerinde durmaya çalışacağım.
 

Serkan Bey bende kendimi meraklı, her tür medyayı kullanıp tecrübe etme takıntılı bulurdum ki siz bendede meraklısınız gibi görünüyor :)

Hemen her firmanın remover yani tutucu medya setleri kullanmışımdır ama sizinkilerin isimlerini dahi duymadım daha önce. İsimlerden birkaçının ne amaçla kullanıldığını anlamak mümkün ama bir kısmı hakkında hiçbir fikrim yok açıkçası ve dolayısıylada pek bir yorum yapamayacağım.

Tanganyika balıklarının sağlıklı yaşam ve gelişim göstermeleri için uygun oranda siporax yada matrix(ben matrix tavsiye ederim), bir miktar biyo ring ve bir miktarda iri taneli (3 cm civarı) mercan kırığı fazlasıyla yeterde artar bile. Sumpınızda kullandığınız bie çok medya, affınıza sığınarak söylüyorumi, bana biraz riskli ve gereksiz gibi geldi açıkçası.

Bana sorarsanız tüm remover ve Ph minus gibi kimyasal katkılarını kesip bir müddet günlük su değişimleriyle basit filitrasyon yapın. Bu süreç içerisinde balık kaybı yaşamaya devam etseniz dahi, filitrasyonda herhangi bir değişime gitmeyin ve kararlı bir şekilde sistemi ayakta tutmaya çalışın. Bir müddet sonra kayıplar mutlaka sona erecek ve balıklarınız yeni suya mutlaka alışacaktır. Ana vatanında 4.5 Ph yaşıyan discus gibi göreceli bir canlıdan dahi üstelik karma tanklarda 8.5 Ph ta yavru bile alınıyorken, sizinkisi gibi aynı şehrin belediye suyundan gelen canlılar için ne removerlara nede kimyasal katkılara ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum. Unutmayınki kimyasal katkılara bir defa bulaştığınızda, hobiye devam ettiğiniz süre içerisinde devamlı bağımlı kalacaksınız, dolayısıyla ne hobiyi kendinize güçleştirin, nede maddi olarak yıpranmayın derim ben.

Saygılarımla.
[/QUOTE] Bahri bey duymak istediğim şeyleri duydum aslında bir bakıma. Bazen hani aklımızdaki şeyleri gerçekleştirmek için bir destek beklerizya, sizinkide öyle oldu
Direk sumptan çıkartıyorum filtreleri. Filitrasyon:  Sump Sistemi var. JBL marka filtreler mevcut. ( çok içime sinmeyerek ekledim bunları ama neyse ) 
 diye  ilk mesajımda soylemiştim.
 
Dediğiniz gibi ; kimyasal katkılara bir defa bulaştığınızda, hobiye devam ettiğiniz süre içerisinde devamlı bağımlı kalacaksınız, dolayısıyla ne hobiyi kendinize güçleştirin, nede maddi olarak yıpranmayın derim ben.
Tekrar teşekkur ederim verdiğiniz bilgilere ve tavsiyelerinize.
Tropheus Duboisi Yetişkin ve Yavruların Ölümü
Bahri bey ilginize ve tavsiyelerinize teşekkur ederim öncelikle.
 
Kullanmış olduğum filtrelerden dolayı bir sorun olabilirmi?
 
Binchotan Filter Media
2+1 Magic Remove Medium
No2 & No3 Remove Media
Magical Fiber-Rug
Po4 Mınus Media
Nh3 & Po4 Remove Medium
Fe2 + Element Support Rug
özelliklerinde filtreleri sump'ın içine sıralı olarak dizmiş bulunmaktayım.  Bunlar acaba bir etkimi yapıyor? bunlar üzerinde durmaya çalışacağım.
 
 
[QUOTE=Demasonilover]Serkan Bey merhaba.

Öncelikle geçmiş olsun. Tanganyikadaki habitatlarında balıkların 9 ve hatta üzeri Ph değerlerinde yaşadıkları doğrudur ve forumdaki değerler verilirkende tüm canlıların doğal yaşam alanlarındaki değerler baz alınmıştır. Akvaryum.com balıklar hakkında kesin olmayan bilgi vermemek için gerekli hassasiyeti fazlasıyla göstermektedir dolayısıyla buradan edineceğiniz bilgilere her daim gövenebilirsiniz.

