ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ToNi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ağustos 2011 00:18
Son Ziyaret:
21 Kasım 2018 21:01
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Toygar Niron
Doğum Tarihi:
10 Şubat 1978
Yaş:
46
İl:
Ankara
Meslek:
Serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Toygar Niron
Huzur Doğadadır!

SON 10 MESAJI

Tuzlu suda ilk deneme
35mm üyemize bir nebze olsun katılmak gerekiyor diye düşünüyorum. Forum içerisinde hobi ye merak salmış bir çok hayvan severin sesi soluğu ilk mesajlarının ardından kesiliyor çünkü %35 oranında mübala yapılarak cevaplanıyor. Bir çok işin ehli olarak gördüğümüz kişi geleceğe yönelik teklifler ve ne yazık ki sadece denedikleri ürünlere yönlendiriyor. Hobi sanki paranız varsa yapabilirsiniz tablosu çiziyor. Bir çok konuda bence denemelere ihtiyaç duyan bir hobi. Elbette Amerikayı baştan keşfetmemek gerek ama araştırma ve deneme ruhumuzu da kaybetmemek gerek. Eyer sadece biri söyledi diye bazı işlemler gerçekleşiyor olsa idi ''dıy'' kelime dağarcığımızda yer almazdı. Yine yazımın en başında belirttiğim gibi bu %35 oranında mübala yapan kesim tarafından yapılan sert çıkışların yerine bazılarınızın yaptığı gibi çok mantıklı cevaplarda verilebiliyor kişiyi doğru yola iten şevkini kırmayan ve motivasyonunu düşürmeyen.

Forum yöneticilerinin üzerindeki en büyük sorumluluk belkide budur. Yönetici sıfatındakilerin yönettikleri forum içeriği hakkında hepimizden çok daha kültürlü ve bilgi olmaları gerektiğini düşünüyorum. Ne mutlu ki tam da böyle bir forum içerisindeyiz.

''Arkadaşlar Eheim filtre almanıza, sump yapmaya, biyolojik filtrasyona gerek yok. Bir sürü masraf.
Fanus aldım, içine 2 japon attım, 1 haftadır yaşıyorlar. Birin adı bıdık, birinin ise fındık, çok mutlular, beni görünce gelip yem istiyorlar.''

Bu bence çok yerinde bir cevap idi.Ne daha fazlası olmalıydı ne de daha az tepki verilmeliydi.Motivasyon kırılmadı ama hata yaptığı dikte edildi.

Aynı üyemizin yeni mevcut kurulumunu bilmem gördünüz mü ama çok başarılı şık ve zarif. üstelik %35 oranındaki mübala yapan kesimin de isteklerini karşılıyor.

Ben de henüz yeni başladığım bu hobi içerisinde biri ''şunu'' tavsiye ederim dediğinde o birinin tecrübesini bilmek ve neden ''şunu'' tavsiye ettiğini bilmek isterim. Aksi takdirde bende hiç bir kurulum ve tecrübesi olmayan biri olarak her yeni başlayana gayet net ve kimsenin eleştiremeyeceği cevaplar verebilirim.Çünkü bende %35'lik kesim gibi en iyi markaları modelleri ilk 1-2 hafta içerisinde öğrendim.
ToNi2011-09-02 22:30:47
85 lt. Okyanusum (yeni canlı eklendi)
Çok şık bir tasarım. Video ise David Brubeck ile daha bir zarif olmuş.Mercan kırığı görsel olarak benimde hoş bulduğum bir oluşum ama beyazlıkları nı nasıl koruduğunuzu merak ettim. Hemen hemen gördüğüm bütün akvaryumlar Hollywood filmlerin dekiler hariç yosunlu bir haldeler.Birde kaç Kg canlı kaya kullandığınızı öğrenmek istiyorum mümkünse.
Kurulum sıralaması hakkında
Teşekkür ederim yönlendirmeleriniz için. Bir süre daha bekleyeceğim o zaman kurulum için. Mevcut bütçem hem kaya hem PS için yeterli değil şu an.
2.geleneksel Ankaralı Akvaristler Balık Avı Fotoğraflar 23-24 Sayfada
İşlerimin yoğunluğu sebebi ile aktivitenize katılamayacağım. Avınıza bereket. İyi bayramlar ve hafta sonu dilerim.

