ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TayfunS
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ekim 2011 18:33
Son Ziyaret:
14 Ekim 2012 13:07
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selim Tayfun
Doğum Tarihi:
01 Şubat 1984
Yaş:
40
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Selim Tayfun

SON 10 MESAJI

Apartman Girişine Akvaryum Kurma Yep yeni resimle sy 4te
[QUOTE=sahsuvar01]
Yaklaşık dört aydır kurulu,şükür problem olmadı. İlk sayfalarda kurulduğu yere ait resimler var.Konuma göstermiş olduğuuzdan dolayı teşekkür ediyorum.
[/QUOTE]

İler ki sayfalara bakmamıştım. Son hali gayet güzel görünüyor. Elinize sağlık akvaryumu kurduğunuz yere imkanlar dahilinde daha büyük bir akvaryum kurulup camdan yapay göl haline bile getirilebilirmiş.
Apartman Girişine Akvaryum Kurma Yep yeni resimle sy 4te
Çocukların camlarını gidip gelip tokatlayamacağı :) bir yükselikte yada korunaklı bir yer seçilip ve her giriş çıkışta yanıp sönen merdiven lambalarının rahatsız etmeyeceği bir ortama yerleştirilirse neden olmasın. Bir çok lokanta,kafe tarzı yerlerde çeşitli türlerin beslendiği akvaryumlar var,görevlininde önceden tecrübesi varsa güzel olabilir.
Lepistes ile ilgili sorularım var
Bu kavanozun içinde yavrulamadan çok önce kendisi ölebilir.Öncelikle sağlık bir akvaryuma alın balığınızı;
İdeal koşulları sağlarsanız sizi bıktıracak kadar çok yavrular lepistesler.Kavonoz ortamındaki balığınızın ömrü kısıtlı  maalesef!
Yeni malawi akvaryum..
Arka Fon güzel olmuş, bu fon çalışması canlı doğuran akvaryumlarına da uygulanabilir mi acaba. Canlı doğuranlara bir zararı olur mu?
Azerbaycana Selamlar.
110 x 110 L şeklinde akvaryum
Forumda üyelerin ikinci el satış yaptığı bölümde bu tarz bir akvaryum vardı L şeklinde, tavsiyem oradan resimlerini incelerseniz benim görüşüm tasarım aşamasında çok güzel gibi görünüyor L akvaryum ama kullanılışı ve görümü yapıldığında o kadar da güzel durmuyor. bu benim görüşüm tabii;
Geçen ay bir arkadaşımın sadece 3 gün kullandığı 500 lt bir akvaryumu patladı,akvaryum bir tarafa,hem kendi evinde hemde alt komşusunda baya hasar çıkardı. Bu işi bilen,güvenebileceğiniz birine yaptırın.L şeklinde olduğu için boyut ve hacim ayarlanması iyi yapılmalı .Birde L şeklinde yaptırdığınız için taşıma yer değiştirme gibi durumlarda zorlukları olur bunları göz önüne alın
erkek lepistesim çok önemli
Akvaryumun hakkında kısa bilgi verirseniz yardımcı olan çıkar
Başka balık var mı. Suyu en son ne zaman değiştirdiniz, balığı poşette akvaryumda bekletmeden direk akvaryuma mı bıraktınız balığı?
sizce nasıl?
İki tane mi ısıtıcı var akvaryumda ?
Acemi Lepistes Akvaryumum
Arkadaşlar alakanız için teşekkürler. Ben Kayseride yaşıyorum su değerlerini ölçmedim ama bildiğim kadarıyla sert değil evlerde kaynak suyu var, rahatlıkla içebiliyoruz musluk sularını.
Ne kadar doğru bilemiyorum ama kaski yani büyükşehir belediyesinin su işleri bir kaç yıl önce tahlillerini yayınlamıştı. burada kullanılan suyun piyasada satılan hayat marka sudan daha kaliteli çıktığıyla alakalı bilgiler vardı.
Sanırım buradan kullandığım suyun sertliğinin daha düşük olduğu sonucuna varabiliriz.Piyasada rağbet gören bazı marka hazır sular sürekli kullandığım ev suyundan  daha kalitesiz diyebilirim içim konusunda.
Kürşat bey ;

Kum'u kesinlikle değiştireceğim ama yoğun bir süreçteyim bu aralar sürekli ertelemek zorunda kalıyorum . Ama aklımın hep bir köşesinde

Gönül rahatlığıyla mercan fosilini akvaryuma ekleyim ben o zaman.
japonlar ağızlarıyla suyun üzerinde köpükler yapıyor
[QUOTE=opolski]havasız derken iç filtre sürekli çalışıyor ve pek çok baloncuk yapıyor yetmez mi ki :)) balıklarla ilgilenmeye yeni başladım pek bilgim yok olur suyu değiştiririm bir sorum daha olacak suyun yüzeyi yağlanmış gibi çıkan hava kabarcıkları yüzeyi kaplamışlar suyu komple mi değiştirmeliyim ?Bir de suyu havalandırmak için başka bir şey kullanmalı mıyım? tşkler [/QUOTE]

İç filitrenizi akvaryum boyutunuzu bilmediğim için yeterli yada yetersiz bir şey diyemem ama japon balıkları hava problemini bildiğim kadarıyla filitre olmayan akvaryum yada fanuslarda yapar ama sizin sorununuz daha farklı gibi 
yağlanmış gibi diyorsanız akvaryumunuz da farklı bir problem var yada çok fazla yemleme yapıyorsunuz  suda kirlenme yapar.

suyu değiştireceksiniz akvaryum ise %20-30 civarında haftada bir değiştirin bir anda balıklar şok yaşar.
Benden daha tecrübeli arkadaşlar daha net şeyler söyler ama sizin akvaryumunuzda başka bir problem var sanırım.
resim ekleyin yada özelliklerini buraya yazın cevap veren olacaktır.
Acemi Lepistes Akvaryumum
Ömer bey;
Bitki aklımın hep bir köşesinde var mutlaka geçeceğim ama daha önce yazdığım şeyler yer,yurt bir belli olsun ondan sonra.
bir şey soracağım sana dün söylemiştim arkadaşım kaya getirecek diye arkadaşım bu gün getirdi ama netten araştırdım getirdikleri sanırım mercan fosili şekil ve renk olarak şu linkteki  kayaya benziyor,Antalyadan getirmiş

Şekil olarak biraz farklı ama yapısı aynı renk benzer,bir zarar verir mi balıklara ?

[QUOTE=kray]Kumu hagen siyah yapsanız birde bitkilendirseniz çok daha güzel olur[/QUOTE]

Bitki bir kaç ay içinde  koyacağım ama kum acemiliğime geldi.Akvaryuma koyduktan sonra bende pişman oldum. Şuan kum seviyesi biraz düşük ilerde değiştiririm bu kumu diye ekleme de yapmadım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.