ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CreepChe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Kasım 2011 23:57
Son Ziyaret:
04 Ocak 2024 00:26
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
28 Şubat 1991
Yaş:
33
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/118323.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Vitamin Şart mıdır [Kaplumbağa]
[QUOTE=onur_0606]Vitamin ve özellikle kalsiyum vermeniz kaplumbağanız için iyi olucaktır. Yeterli vitamin ve kalsiyum vermezseniz kabuğu yumuşayabilir.Uv lamba kullanıyormusunuz acaba? [/QUOTE]

Kullanıyorum :)
Vitamin Şart mıdır [Kaplumbağa]
Merhaba,

Acaba verdiğim yemlere vitamin katmam şart mı? Bana açıkcası pek gerekli gibi gelmiyor çünkü vitamin olmadığı zaman daha bir iştahlı yiyorlar :)
gulay2011-12-19 16:06:42
İç Filtre Hakkında
Merhaba , 
Bende bir iç filtre var biliyorum dış daha iyi diyeceksiniz ama şimdilik o kadar harcama yapamıyorum . 
İç filtre hava üflüyor ucundan biliyorsunuz , acaba bunun ucuna boru takıp akvaryum un ekrafında dolandırsam yani cesitli yerlerden hava cıkmasını saglasam ucundan cıkması yerine temizlemesinde bir değişiklik olurmu ?
Kaplumbağa besleme sorunu
[QUOTE=macunx26]Bir öğünlük yem miktarı bir kaplumbağa için başı hacminde olur ortalama...Yani iki kaplumbağa için iki kaplumbağa başı. 2 tane yem derken neyi kastediyorsunuz?  Ne tür yem veriyorsunuz? Belki yem miktarını arttırmanız iyi olabilir.[/QUOTE]
Pardon eklemeyi unutmuşum 1 2 şeyi . 
karides le besliyorum özel yapım karides ler tanesi zaten kafa boylarına falan denk geliyor :) Ancak işte bir kaplumbağa 2 sinide yiyor . 
Kaplumbağa besleme sorunu
Akvaryum'a 2 tane karides atıyorum ancak rafael 2 sinide süpürüyor saolsun  , onu engellemek için ne yapabilirm , mikelenjelo yu beslemek için bir daha rafael e dışarı almak zorunda kalıyorum .  CreepChe2011-11-30 16:02:47
Isı
İmzanızı değiştirmişssiniz zaten :)
Karanın sıcaklığı sudan 2 derece daha fazla olmalıdır , mesela su 28 dereceyse kara 30 derece olmalı .
UV lamba daha çok kabuk gelişimi için öneriliyor bence çok gerekli bir şey değil devit-3 vitaminleri var eczanelerde onlardan kabuklarına sürersen UV lambaya gerek kalmaz . 
Karayı ısıtmak için ben spot lamba öneririm , voltuna göre uzaklığını siz ayarlayabilirsiniz , belli bir açıdan karaya yansıtın elinizi karaya koyun eğer eliniz yanmıyorsa, ısınıyorsa (bu kısmı siz ayarlamanız gerek ) tamamdır .
Kaplumbağaların Kara Alanı İle İlgili
Merhaba ;
2 sorum olacaktı,
Öncelikle benim kara alanım plastik öyle satılıyordu almak zorunda kaldım , üstünü kumla kaplasammı acaba bundan mutlu olurlarmı?
Bir başka soruda , köprüde kaymamaları için ne yapabilirim , yol prüzlü olmasına rahmen kaydıklarını gözlemledim .
Saygılar .
mikelenjelo'm(Kaplumbağam) Hiç Karaya Çıkmıyor.
[QUOTE=Shateiel]
[QUOTE=macunx26]Kuru alanda ısı yayabilen bir lamba yoksa, kuru alanın yanı kuru alandakı havanın, sudan daha soğuk oldugu ıcın cıkmıyor olabilir. Ben olsam bende çıkmazdım:) Kuru alana sarı ampullerden eklersenız  ampulden yayılan ısıya dogru yaklasır. Yemi kuru alanda vermeye alıştırmalısın aksı halde su cok hızlı kırlenır. Eğer kuru alana alışırsa kuru alanda yem yemeye de cekinmez. Benım kaplumbağa kuru alanda yengece saldırıyordu:) [/QUOTE]
Kaplumbağalar su canlılarıdır. Yemlerini karada değil suda yerler karada vermek onlara eziyettir ordan alır suya indirir yemini ama orda yemeğe zorlarsanız yazık olur hayvana eğer suyunuzun kirlenmesini istemiyorsanız hafif su dolu başka bir kaba alırsınız kaplumbağanızı orda yem verirsiniz. Yanlış yönlendirmeyelim!


[QUOTE=CreepChe]Aç insan herşeyi yapar yöntemini düşünerek kuru alana koydum yemleri , alışşın kerata :)
Yalnız uvb lamba alacak maddi durumum yok şuanda daha alternatif bir çözüm varmı acaba  ?
[/QUOTE]
UV-b lamba kaplumbağada d3 vitaminini sentezlettiriyor eğer bu lambayı alma imkanınız yoksa eczanelerde satılan devit-3 vitaminini alarak haftada 1 kere kaplumbağanızın yemine damlatarak verebilirsiniz. ilacın adı devit-3'dür. Ayrı kuru alanını su sıcaklığının 3 derece üstünde olması gerekiyor yani 31-32 derece arası. Bunu sağlamak için kuru alana yakın bir lamba yakabilirsiniz yalnız burda ampulun wattı önemli ben 25 watt kullanıyorum birazcık yakında duruyor bazı arkadaşlar 40 watt kullanıyor biraz daha uzakta duruyor çünkü daha güçlü ısı veriyor. size tavsiyem elinizi kuru alana koyduğunuzda yukardaki lambadan gelen sıcaklık sizi rahatsız etmiyor elinizide bir güzel ısıtıyorsa tam kaplumbağanıza göredir.

Tekrar hatırlatayım kaplumbağalar yemlerini kuru alanda yemezler maalesef. Çok kişi tanıdım bunu yapmak için olmadı 
[/QUOTE]

Teşekkürler bilgilendirme için :) Demekki bir lamba alacağım gün içinde :) Birde bir küçük sorum daha olacak , internette kesinlikle kış uykusuna yatırılmamalıdırlar hastalıktan uyanamayabilirler falan deniyor , doğruluk değeri varmıdır ? 
mikelenjelo'm(Kaplumbağam) Hiç Karaya Çıkmıyor.
Aç insan herşeyi yapar yöntemini düşünerek kuru alana koydum yemleri , alışşın kerata :)
Yalnız uvb lamba alacak maddi durumum yok şuanda daha alternatif bir çözüm varmı acaba  ?
mikelenjelo'm(Kaplumbağam) Hiç Karaya Çıkmıyor.
Hımm, garip ,
Şimdide bir köprüsü var işte altına girip uyuyor sanırım yada girince çıkamıyormu anlamış değilim :D ev edindi orayı , hayırlısı :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.