ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nksakal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Şubat 2012 14:19
Son Ziyaret:
13 Aralık 2013 13:15
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Çalışkan
Doğum Tarihi:
21 Şubat 1969
Yaş:
55
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 6 MESAJI

Bitkilerimde pamuklaşma var !
[QUOTE=gapgahan09] Fotoğraftaki lepistesin doğumuna az kalmış herhalde[/QUOTE]
doğum gerçekleşti :)


[QUOTE=aliozde]Akvaryumda bi tek lepistes görüyorum. Dip yemini ne için verdin anlayamadım. Ama o yemler o hale geldiğine göre akvaryuma acil olarak dip balıkları almanı tavsiye ederim... [/QUOTE]
diğer akvaryumdaki çöpçüleri işe aldım. hallettiler :)
Acaba lepistes balığım hastamı?
[QUOTE=umutgunay]Dışkı değil, o yumurta taslağıdır. Zamanla o yumurtalar yavrulara dönüşür, doğar... Buradaki renk ile balığın hamile olup olmadığı ya da doğumun yakın olup olmadığı belli olmaz (lepisteslerde).
Kanıt isterseniz yavru lepisteslere bakın, 10 günlük yavrularda bile dişi erkek ayrımı için o siyahlığa bakılır.
Balığınız çok güzel ve hamile bir balık... Doğumu da yaklaşıyor. Hayırlı olsun.

Pamuklaşma; sanırım onlar arta kalan yemlerden meydana gelen küf. Yemlemenize dikkat edin, fazla yem atmayın ya da arta kalan yemleri tüketecek olan elma salyangozu alabilirsiniz. Hatta yolunuz düşerse k.çekmece halkalı taraflarına 2-3 elma salyangozu hediye edebilirim. Çürüyen yemlere pisliklere kesin çözümdür.
[/QUOTE]
merhaba umut arkadaşım.
o siyahlık geçen ayki doğumdan sonra kalmıştı. bende acaba doğuramadı onun içinmi öyle diye düşünüyordum. cumartesi günü ayın 29 unda balığım doğum yaptı. akvaryumda benim görebildiğim kadarıyla 7 tane yavru var şu anda. balıktaki o kahverengi renk bu sefer tamamen kayboldu. ve zayıfladı balığım. bakalım bir dahaki sefere ne olur. o zamanda paylaşacağım.

pamuklaşmada söylediğiniz gibi yemlerden kaynaklanmış. büyük akvaryumumda çöpçüler vardı. 2 tanesini yavru aldığım bitkili akvaryuma koydum bir güzel temizlediler o sıkıntımda ortadan kayboldu.

ama dün akşam btkili akvaryumda küçük küçük salyangozlara rastladım.bitkilerim ilk geldiğinde yoktu. hatta sonra bitkili akvaryumu tekrardan dizayn ettiğimde bitkileri güzelce temizledim. ama şimdi salyangoz gördüm 2 adet. acaba toprakdanmı oluşuyor bu salyangozlar. birde sıkıntı verirlermi bitkilere? temizlemem gerekirmi akvaryumu salyangozlardan ?
Bitkilerimde pamuklaşma var !
Arkadaşlar selamun aleykum.
Lepistes balıklarım için kurduğum akvaryuma onların en iyi yaşayacağı dedikleri bitkilerden aldım. Ama bitkilerde pamuklaşma var. Suyun sıcaklığı 25-26 derece. Hem hava veriyorum hemde filtre kullanıyorum akvaryumda. Dip yemi vermiştim balıklar için ondan sonra oluştu bu pamuklaşmalar. Acaba yemdenmi yoksa başka bir yanlış mı yapıyorm . Bilgilerinize başvuruyorum arkadaşlar.

Abdullah KARASAKAL 


Acaba lepistes balığım hastamı?
Kahverengi renk hamilelikle birklikte başladı ve yani sonradan olan bir olay değil. Akşam resimlerini ekleyeceğim inşallah. o zaman daha iyi bir tespitte bulunursunuz diye ümit ediyorum.

[QUOTE=adige95m]Balığın arkasındaki kahverengi renk dışkıya işarettir. Yani anormal bir durum yok. Bugünlerde şişmeye başladıysa tekrar hamile kalmış olabilir. [/QUOTE]

hayırlı günler. resmi yeni ekleyebildiğim için özür dilerim. acaba dışkımı hamilemi balık. paylaşıyorum resimleri.


birde lepistesler için kurduğum yavruluktaki bitkiler üzerinde pamuklaşma var. bunları nasıl engelleyebilirim. yemleri kullandıktan sonra oluştu bu pamuklaşmalar. yardımcı olurmusunuz acaba.

Japon Balığı Akvaryumu(100 litre)
Reis bencede 2-3 tane sağlık balık yeterli. Ben ilk 20 lt lik akvaryum kurulumu yaptım. ilk başladığımda. tabi cahillik. birde akvaryumcunun para hırsından 20 tane japon koydum içine. ve hepsi öldü bir tane balık kaldı elimde o yirmi taneden. Geçen yıl akvaryumumu büyüttüm 100 litrelik akvaryum aldım. Tabi sonradan aldığım japonlarım vardı. Hepsi büyüdüler 8 tane var şimdi. Ve akvaryuma fazla geliyorlar. Hem temizlik yönünden hemde Balıklar için daha güzel bir ortam yapmak yönünden fazla balık sıkıntı. uzun zamandır baktığım büyüttüğüm balıklarım var. Kıyıpda akvaryumcuya veremiyorum gayet sağlıkle ve besili balıklar. İnşallah yakın bir zamanda güzel fotolarını çekip forumda paylaşacağım. 
benden size tavsiye az ve sağlıklı balıklar temin etmeniz.

saygılarımla
Acaba lepistes balığım hastamı?
Selamun aleykum arkadaşlar.
Bende bir dişi birde erkek olmak üzere iki adet lepistes balığım var. Yaklaşık 3,5 hafta önce dişi lepistesim doğum yaptı. Ama doğumdan sonra balığın arkasındaki kahverengi renk halaa kaybolmadı. Ve bugünlerde balık yine şişmeye başladı. Bu renk neden kaybolmadı acaba. Hastalık mı var? Yoksa balıkları doğuramadığı için mi böyle oldu. 
Fikirlerinizi istiyorum.

Saygılarımla

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.