Saygı ve dostlukla
Malzeme seçimi (Model-Marka)
Teşekkür ederim. Söylediğim gibi gelecek planlarımda ilk denemem olacak bu avaryum ekipmanlarını kullanmayacağım. Tamamen yeni ve iyi ekipmanları tercih edeceğim. O zaman zarfında hem tecrube edinmek hemde bilgimi arttırmak istiyorum. Yapamıyor isem ne çok fazla harcama yapmış olmak isterim nede onca canlıyı heba etmek. Bir çok görüş alıyor fikir ediniyorum. Deyerli bilgileriniz ve beni aydınlattığınız için teşekkür ederim.
Malzeme seçimi (Model-Marka)
Teşekkür ederim bilgi için. CoralX SaltX tuz bir türlü bulamadım. Acaba bu bir markamı yoksa model mi? PS ve Kafa motoru seçimini neye göre yaptınız? Sormamın sebebi öğrenemk istiyor olmam belli kriterleri göz önüne aldınızki uygun gördünüz.

Birde bahsi geçen sizin kafa motorunuz ile benim sectiğim eheim arasında bir fiyat ucurumu olustu ben eheim ı çok iyi bir marka olarak bilirim gencliğimden.arasında ne gibi bir fark var acaba?

Birde dalga motoru için ki ben konuyu açtığımdan bu yana araştırmalarım sürüyor Resume adında bir marka keşfinde bulundum. Hydor anladığım kadarıyla en profesyonel cozum. Fiyatlarıda hemen hemen yarı yarıya. Soylediğiniz gibi 2 dalga motoru kullanacağım.

Aslında mükemmeliyetci bir insanımdır. Bir şeyi yapıyorsam hep en iyisi olsun isterim ama konu hakkında en ufak bir fikrim olmayınca ve her forumda önce deneyim edinin dedikleri için şu an düşük maliyetli bir proje cıkarıyorum. Markaları ve aralarındaki farkları öğrendikce bir sonraki yüksek L kapasiteli show tankımında temellerini atmıs olacağım

Son olarak internet üzerinden güvenle alışveriş yapabileceğim site önerileriniz nedir. Canpet in sayafına giriyordum sürekli ama araştırdıkca ve ogrendikce fiyatlarının nerdeyse diyerlerine nazaranla %40 daha pahalı oldugunu gordum.Keyfimde kacmadı diğil. Bu bir ucurum çünkü Aynı model ve markanın %40 daha fazlaya satılmasıToNi2011-08-21 23:16:17

Ana tank 135 ve sump dahil toplamda 185 litre olan akvaryumum için Newjet 3000 biraz fazla gibi geldi. Genel kanı saatte 4-5 kere cevirebilmesi ise akvaryum ile sump arasındaki boru mesafesi 1-1.5 m yi gecmiyorsa newjet 1000 benim için yeterli olmazmı acaba? Geleceği düşünerek sordum bu soruyu. Bu benim deneme tahtam olacağı için geliştirmek gibi bir niyetim olmayacak.Başarılı olursam herşeyi vererek sıfırdan çok daha iyi ekipman ve daha büyük bir sisteme gececeğim.
Malzeme seçimi (Model-Marka)
Merhabalar,

Forumlarda dolandıkca okudukca hatalı seçimlerim göz önüne geliyor. Bir çok ekipmanını tamamladığım deniz akvaryumum için belkide bir çok kişinin aklındaki soru oranlar ve markalar olsa gerek. Dağanık halde bulunan bir çok başlık altında bir çok üye Akvaryumu için sump-ışık-PS-kum-Dalga motoru gibi deyerleri sormus ve ayrı ayrı cevaplar alınmış.

Bu tür bilgileri tek bir başlık altında göremedim belki de yeterince iyi araştırma yapamdım forumda.

Akvaryum ekipmanlarından olan dalga moturu, ısıtıcı, kafa motoru, PS ve sump için gerekli deyerlerin ne olduğunu ve kulanılabilecek marka seçimlerini merak ediyorum. Hazır yol yakınken ve ekipmanlarımı heüz suya sokmamıken değişiklikler yapabilirm böylece.

