ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
optimus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Temmuz 2011 22:06
Son Ziyaret:
05 Haziran 2015 01:33
Toplam Mesaj:
284 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Tula
Doğum Tarihi:
06 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Tula
100x30x45h 4 japon, 1 cüce vatoz

SON 10 MESAJI

Meleklerim. (6 tür,39 melek)
Blue smokeyler çok güzel maşallah.
Sarı prenses ile cüce vatoz yaşar mı?
Adını tam hatırlamıyorum ancak disk şeklinde bitkisel yemler var. Suda batabiliyor ya da cama yapıştırabilirsiniz. Bunları sp lere de verebilirsiniz ancak sp hem etçil hem otçul beslendikleri için haftada bir iki gün ihtiyaçları olacaktır. Ancak cüce vatoz için her gün vermeniz iyi olur.
150x50x70 sizce ne beslenir.
Geri dönüşten kastınız nedir anlamadım ama amerikan karmasına çok uygun sanki akvaryumunuz.
Üzüm salkımı gibi yavrular... (yeni video s. 2'de)
Maşallah, meleklerinize bayıldım. Cinsi ne acaba bunların, özel bi ismi var mı?
Kovalanan japon
Balıklarım çok büyük değil, gövdeleri 5-6 cm civarında. Ancak dediğiniz problem bende tam tersi, küçük değl büyük balık etkileniyor. Şimdilik metilen mavisini kullanmadım, %25 su değişimi yaptım. Sanırım bugün balığımı akvaryuma geri bırakacağım.

Son bir sorum var size, balığımı akvaryuma bırakmadan önce şu anki suyunda kısa süre metilen mavisi tedavisi uygulasam bir zararı olur mu?

Yardımınız için teşekkürler.
Kovalanan japon
Söylediği şeyi bütün olarak hatırlayamıyorum ama hatırladığım kadarıyla akvaryumda mantar hastalığı meydana gelirse balıkların strese gireceğini, genellikle de akvaryumdaki en büyük, kuyruğu yüzgeci en uzun, uzun kuyruğu nedeniyle de en hantal olan balığa saldıracaklarını söylemişti. Ya da bunun tersi olarak strese giren balıklar en hantal olanı yaralar, o da mantar hastalığına yakalanır demişti şu an için tam hatırlayamıyorum  Balıkta bir deformasyon gözle görülmüyor şu anda. 
Kovalanan japon
O da geldi aklıma ancak daha önce de olmuştu böyle, aynen ben de yumurtlatmaya çalışıyorlar sanmıştım ve 2 saat sonra tekrar baktığımda balığımın kuyruğu yarı yarıya yoktu  Daha sonra bir veteriner tanıdığıma sorduğumda mantar hastalığındandır, genelde kuyruğu en büyük balığa saldırırlar falan demişti. O yüzden hemen ayırdım ben de balığı. Bu güne kadar da hiç yumurtlayan balığım olmadı o yüzden de kur yaptıkları konusunda şüpheliyim. 
Kovalanan japon
Akvaryum Kapasitesi (litre):135

Filitrasyon:atman 3337

Arkadaşlar akvaryumumda 5 japon 1 cüce vatozum var. Gün boyu teleskop balığımı kovalayıp durdular. Yanına gelince yüzgeçlerini yer gibi yapıyolar. Balık kaçmaktan yorulunca ayrı kaba aldım. Teleskopu çıkarınca saldırganlıkları geçti normal hallerine döndüler.

Daha önce de aynısı başıma gelmişti ve en büyük balığım olan tülkuyruğumu kaybetmiştim. Daha sonra sorduğumda mantardan dolayıdır dediler. Aynısı olunca aklıma hemen mantar geldi ve metilen mavisi aldım ancak kısa bir araştırma yapınca metilen mavisinin yarardan çok zararlı olduğunu öğrendim.

Elimde kaya tuzu da var ama onun da vatoza zararlı olduğunu okumuştum daha önce. Ne yapacağımı bilemedim şu anda. Aldığım ilaç "Marine mantar ilacı" , üzerinde metilen mavisi yazmıyor ama içindeki kağıda bulaşan mavi renkten metilen mavisi olduğunu düşündüm.


Demasoni alırken dikkat edilmesi gereken konular
[QUOTE=murat124131] sarı balık istiyorlarsa leleupi tavsiye ederim.[/QUOTE]Leleupi tanganyika balığı değil mi?
Demasoni alırken dikkat edilmesi gereken konular
Arkadaşlar evde yeni kurulacak demasoni akvaryumuna ev halkından içinde ille de sarı balıklar da olsun isteği geliyor   Şimdi sarı prenses alsam beslenme şekli uymayacak, saulosi alsam onun da erkeği demasoni gibi olduğu için sevmiyorum. Acaba 2 ya da 3 dişi saulosi alsam sizce nasıl olur. Hem erkeği demasoniye çok benzediği için istemiyorum hem de zaten akvaryum pek büyük değil bir de onlar yavrulamasın istiyorum. Sizce erkeksiz 2 dişi saulosi eklesem bir sakıncası olur mu? optimus2012-07-25 20:42:45

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.