ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozsgr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Aralık 2008 22:30
Son Ziyaret:
01 Ekim 2022 00:14
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
özlem sağıroğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özlem Sağıroğlu

SON 10 MESAJI

CRS için yem olarak Hikari mi yoksa mosura mı?
Timur Bey, Ben de kullanmadım ama, bahsettiğiniz yemi ilk etapta elemiştim, genelde batmadığından , yüzdüğünden bu sebeple de karideslerin yemediğinden bahsedilmiş. Gerçi fiyatları oldukça uygun, her ikisinden de sipariş etmeyi düşünüyorum.. İlginiz için teşekkür ederim.
CRS için yem olarak Hikari mi yoksa mosura mı?
Merhabalar,
Kristal karidesler için Hikari ya da mosura yem kullanan var mı? Birini getirteceğim ama, tecrübeli arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var. Yurtdışı forumlarda her ikisinden de iyi veya kötü olarak bahsediliyor, hangisini önerirsiniz?
sun snail - clithon corona üreme
 Merhabalar,
Bildiğiniz üzere nerite türleri - ki buna sun snail da dahil- üremek için acı - tuzlu suya ihtiyaç duyarlar. Araştırdığım kadarı ile ( internet üzerinden yabancı - yerli forumlar ve bilgi siteleri) sun snail ile ilgili başarılı bir üretim hikayesi yok. Yorumlar akvaryumda üretimin acı suda gerçekleştiği fakat yavruların bir boydan sonra üretilemediği üzerinde birleşiyor.  Bende ise ekstrem bir durum oluştu ; tatlı suda - üstelik PH 6.5 - torf eklenen bir tankta- sun snail'ler ürediler. İmkansız denen bir durum gerçekleşti gibi görünüyor. Özellikle sun snail besleyen arkadaşların yorumlarını rica ediyorum bu konuda; sizce nasıl mümkün olabildi böyle birşey?
Üredikleri tank 18 litrelik bitkili bir nano. yeşil - kiraz - kaplan karidesler mevcut , 3 adet te sun snail.  filtresi içine torf eklenmiş bir şelale filtre , aydınlatması ise masa lambası ışığı ile sağlanıyor , litre başı 2.5 watt gibi bir aydınlatma mevcut. Su değişimi yapmıyor sayılırım , fakat sürekli buharlaşan suyu ekliyorum. Zemin aquaclay ; hemianthus, christmass moss, parvula ve rotalalar mevcut içerisinde..
Bebeğin ve annenin fotoğrafı ise aşağıda...
Saygılarımla..
 
ozsgr2010-04-12 12:13:38
Bayanlar neden azınlıkta?
Ayşe hanım selamlar,
Cam-a cam sette bebek melekler , ranchu japonlar ve eş discuslarım var.  Odamda 120 litrelik düşük destekli bitkili tankta genç meleklerim ve yavrudan büyüttüğüm 50 civarı cüce vatozum var. 50 litrelik bir yüksek destekli tankım - içinde galaksi rasboralar ve bir beta ile bulunmaktalar. Bir 18 litrelik yüksek destekli nanomda da karidesler var , CRS, arı, kiraz , kaplan , karışık olarak. 3 düşük destekli bitkili 70 litrelik tankımda eş meleklerim var yine , vatozlar ve ayrılamadığım çöpçü ailesi bile birlikte. İş yerimde de ramireziler vatoz ailesi ve tül kuyruklu çöpçülerden oluşan yine düşük destekli bitkili bir tankım mevcut... :)
Discus benim içinde yeni sayılır aslına bakarsanız , 1 sene önce almıştım balıkları, ancak büyüyp eş tuttular. Yumurtluyorlar sürekli ama , yer olmadığı için yavru almaya yönelik suyu yumusatma gibi önlemler almıyorum , yaza doğru inşallah işlerim hafiflerse düşünüyorum.. Bebek melekler oldukça vaktimi alıyorlar bu aralar...
 
Bayanlar neden azınlıkta?
 :) Emre bey ,
Yanlış anlaşılmak istemem. Erkekler , biraz daha açıklar bu konuda, nasıl söylemek lazım; biz biraz daha çekiniyoruz diyeyim böyle yerlerden ve insanlardan. Ankara'yı biliyor musunuz bilmiyorum ama , bahsettiğim çarşı örneğin Ulus'taki; eski hali , karanlık, izbe , sigara dumanından göz gözü görmeyen , rutubetli , hayvan pislikleri sebebi ile oldukça kötü kokan bir yerdi. Benim tek başıma gitmeme izin vermezlerdi küçükken , babamla birlikte giderdik. Biraz yetiştiriliş tarzı sanırım bunu tetikleyen, bizler ister istemez daha narin ve nispeten korkak yetiştiriliyoruz ebeveynlerimiz tarafından, haklı olarak. Bunu anlatmaya çalışmıştım. Elbette hiç bir insan -cinsiyete bakmadan- böyle yerlerden hoşlanmaz , uyarmakta haklısınız.
Benim hobiye nasıl başladığıma gelirsek mesela , durup dururken olmadı. 1960 lı yıllarda dedemin akvaryumu , sonrasında babama devredilince, hayatımın her aşamasında evde balıkların olması sebebiyle belki de bu kadar bağlıyım. Fakat ticari konuda da ben size katılmıyorum. :)
 Nedenine gelirsek;  Zaten her halukarda iyi bakılan bitki ve balıklar ürerler, hepsine ayrı akvaryumlar kurmaya da kimsenin gücü yetmez, mecburen dağıtacak yer de bulamayınca satarsınız :), Bu aylık harcadığınız miktarı elbette karşılamaz ama , en azından azalmasını sağlar.  Fakat hobicilik ile ticaret odaklı olmanın arasındaki ince çizgiyi çekmek lazım bu durumda. Hobici en fazla , aylık masrafını karşılayan kişidir bu işten. Ticari odaklı olan para kazanmayı hedefler...Dolayısı ile akvaryumcu gezmenin ticari düşünmekle - genel olarak- ilgili olduğunu düşünmüyorum. Haftada en azından 2 kere uğrarım akvaryumcuya , hem yeni bir balık veya bitkiyi yetiştirmenin - keşfetmenin heyecanı için, hem de sevdiğim için. Benim açımdan bir nevi terapi gibi..
 