Ana Tank: 96x35x40
Sump: 60x25x30

Dalga motoru: Akvaryum hacmine göre değilde içeriğine göre belirleniyor anlaşılan. Ben Resif kurulumu yapacağım Bu konuda bana yeterlilik sağlayacak saat/litre oranını ve alınması gereken sessiz ve sorunsuz markalar ne olabilirdi?

Kafa Motoru: Bir çok internet sitesinde xxx yuksekliğine kadar popmpaladığı yazıyor ben bunu farketmemiştim. Ayrıca saat/litre olarak mevcut hacmime oranı ne olmalı? Tabi marka seçimide önemli olası en sessiz sistemi düşlüyoruz hepimiz.Bu husustaki bir diyer merak ettiğim konuda sump sisteminde kullanılan borular.Durso sistemi için gerekli ekipmanı ne yazıkki bulamadım.internet üzerinden araştırıyorum. Sumpa inen suyun boru hacmi yuksek sumpdan akvaryuma gelen suyun boru hacmi kucuk olması ile eşit şartlarda bir kurulum arasında bir fark olusabilirmi?

Isıtıcı: Sanırım bu konuda hacim ile w doğru orantılı ama yinede bilgi almak isterim. yaklaşık sump dahil 200l olan akvaryumum için yine 200w bir ısıtıcı almıstım ama tereddute dustum. Aldığım ısıtıcının kafası suyun dısında kalmalı gibi bir ibaresi var ama tamamı suyun içerisinde de kullanılabilen modellerde varmış. Bu konudada litre/w oranını ve olası uzun vaddede sorun cıkarmayacak marka ve modelleri öğrenmek isterim.

PS: Sanırım bu konuda tercihimi yanlış yaptım. PS seçimide litre/saat olarak bir oranda işliyormuş ben mevcut yaklaşık 200l olan sistemim için ileride yenilemek yada eksik kalmayacak dusuncesiyle Bubble Magus - BM-QQ düşünmüştüm ama şimdi yeterli gelmeyecek endişesindeyim. Açıklamasında 100-300L akvaryumlar için yazıyordu ve bana yeteceğini dusunmustum. Tabi sump sistemide bu PS ölçülerine göre tasarlanmıştı. Bu konudada saat/litre oranını ve sessiz ve uygun marka secimlerini öğrenmek istiyorum.

Tuz: mevcut litrem için ortalama 7 kilo bana yeterli geliyor ama fiyatlar arasında ucurumlar olması beni yanıltıyor. en pahalı herzaman en iyisidir diye dusunmeyenlerdenim ve en uygun olanını almak isterim. Yine marka konusunda yardım almam gerekiyor.

Işık: Akvaryumumda hazır bir armatür ü var ve bunu kullanacağım. Ama armatür ile akvaryum arasına bir cam koymalımıyım bilemedim. Suya yakın olması ısı sorunu doğuracak biliyorum ama bunu yukseltebilirm sanırım.
Kurulum sıralaması hakkında
Sanırım iletişim kopuklugu yaşadık. Şöyle izah edeyim.Akvaryum-Isıtıcı-Sump-Dalga motorları-Kafa motoru hazır olan ekipmanlar (PS seçimime göre bir sump dizaynı yapmıştım). Lakin bu noktada bir seçim yapmam gerek. canlı kaya yada PS. Her iksininde maliyeti bana aynı oranda hatta canlı kayalar biraz daha pahalıya gelecekler. Amaç bir şekilde sistemi çalışır halde tutmak ama bu zaman zarfında da döngüdeki zamanı kazanabilmek. Yani boşu boşuna ne elektirk nede su harcamak isterim. İçersine canlı koymayacağım da demiştim zaten. Canlı kayaların üzerindeki oluşumlar benim için yeterli. Hatta mümkünse Kum u da bir sonraki adıma bırakarak canlı kayaları küreleme işlemindeki gibi sadece gerekli su değerlerinde akıntı ve gerekli sıcaklık içersinde tutabilirm. Bu gelecekte Eksiklerimi tamamladığımda çok işime yarar diye düşünmüştüm.

