ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rminan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ocak 2012 18:22
Son Ziyaret:
06 Haziran 2020 15:54
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert inan
Doğum Tarihi:
22 Haziran 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert inan

SON 7 MESAJI

clout kullanımı
Sagolun tesekkur ederim 2 haftadir ugrasiyorum insallah atlatirim.
clout kullanımı
Bactopur direct i geçen hafta kullandım ama bir fayadasın görmedim.
clout kullanımı
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:İpliksi dışkı,yem yememe,halsizlik 1 tanesinde şişme

Akvaryum Kapasitesi (litre):150/50/65 - 450 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Tropheus Red rainbow kasanga

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Tetra 1200 dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Geçen hafta ana tankda önce 100 litre için bir tablet önlem için baktım risk var anatank için 50 litre için bir tablet kullandım ancak görünen o ki oda kurtarmadı.
Bunun dışında su değişimlerinde ebsom tuzu ve seachem prime kullanıyorum.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftada bir %20 su değişimi


Merhaba arkadaşlar,
 
Benim balıklarımda bloat hastalığı vardı bugün üç tanesini ayırıp flagyl banyosu yaptırdım ve pazartesi günü clout tedavisine başlıyacağım ancak aklıma bir şey takıldı.
 İlk gün her 40 litre için 1 tablet diyorlar benim tank 450 litre olduğu için 11 adet atacağım. ancak ikinci gün %30 su değişimi yaptıkdan sonra tekrardan 11 tablet mi atacağım yoksa değiştirdiğim su yani 130 litre kadar olan ölçüğümü atacağım.
 
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Rminan2012-06-08 10:57:38
Bloat Mı ?
balığın karnında şişlik yok bende hasta olan balığı karantina tankına almayı orda dediğin tedaviyi yapmayı düşünüyorum. Ana tank içinde her ihtimale karşı ilaçlama yapmayı ve 100 litre için 1 tablet atmayı düşündüm. Bu tedavi yöntemi nasıl sence tavsiye edermisin.
Bloat Mı ?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Şeffaf ipliksi dışkı,iştahsızlık ve sallanarak yüzme (iki hafata önce aynı belirtilerle bir balığımı kaybettim)

Akvaryum Kapasitesi (litre): 150/50/65 450 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Cüce vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph:8 sıcaklık:28

Filitrasyon:Tetra 1200 dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir %20 su değişimi
Kullanılan katkılar : Nitrivec, Seachem Prime, Yosun önleyici(markasını hatırlamıyorum), Seachem lake salt, birde epsom tuzu alacağım ilerleyen zaman da onu kullanacağım.
Kullanılan Yemler: Tropical Super Spirulina Forte ,Sera Flora, Tetra Pro Vegetable, Tetra Phyll, Tropical Vegetable, Sera Spirulina tablet, Dainichi'nin Fx Vegii Baby,NLS Grow (3 günde 1 kez) veriyorum.

 

Merhabalar,
Tropheus akvaryumum da Tetra 1200 dış filtre kullanıyorum. Balıklarımın bir tanesinde şeffaf ipliksi dışkı,iştahsızlık ve sallanarak yüzme (iki hafata önce aynı belirtilerle bir balığımı kaybettim) gördüm ilaç almak için gittiğimde Sera Bactopur direkt kullanırken filtremden karbonu çıkartmam gerektiğini ve karbonun sadece ilk kurulumunda 1 hafta falan kullanılarak daha sonra çıkartılması gerektiği ve onun yerine sustrat koymamın daha iyi olduğunu söylediler. bende eheim substrat pro aldım bir kutu ancak hangi sepete koyacağımı bilmiyorum bana karbonu çıkartıp onun yerine yani en üst sepete koyabileceğimi söylediler. Tavsiyelerinizi bekliyorum. birde hasta olan balığı ayırdıktan sonra her ihtimale karşı ana tankada 100 litre için bir tablet olmak üzere bactopur direkt atacağım.
 
Şİmdiden çok teşekkürler...
Onur Yıldız2012-05-25 14:46:13
substrat
bende öyle tahmin etmiştim ancak şu an bir tanesinde saydığım belirtiler var önlem için 400 litrelik akvaryuma 4 tablet yetermi?
substrat
Merhabalar,
Tropheus akvaryumum da Tetra 1200 dış filtre kullanıyorum. Balıklarımın bir tanesinde şeffaf ipliksi dışkı,iştahsızlık ve sallanarak yüzme (iki hafata önce aynı belirtilerle bir balığımı kaybettim) gördüm ilaç almak için gittiğimde Sera Bactopur direkt kullanırken filtremden karbonu çıkartmam gerektiğini ve karbonun sadece ilk kurulumunda 1 hafta falan kullanılarak daha sonra çıkartılması gerektiği ve onun yerine sustrat koymamın daha iyi olduğunu söylediler. bende eheim substrat pro aldım bir kutu ancak hangi sepete koyacağımı bilmiyorum bana karbonu çıkartıp onun yerine yani en üst sepete koyabileceğimi söylediler. Tavsiyelerinizi bekliyorum. birde hasta olan balığı ayırdıktan sonra her ihtimale karşı ana tankada 100 litre için bir tablet olmak üzere bactopur direkt atacağım.
 
Akvaryum:150/50/65
 
Kullanılan katkılar : Nitrivec, Seachem Prime, Yosun önleyici(markasını hatırlamıyorum), Seachem lake salt, birde epsom tuzu alacağım ilerleyen zaman da onu kullanacağım.
 
Kullanılan Yemler: Tropical Super Spirulina Forte ,Sera Flora, Tetra Pro Vegetable, Tetra Phyll, Tropical Vegetable, Sera Spirulina tablet, Dainichi'nin Fx Vegii Baby,NLS Grow (3 günde 1 kez) veriyorum.
 
Şİmdiden çok teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.