ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
presto_016
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Şubat 2012 18:59
Son Ziyaret:
06 Mayıs 2020 11:08
Toplam Mesaj:
119 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ekrem Alberen
Doğum Tarihi:
03 Ağustos 1984
Yaş:
39
İl:
Bursa
Meslek:
Satış Danışmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


F0 İkola Kaiser

SON 10 MESAJI

ikola bloat
İlacı doğru kullandığınızı varsayarak akvaryuma bol hava vermeniz gerektiğini söyleyebilirim.
Duboisi Tankım
Çok güzel ve şık bir tasarım. Sağlıklı hobiler dilerim.
YAVRU İKOLA YEM VE BAKIM
Canlı yem ve türevlerini tropheuslarda kullanmayın. Otçul beslenen türler olduğu için bu onların sindirim sistemine zarar verir. Pul yemlerde de kesinlikte otcul yemler kullanın
YAVRU İKOLA YEM VE BAKIM
Üstad aslında zaten tecrübelisiniz. Genel anlamda kurallar aynı. Öncelikle iyi balıklar alarak işe başlayın. Alırken anaçlarını görün. Tankınızın hacmi mümkün olduğu kadar büyük olsun. Su değişimlerini hiç aksatmayın. Su değerlerinize dikkat edin. Filtrede ve dekorasyonda kullandığınız malzemeler ph a negatif etkide bulinmasın.
Yem olarak siprulina içerikli pul yemler kullanın bunlar sindirim açısından daha iyi olacaktır. Herhangi bir kimyasal kullanmanıza gerek olacagını sanmıyorum.

Yine aklınıza takılanlar olursa mümkün olduğunca cevap vermeye çalışacağım.
Yavru Balıklara yem kalmıyor.Ne yapabilirim
Yemlemeyi iki boy yemke yapın būyükler iri yemlere yönelecektir. Yavrularda ufak yemleri yemek için fırsat bulabilirler.
TROPHEUS FİYATLARINA NELER OLUYOR...
[QUOTE=The_ÜSTAD_06]
İthalatı gerçekten meşakatlı olan bir türün piyasasının (ki damızlık boy diyoruz) 35 TL ye düştü denmesi yada söylenmesi üzücü takıldığımız yer bu...
Getirmesi, vergisi, yeri vb gibi giderler varken bu şekilde söylenmesi üzücü...
[/QUOTE]

Ben 35 tl ye düşen f0 damızlık la hiç karşılaşmadım.
TROPHEUS FİYATLARINA NELER OLUYOR...
Üstad bende fiyatların pek düştüğünü sanmıyorum sadece rekabet arttı ve bazı türler eskisi gibi rağbet görmüyor. Ama şunu çok iyi biliyorum tropheus konusu hobi den çok ticaret içeriyor.

Tartışılacak bir diğer konu ise f0. İthalatçıların getirdiği bir çok balık göl kenarı üretimdir. Ama şurası bir gerçek her ne kadar göl kenarıda olsa güçlü bireylerden doğal yolla ve kendi tabiattında yetiştikleri için gayet iyi balıklar.
F0 aslında doğadan yakalanmak anlamı taşımaz. F0 ilk eşleşme yada kan bağı olmadan eşleşme niteliğidir.Doğadan yakalanma wild (vahşi) adını taşır ki bu o balığı dolaylı yoldan f0 yapar.
Aynı ana babadan olan yavrular birbiriyle eşleştiğinde genetiğinde bozulmalar meydana gelebiliyor. Doğada müthiş bir filtre vardır güçlü olan hayatta kalır ve eşleşme şansı bulur. Biz ölmesi gereken bir çok yavruyu yaşatıyor yada kusturup hepsini büyütüyor. Bu doğaya karşı gelişimizin sonunda zayıf ve ırk özelliği taşımayan balıklar elde ediyoruz.

Tüm bunların sonunda özellikle tropheus türlerinde en iyi balıklar dışarıdan gelen balıklar.
Her ne kadar pahalı olduğunu söylesekte balık ithalatı çok meşakatlı ve pahalı bir iş. Ve ister istemez fiyatlar yüksek.


Tetratec EX 1200 Su Sızdırma Sorunu
[QUOTE=aeakkus] Kafa contasını orjinaliyle birebir değiştirmeyin.Orjinal contaları, conta yuvasına 1-2mm küçük geliyor.Orjinalinden 1-2mm daha kalın olan bir conta ile değiştirin.Sorun ortadan kalkar..[/QUOTE]

Aynen dediğinize katılıyorum bende orjinalini bulamadığım için bir boy büyük taktım sorun ortadan kalktı.
Tetratec EX 1200 Su Sızdırma Sorunu
Merhaba, Tetratec de bu sorunun kaynağı contadır. Sanırım kullanılan contanın kalitesi ile alakalı, yada conta çok fazla baskı görüyor ve özelliğini yitiriyor. Contayı değiştirdiğinizde muhtemelen sorun çözülecektir.
bulout olan F0 duboisi masva son hali.
Merhaba. Öncelikle balığınız için çok üzüldüğümü belirmek isterim. Bu hastalık insanı hobiden soğutan sıkıntılı bir durum.
Tedavi önerime gelicek olursak. Tedaviyi sera baktopur direct ile yapmanızı öneririm. Bu hastalık için %100 e yakın bir sonuç sağlıyor.
Balığın yem yediğini söylemişsiniz, bundan olumlu bir biçimde yararlanmanız gerek. Bunun için balığınıza verdiğiniz yemin içerisine biraz sarımsak suyu eklerseniz bu süreci atlatmasında daha etkili olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.