Bayanlar neden azınlıkta?
Konu çok uzun uzun yazılmış , tamamını okuyamadım ama
farklı bir açıdan bakmak istedim. Öncelikle bilgisini vereyim evimde 9, işyerimde 1 olmak üzere toplam 10 adet akvaryumum var. Discus  ve melek boylandırma tankları ayrı olmak kaydı ile , geneli bitkili akvaryumlar. Son 3-4 senedir forumlarda yazıyorum, ama çok uzun süredir akvaryum sahibi olduğum için gözlemleme şansım oldu. Eskiden hakikaten çok az sayıda bayan görürdüm akvaryumcularda ; ancak konuyu da açmak lazım, eski akvaryumcular da sakallı , umursamaz , dikkatsiz , kaba-saba adamlardı. ( İşini doğru yapan esnafı ayrı tutuyorum elbette)Seneler önce Ankara'da balık almak için uğrayabileceğiniz yer sayısı da oldukça azdı; Ulus'taki halin karşısındaki çarşı , Kızılay'daki bir kaç dükkan ve mahalle arasında içinde 3-5 akvaryumun olduğu pislik içindeki dükkanlar.Mesela Ulustan aldığım balıkları eve her getirdiğimde poşeti balkonda açıp , içinde böcek olup olmadığına baktığımı hatırlıyorum küçükken....
 Son yıllarda ise akvaryumculardaki değişimle birlikte , bayan sayısında da oldukça artış görüyorum. Belki de temiz , görgülü insanlara dönüşmesi ile esnafın , bayanlarda da ilgi artmış olabilir diye düşünüyorum.  Şimdi işini iyi yapan esnaf sayısı fazla , alışveriş yaptığım bir kaç yer var , neredeyse hepsiyle ailecek tanışıyoruz...
 Siz söyleyin , hangi bayan pislik içindeki bir yerde , kaba saba konuşan sakallı suratsız bir adamla balık seçmek ister?
beta hakkında...
Betanız  akıntısız olan bir bölgeyi kendi bölgesi olarak belirleyecek ve o kısımda çok olmak üzere akvaryumda dolaşacaktır. Yanlız artık canlıdoğuranlarınızın yavrularının büyük kısmını göremeyeceğinizi söylemek lazım. İyi yavru avcısı balık türlerindendir. Pul yem yanında zaman zaman protein ağırlıklı yemleme yapmanızı önerim. ( Gerçi yavrularla bu ihtiyacını karşılayacak korkarım ..)
Tayland usülü Beta Üretimi (makaleden çev
Mustafa - Abdullah  Beyler ,
 Teşekkür ederim bilgiler için. Okuduğum bilgiler de humik asit ve tanine adına bu yönde olduğu için muadili olarak kullanabileceğimi düşünmüştüm bende. Keza bu açıdan mango kökü de kaynatılmadan kullanılabiliyor. Fakat şimdilik bir yarar sağlayamadım , zamanla göreceğim zannediyorum.  Gerçi faydayı dişiyi kazanma adına kavga etmiş olma hislerini kuvvetlendirmek için ara bölmeye eklediğim ikinci erkekten mi yoksa blackwater extract'ten mi sağlayacağımı ölçmek mümkün olmayacak...
Geçen günlerde ABD'den bu yapraklardan getirtme girişimim oldu aslında , fakat shipping çok tuttuğu ve uzun sürdüğü için vazgeçtim. Şimdilerde Türkiye'de yaprağını bulamasam bile, ağacını belki bulurum diye araştırıyorum. Sizlerin bu konuda bir girişiminiz veya duyumunuz var mıdır?
Tayland usülü Beta Üretimi (makaleden çev
Terminalia Catappa yaprağı bulamadığım için , blackwater extract kullanıyorum betalarda. İlk defa deniyorum ama henüz bir yararını göremedim. ( Gerçi 3 gün oldu ekleyeli , azar azar olmak üzere bugün tamamlandı) Bu konuda fikriniz nedir?  Sizce içindeki maddelerin birbirine yakın olması yüzünden muadili olarak kullanılabilir mi?
Tayland usülü Beta Üretimi (makaleden çev
Merhaba ,
Paylaştığınız için teşekkür ederim. Crowntail'larımı ürettim geçen eylül ayında , fakat elimdeki halfmoon'u bir türlü üremeye hazır hale getiremediğim için araştırırken denk geldim çevirinize. Bildiğim kadarı ile hem su düzenleyicisi olarak hem de üremeye teşvik edici olarak badem ağacı olarak tabir edilen cins "Terminalia catappa",  bizdeki bilinen ismi ile muskat. Literatürde de "great indian almond tree" diye geçiyor hatta. Fakat bademi anlayamadım. Bildiğimiz badem midir , suya bırakılması tavsiye edilen , yoksa muskat mıdır? Çevirinin aslını bildiğiniz için aydınlatmanızı rica edeceğim..
Saygılarımla...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.