ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ByAquaRium
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Haziran 2011 12:46
Son Ziyaret:
01 Şubat 2012 14:29
Toplam Mesaj:
71 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Emre Yumuk
Doğum Tarihi:
01 Ağustos 1996
Yaş:
27
İl:
Afyon
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


90.45.60 Japon
45.25.25 karantina

SON 10 MESAJI

Demasoni Üreme
Bilgehan tüm balıklarımı verdim, akvaryumumun dekorunu değiştirdim, 1 red-cap oranda,1tül kuyruk ryukin, 1 kocaman ve upuzun kuyruğu olan japon, 1tane iki kuyruknormal japon , 3 tanede tek kuyruk japon aldım. Herbiri en az 1karış vardır. Süper oldu görmeye beklerim.
Demasoni Üreme
Dişim yumurtaları attı malesef yeni farkettim


Demasoni Üreme
Demasonilerimde anüs ventle ayırmayı yapabildim ancak nedense icemanlarım anüs-vent te 10 balığın hepsi erkek çıktı. Bende hepsinin erkek olma olasılığı çok az diye düşünerek balıkları küçük bir akvaryuma koyup görünüşlerine göre ayrım yaptım ama büyük ihtimalle yanlış oldu.
Demasoni Üreme
Dişi balığı daha ilk yavru tutuşunda alıştığı akvaryumdan 30 litre bi akvaryuma ayırmam onu dhaa çok strese sokmaz mı? Ben ilk yavruda müdehale edilmemesi gerek diye biliyorum yanlış mı?
Demasoni Üreme
Ağzı dolu dişi ile erkek 5-6 cm diğer dişiler 3-4 cm . Ağzı dolu dişinin bugün kuluçkadaki 3. günüydü, şimdiden ayırmalımıyım?
Demasoni Üreme
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Akvaryumdaki bütün balıklarımın cinsiyet ayrımını yaptım. Demasonilerden 1 erkek 5 dişi kaldı icemanlarda 2 erkek 5 dişi sanıyordum ancak erkek balıklarda yumurta beneği olduğunu öğrendim ve benim icemanlarda yumurta beneği olmayan sadece iki balık var. Ben icemanda cinsiyet ayrımını üst yüzgeç sivriliğine ve iriliğe göre yapmıştım o zaman ilerde icemanlere bir daha müdehale etmek zorunda kalacağım herneyse konuma döneyim ben . Demasoni dişilerimden en büyüğü aynı zamanda erkek balıkla aynı boyda olan balık ağzına dünden önceki gün yumurta almış. Demasoni erkeği kendi boyundan 1 veya 1,5 cm küçük olan dişilerle ilgilenmiyo sadece kendi boyundaki dişiyle ilgileniyor ve ağzında yumurta olmasına rağmen hala o balığı rahatsız ediyor.Diğer dişilerde büyüyünce onlarlada çiftleşir mi ? Ağzı dolu demasoni dişisinin bu ilk yavruları bu nedenle balığa müdehale etmemelimiyim?
ByAquaRium2011-08-08 13:24:48
Yunus ve sarı prenses çiftleşmesi
Yunus prenses  Şaşırdım ama bu durumun iyi bişey olduğunu düşünmüyorum.
Demasoni ve iceman akvaryumum
Balıkların cinsiyet ayrımlarını yaptım yalnız önce bütün akvaryumun kayalarını boşalttım sonra balıkları yakaladım.Demasonilerden 1 erkek 5 dişi bıraktım. İcemanların anüs ventinde hepsi erkek görünüyordu bende 10 balığın hepsi erkek olamaz diye küçük bir akvaryuma koyup icemanların cinsiyetlerini görünüşlerine göre belirledim. Emin olamadığım için 2 erkekbırakmak zorunda kaldım dişilerde 5 taneler. Umarım cinsiyetleri benim belirlediğim gibidir ve inşallah hiç bir sorun çıkmaz. Yorumlara hak vererek kayalarımı çok azalttım balıklar için yetersiz gelecek kadar az değil ama ve ağır kayaları koymadım. 3 adet demasoni ve 3 adet icemanı akvaryumcuya bugün geri veriyorum.


Balıkları verdim. Akvaryumdaki balıklarım strese girmiş gibi görünüyorlar ama alışacaklarını umuyorum. Demasonilerdeki kavgalar ortadan kalktı. İcemanlarda görünüşlerinden cinsiyet belirleme yaptığımı söylemiştim, davranışlarına ve görünüşüne daha dikatli bakıldığında sanırım doğru seçim yapmışım yani akvaryumda 2 erkek iceman var ve 5 dişi var. Yorumlarınızı bekliyorum.
Demasoni ve iceman akvaryumum
[QUOTE=akvir]Anlaşılır aynı batımsa işin daha kolay. [/QUOTE]
Akvir abi aynı batım olup olmadığını bilmiyorum ancak bu boyda balığın cinsiyeti anüs.vent ten anlaşılır diyorsan yaparım. Teşekkürler.


[QUOTE=lepistesci@44]Akvaryum ve balıklar çok hoş birde dış filtrenizden memnunmusunuz

[/QUOTE]

Teşekkürler. Dış filtremden çok memnunum debisi çok yüksek ve kirlense dahi debisi neredeyse hiç azalmıyor. Ben malzemelerin içine ayriyetten karbon kömürü bioball ve mercan kırığı koydum. Saygılar.


[QUOTE=berk]Akvaryumunuz çok hoş ve sade görünüyor . [/QUOTE]

Aslında sade değil ve ben de sade olmadığından balıkları yakalayamamamdan şikayetçiyim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.