ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Farukarakaya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Aralık 2011 23:57
Son Ziyaret:
08 Şubat 2013 04:55
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Faruk Karakaya
Doğum Tarihi:
27 Mart 1985
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Faruk Karakaya

SON 10 MESAJI

Balık gitti gidecek. Net bilgi bulamıyorum hiçbir yerden.
Evet balık bugün öldü. Hastalığın kuyruktan başlayıp tüm vücuduna ve gözlerine kadar ilerlemesi 1 günde gerçekleşti. Daha önce hiçbirşeyi yoktu. O kadar hızlı yayılıyorduki içeri gidip geldiğimde biraz daha erimiş oluyordu yüzgeçleri. Bu işte profesyonel abilerimden aletleri, ilaçları almaya gidecektim şimdi fakat hastalığın hızına yetişemedim.
Balık gitti gidecek. Net bilgi bulamıyorum hiçbir yerden.
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Haraketsiz dipte duruyor, kireç gibi bembeyaz kesildi, kuyruk eridi, gözü bile beyazlaştı. Üzerindeki kaygan mukoza tabakası yok oldu. Zımpara gibi. İştahsız. petrochromis balığım timsah balığımı ısırmasa dahi arada bir bulunduğu bölgeden uzaklaştırmak için tırtıklıyordu. Strese sokmuş olabilir diye düşünüp başka tanka aldım petrochromisi.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 1000 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Stingray, Bıçak, Frontoza moba, petrochromis, vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 28 derece. Fazla yemlemeden ötürü suyum hafif yemin rengine büründü fakat yeni bir olay değil bu. 2 yıldır durum böyle.

Filitrasyon: 2 tane sump motoru ve sumpta bol gözenekli lav taşları var

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kondisyoner ve aralıklarla kullandığım bakteri kültürü.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Suyun ısısı 28 derece. Gieseman 2x80 watt T5 armatür. 100 litre su değişimi uyguladım suyun ısısını 28den 27 dereceye düşürdüm. Geçen hafta suyun üzerine su sümbülleri yerleştirdim.

Farukarakaya2013-01-01 16:54:42
Balığı ben mi öldürdüm yoksa eceli mi gelmiş?
@caki1910 yani diyorsunki bizin yaptığımız ya da yapacağımız bütün eylemler, hareketler Allah tarafından önceden planlanmış mıdır? Alın yazısı diye birşey var mıdır?
Balığı ben mi öldürdüm yoksa eceli mi gelmiş?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Öldü

Akvaryum Kapasitesi (litre): 1500 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Stingray, bıçak, timsah balığı

Filitrasyon: Sump sistemi

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Bacteria Feeder, Florish excel, Bloom&Grow (Her zaman gerekeninden daha az kullanıyorum.)


Benim ters yüzen çöpçü balığımın rengi norlamde kapkaraydı fakat iyice incelediğimiz zaman üzerinde karanında karası benekler olduğu göze batıyordu. Fakat son iki gündür balık rengini iyice açmıştı ve kara benekleri ortaya çıkmıştı. Balık eski görüntüsünden daha güzel olduğundan ve görünürde bir rahatsızlığı olmadığından ben de üstüne düşmedim bu sabah evden çıktığımda canlıydı, bugün eve geldiğimde ölmüştü. Normalde benim türdeki ters yüzenler 22 cm olurmuş diye okudum bu sitede. fakat benim balık 25 cmden biraz fazlaydı. Moderatör arkadaşlara buradan duyurulur bilgileri güncelleyin demekki 25 cm'e kadar büyüyebiliyorlarmış bu tür ters yüzenler... Fotoğraflara bakın siz söyleyin sizce bu balığın eceli gelmiş miydi yoksa benim bitkilerime attığım kimyasal besinlerden mi zehirlendide öldü?
Farukarakaya2012-08-07 22:16:30
Suyum kokuyor.
Beyler sorunumu yazdım. Akvaryumum 2 metre tatlı su sump sistemiyle filtre görüyor. Elyaf sik değişiyor. Yardımcu olursanız sevinirim. reis2012-01-18 19:27:25
Discus yeminin büyüğünü nereden bulabilirim?
İyi günler. Benim balıklarım discus yemine bayılıyorlar ve başka yem yemiyorlar. Discus yeminin dışında ne verdiysem yemediler. Şimdi hayvanları aç bırakıp zorla alıştırmakta istemiyorum. Hayvanlarım büyüdüğü için artık discus yemi taneleri onlara çok ufak geliyor ve dipten toplayamıyorlar. Bu yemin daha büyük tanelisi satılıyor mu? Ürün içeriği aynı olacak sadece taneler daha büyük olacak. veya başka birşey önerirseniz sevinirim. Discus yemi sadece kurutulmuş ciğer miydi? Kurutulmuş ciğer satılır mı hiç bir yerde?
Suyun üzerinde beyaz böcekler var!

benim akvaryumum biraz fazla yüksek ve balıklarım genelde orta ve dip sularda geziyor. ve evet dediğiniz gibi kan kurdu veriyordum onu kestim ayrıca yemlerken hep camın üstüne elimden yem parçacıkları düşüyor ve orda kalıyor. Onlar da vesile olmuş olabilir dediğiniz gibi.

Suyun üzerinde beyaz böcekler var!
Akvaryumda stingray, bıçak balığı, mono ve argus var. Yeni olarak arowana ve 2 tane semender aldım semenderlerin yiyeceğini düşündüğüm için aldım ve evet tetranın delicia kan kurtlarından veriyorum balıklara
Suyun üzerinde beyaz böcekler var!
elektrik süpergesi var olur mu?
Suyun üzerinde beyaz böcekler var!
AKVARyumda detaylı bir temizlik yapmam imkansız, balıkları ayrı bir akvaryuma almamda imkansız. Bana başka bir şey önerin lütfen. Bütün böcekleri teker teker elimle toplayıp çöpe mi atsam? akvaryumum aşırı büyük. Balıklarımda kolum kadarlar. Onları alıpta başka bir kaba akvaryuma koymak gibi birşey imkansız

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.