Üsttekileri belirtmeme rağmen şöylede bir gerçek söz konusudur. Evet duboisileriniz doğal yaşam alanlarında 9 ve üzeri Ph değerlerinde yaşamaktadır fakat o balıklar o gölden alınıp sizin evinize gelene kadar belki 3 belki 5 belkide 10 fakrlı suya girip çıkmıştırlar tabi durum böyle oluncada canlıları hangi Ph değerinde yaşatmak geriyor sorusunun cevabı bir hayli karmaşıklaşır. Daha fazla kafanızı karıştırmadan şu tavsiyede bulunacağım : Mümkünse balıkları satın aldığınız akvaryumcunun suyunu test ederek, kendi su değerlerinizi bu değerlere mümkün olduğunca yakın tutun, bu sizin için en güvenli değerler olacaktır. Türkiye'de ph 7.5 ortalama bir su değeridir ve birçok ilimizde musluk suyu bu değerlerdedir fakat ph 8 balığa herhangi bir şok yaşatmadan adepte olabileceği bir değerdir ve bence balıklarınızın ölüm nedeni ph değerlerinin farklılığından kaynaklanmıyor, nedeni diğer etmenlerde aramanızı tavsiye ederim.
[/QUOTE]
Tropheus Duboisi Yetişkin ve Yavruların Ölümü
Fotoğraf: Sol en alttaki kırmızı ile boyalı olan tankta bulunmaktalar. Mevcut resimler daha balıkları koymadan önce çektiklerim.  

Canlıdaki Belirtiler: 3 Ölen balıkta önce sağa sola hafif yalpalamalar başladı, ertesi gün ölü buldum. Yemek yemede sorun yok.  Dışkı var. Karın bölgesi hafif şiş ama tam anlıyamadım, normaldede şişmi oluyor bu türde. 

Akvaryum Kapasitesi (litre): 150Lt'lik 9 adet set içerisinde ( boylama için böyle bir sistemdeler. 540lt lik 3 adet tank yapım aşamasında ) 

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:  Ayrı Tanklarda Yunus, Sp, Leopar Vatoz, Albino Çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):              Ph 8.0 , sıcaklık 27 derece, 

Filitrasyon:  Sump Sistemi var. JBL marka filtreler mevcut. ( çok içime sinmeyerek ekledim bunları ama neyse ) 

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:   Kullanılmadı 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Bu seti kuralı 2 hafta oluyor. Su değişimi ve ekleme yapılmadı. Duboisi'ler haricinde diğer balıklarım sağlıklı ölüm yok, hareketliler ve yem yiyorlar. 

3 Gün önce 5 Yetişkin 10 yavru Tropheus Duboisi aldım. Bu sabaha kadar 1 yetişkin ve 2 Yavru öldü  biraz  önce ölen 2. yetişkinide tank'tan aldım ne yazıkki. 

Mevcut Set Depomun bir odasında bulunuyor. Odaya 2 kişi giriyoruz başka giren yok. Camları filmli zemin kat bir yer burası. Her tanka hava taşı bağladım bu işlemden sonra ph 0.3 seviyesinde arttı. 

Benim anlamadığım balıkları aldığım firmayla konuştuğumda ph seviyesinin 7.5 seviyesini geçmemesi gerektiğini söyledi, fakat forum takip ettiğim kadarıyla ve diğer sitelerde ph seviyesinin tam tersi az değil çok olması gerektiği ve 8.5-9 civarının iyi olacağını söylemekteydi. Neye inanacağımı bilemedim. Pişman olmaya başladım bu Tropheus sevdamdan. 

Ph metre ilesabah akşam kontrol ediyorum şu anda stabil olarak Ph 8.0 da sabit 3 gündür.

  Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar...    









sybalik2011-07-10 10:11:13
Bangkok Gelebilecek Balık Türü?
Can bey düzeltme için teşekkurler.   Yanında taşıyabileceği kadarını getirse yinede tarım ve köy işleri vs.
belgesiz gelme şansı varmı?

Çok uğrastırmak istemiyorum arkadaşı


Bangkok Gelebilecek Balık Türü?
Yaklaşık 6 saat sürecek yol yanılmıyorsam..  Betta dayanabilir mi acaba, bilginiz var mı Gökhan bey ? serkan_cetinkol2011-07-04 23:50:06

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.