ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Timurk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Haziran 2006 11:26
Son Ziyaret:
23 Ağustos 2006 10:32
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Timur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 9 MESAJI

Cam kalınlığı
Alttaki kuşak zaten kumun altında kalacak üst kuşak ise çerçeveden görünmez. 360 litrelik akvaryumu kuşaksız düşünemiyorum. Hatta 10 mm cam kalınlığının altında da düşünmek istemiyorum ama 8 mm tavsiye eden arkadaşlar eminim ki bilgilerine güveniyordur
Fon - Arka Fon Tükçe Kullanımı Hakk.

Sevgili arkadaşlar.

Forum içerisinde akvaryum fonu yapımı ile ilgili başlıkların tümünde "arka fon" ifadesi kullanılıyor.

Fon kelimesi değişik anlamları olan bir kelime olmakla birlikte akvaryum arka görüntüsü olarak bahsettiğimiz durumda sözlük anlamı; "Sinemada, tiyatroda oyuncuların arkasındaki resim, fotoğraf veya çeşitli plastik ögelerden oluşan dekor, görüntü" biçimindedir.

Yani fon kelimesi tek başına anlatmak istedğimiz objeyi ifade etmektedir. Fon kelimesinin "arka" gibi bir eklentiye ihtiyacı yoktur.

 

ekol 15 le ilgili
Ne marka kömür alırsan al öncelikle yıkamını tavsiye ederim. Bir de kömürden geçen suyun akvaryuma girmeden önce en azırdan bir elyaftan geçmesi gerek.
hangi dış motoru alayım?

Airmen  arkadaşın söylediği ilginç geldi. Ben ekol 15 kullanmaya devam ediyorum. Elektrik kesintisi olduğunda hiç çalkalamam gerekmedi. Sanırım bu sözettiği çalkalamanın nedeni filtreyi kurarken içindeki havanın tümüyle çıkmasına dikkat etmemesi olmuştur. Filtrede hava varsı ve elektrik kesilirse su akısında sorun olacaktır. Yani bu olay tüm markalar için geçerli.

 

Canlı Doğuran Üretim Çiftliği

Akdeniz su ürünleri araştırma ens. Antalya Kepez'de (Korkuteli kavşağında ben 1 hafta önce oradan balık aldım tatil dönüşü balıklar süper. Gitmeye karar verirseniz benimle de irtibata geçerseniz çok sevinirim.

timur@mavibalon.com.tr

akvaryum kapağı yapmak istiyorum

Ben kendim özel bir akvaryum yaptırdım ve kapakları ile alt ve üst tabla çıtabarını kendim yaptım. Kullandığım malzeme plastik.

Siyah plastik köşebent ile alt ve üst çerçeveleri yaptım. Üst kapağı 2 parçalı yaptım. Arka kapak ince plastik lambri denen bir malzeme. Hava motoru ile otomatik yemlama makinasını bunun üzerine monte ettim. Önde ise içerisinde florasan bulunan kapak mevcut. Bunun malzemesi ise fırat plastiği 14 lük yağmur suyu oluğu. Süper oldu hem de çok ucuza mal ettim. Üstelik oluktan yaptığım kapaktan 1 tanesini 20 lepistes karşılığında bir akvaryumcuya verdim.Yağmur suyu oluğu metresi 4 lira civarında. 3 liraya 200 gr plastik astar aldım(plastiğin boya tutması için) üzerini de tanesi 2 liradan 2 adet siyah sprey boya ile boyadım.  kesinlikle tavsiye ederim.

hangi dış motoru alayım?
Ekol 15 al paran cebinde kalsın. Problem olursa üretinci gerekeni yapıyor. Parça sorunu da yok. İthal bir filtreye dünyanın parasını vereceksin en ufak bir arıza yada darbe durumunda atıp yenisini alacaksın. Ben 3 aydır ekol 15 kullanıyorum. Hiç bir sorunum yok. akvaryumum pırıl pırıl.
Ekol 15 e yargı
Hasan bey ekol 15 in pervanesi  değiştirildiğinde sorun ortadan kalkacaktır. 6-7 ytl civarında fiyatla yeni pervane bulabilirsin.  
Ekol 15 e yargı

Arkadaşlar merhabalar

Ben de iki hafta kadar önce Ekol 15 aldım. alacağım zaman baya araştırdım. Neredeyse okumadığım forum dolaşmadığım akvaryumcu kalmadı. Hepsi fiyatı 100 YTL civarında olan çin malı filtreleri önerdi. (Ehaim de artık çinde üretiliyor) Garanti konusuna gelince tümü ağız birliği yapmış gibi ithal motorlara bir şey olmaz diyordu. Ardında işi biraz kurcalayınca çin malı filtrelerin hiç bir garantisi olmadığı arıza durumunda tamirat veya parça temini gibi çözümlerin mümkün olamayacağı ortaya çıktı. Ben de hem yerli üretim olduğu için (ki biz çinlilerden çok daha kaliteli ürün üretiyoruz) hem de ucuz olduğu için ekol 15 aldım.

O güne kadar eşim akvaryum konusuna soğuk bakmaktaydı ancak o günden sonra sudaki berraklığı görünce o da akvaryumun başından ayrılmaz oldu. Akvaryum artık bizim için gerçek bir keyif.

Biliyorsunuz Ekol 15 Bursa'da üretiliyor. Ben de Bursada yaşıyorum. 2 gün önce yolumun üzerinde olduğunu öğrendiğim ekol15 fabrikasına da gitme şansım oldu. Çalışanlarla tanıştım ve şimdi iyiki ekol 15 almışım diyorum. Son derece sıcak kanlı ve samimi insanlar. Ekol 15 hakkında insanların eleştirileri ile ilgili bir hayli sohbet ettik. Şimdi iyiki çin malı bir filtreye 100 küsür lira para vermemişim diyorum. iltrenin iç malzemeleri ve üretimde kullanılan hammedde konularındaki eleştirilere de katılmıyorum. Son derece kaliteli üretim yapıyorlar. Kullanılan plastiğin sağlamlığı konusunda da hiç şüphem yok.

İşin bir başka boyutuna gelince hiç düşündünüz mü çinden gelen her şey ucuz akvaryum giltreleri pahalı. Çİnden gelen malların en önemli özelliği ucuz olması ve kalitesiz olması değil mi. Hepimiz 1 milyonculardan alışveriş yaparken ucuz ama düşük kaliteli çin mallarını almıyormuyuz. Peki neden çin malı filtreler pahalı ve yerli üretim ekol bu kadar kötüleniyor. Bu yalnızca ekolün başındaki bir sorun değil aylı alanda üretim yapan gap firmasının ürünleri de aynı kaderi paylaşıyor.

Bence bunun en önemli nedeni filtre satan toptancı ve  akvaryumcuların kar marjı. Çinden neredeyse bedavaya getirdikleri filtreleri öve öve bitiremeyip 100 küsür liraya iteliyorlar. eminim ki yüz liranın 80 lirası satış zincirinin farklı aşamalarında kar olarak paylaşılıyor.

Nasıl olsa akvaryum zevk işi ya insanlar paraya kıyıp çin malı filtreleri bir güzel alıyor. arıza yaptığında ise filtresini saksı olarak kullanıyor ve yenisini alıyor.

 Özetle bence ekol15 bir dış filtre için en iyi tercihlerden biri. Almayı düşünen arkadaşlar hiç tereddüt etmesin. Arıza çıkmaması gibi bir durum yerli yabancı hiç bir üründe söz konusu değil. En azından ekol15 de arıza çıkarsa rahatlıkla değiştirme veya tamir şansınız olacak

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.