Haklısınız henuz ışık için bir yatırım yapmadım. Yukarıdaki şartlarda eyer ışık ihtiyacım yok ise ki bir cok küreleme işlemi anlatımı ve videosunda ışık hiç kulanılmamış(Sizeden sonra biraz araştırdım). Onuda daha sonraki aşamalarda alabilirm.
Kurulum sıralaması hakkında
PS seçimi ve ona uygun sump yapımı doğru bir karar(Seçimlerimi akvaryumum doğrultusunda yaptım) ama zaten elimde olmayan ekipmanlar. Yapılacağı zaman sıralamam bu yönde olacaktır. Forumda Canlı kayaların PS yada sump gereksinimi olmadığını öğrenmiştim. Sonuçta akvaryumda bir canlı yaşamıyor olacak sadece su ve kaya. Aksi bir durum söz konusu ise beni bilgilendirin lütfen.Yada kayalar için gereksinim olan minumum ekipman nedir? (akıntı ışık sağalayacağımı dile getirmiştim. Ayrıca tatlı sudan kalma iyi bir dış filtrem mevcut. Gerekiyorsa, yapalabiliyorsa kullanabilirm canlı kayalar için)

Hazır bir sisteme kum eklemek deyerleri bozacaksa kum ekleyeceğim zaman kayalarımı yine aynı su ve akıntı sürecinde olan başka bir tanka alır kumu ekler su deyerlerini normale dondugunde kayalarımı yerine koyabilirm diye umuyorum yanılıyormuyum?

Bir yerden başlamam icap ediyor yoksa sürekli ertelenen bir plan olarak kalacak. Herseyi bir anda alamayacağım aşikar. Alternatif bir yol önerirseniz onuda uygulamaya çalışırım. Sadece biraz yapıcı fikirlere ihtiyacım var.

Alternatif olacaksa Canlı kayaları bir kenara bırakıp mevcut butcemi sump PS ve kuma ayırırm. Ama 2-3 ay o akvaryum bu şekilde çalışarak kumun bünyesindeki yararlı bakterilerin kazandıracağı daha hızlı oturan bir sistem özelliğinide kaybetmiş olmak endişesindeyim.
Kurulum sıralaması hakkında
Anladığım kadarıyla canlı kaya ve argonite kum konusunda verilecek kararlar yeni bir kurulumda önem arz ediyor. Akvaryum içersindeki doğal yaşamın hızlı, yavaş dengeli ya da dengesizliğini koruması bu seçime bağlı.

Sıralama konusunda tereddütte kalarak sizlere sormak istedim. Lakin herşeyi bir anda toparlayamiyacığımı anladım. Gerekli su deyerlerinin sağlanmasının ardından canlı kayalarımı almayı planlıyorum. Canlı kaya dışında her hangi bir şey sokmayacağım için akvaryum içersine, PS, Sump ve argonite kumu gelecek bir tarihe erteleyebilirm diye düşündüm. Elbetde kayalardan önce gerekli ortamı yani ışığı ve su içersindeki akıntıyı sağlıyacak ekipmanları temin etmiş olacağım.

Bu durumda bir çok akvaryumcuda gördüğüm satılık canlı kayalarının olduğu boş akvaryumlardan pekte farklı olmayan bir akvaryum elde edebilir, bir sonraki adımda (belki 2 belki 4 ay sonra) yeterli oranda argonite kum ile görselliğini arttırabilirm dedim.

Bu zaman zarfında sump sistemimi yapabilmeyi ve arından PS ile destekleyebilmeyi umuyorum. Yapamıyorsamda en azından ne bir çok canlıyı riske atmış olurum ne de bütçeme zarar vermiş olurum.

Kısaca amacım sadece canlı kayaların sağlıklı bir biçimde ilk balığımın aralarına karışma sürecinde bana eşlik etemleri.Hem o ana dek belkide ummadığım güzellikte sürprizlerde yaparlar bana.

Hal böyle iken düşüncelerimde bir hata olup olmadığını öğrenmek istedim.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.