ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ggeeccee
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mart 2012 13:51
Son Ziyaret:
15 Ekim 2015 22:40
Toplam Mesaj:
42 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hakan kurt
Doğum Tarihi:
20 Ağustos 1984
Yaş:
39
İl:
Kastamonu
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hakan kurt

SON 10 MESAJI

Japon Balıklarım Tek Tek Ölüyor
Akvaryuma akvaryum suyunda eritip tuz atmayı denedim.İşe yaramadı maalesef Taha bey.İlginize teşekkür ederim.
Balık adeti 25.yavru 2-3 cm boyundalardı.Dip çekimi olabilir belkide Şeyda hanım..Yazın daha sık şekilde yapmak aklıma gelmemişti..İlginize teşekkür ederim
Yem olduğunu düşünmüyorum Nisa hanım.Çünkü yemlerim çok kaliteli ,çeşitli ve diyetlerine uygun yemler.Bezelye ve haşlanmış ıspanak ile takviyeliydi.İki haftada birde yem vermezdim,kondisyon kazanıp bağırsak hareketliliği için.Son kullanma tarihlerinede çok var.İlginize teşekkür ederim.

Sanırım akvaryuma sıfırdan düzenek kuracağım.Suyu komple boşaltıp bir hafta çalıştıracağım.Yeni balıklarımı ekleyeceğim.Başka çarem kalmadı gibi ..
Japon Balıklarım Tek Tek Ölüyor
Herkese merhabalar.Uzunca bir süre cichlid maceramdan sonra eskiden beslediğim japon türüne geri döndüm.Elimde bulunan karma cichlidleri bi dostuma verdim.Tankımdaki kayaları çıkartıp yerine mago kökünü koydum.Daha sonra akvaryumumdan %50 dip çekimi yaparak üç gün dinlenmiş suyu tankıma ekledim. 25 adet 2-3 cm boyutunda karışık tür(oranda,teleskop,tül kuyruk..vb.) japonlarımı taknıma ekledim.Renkleri oturunca sayıyı ona indirecektim.Ancak aradan bir hafta geçmeden her gün iki balığım ölmeye başladı.Ölüm belirtisi göstermiyorlardı veya hastalık belirtisi yoktu..Ta ki son kalan balıklarımda kuyruk erimesi başlayana kadar.Onlarda ölmüyorlar.Ancak kuyruklarının birisi yok..
Yemlerim sera ve jbl gold fish 5-6 çeşit kullanıyorum.
Her on beş günde bir %30 dip çekimi yapıyorum.
Hiç kimyasal kullanmadım tankımda.
Bu arada akvaryumum 1mt bombeli
Dış filte ve pipo filtre kullanıyorum.
Çift çıkşlı hava motoru hava sağlıyor.

Yardımcı olursanız çok sevineceğim..Herkese sağlıklı balıklar..[EDIT]ggeeccee,2015-08-09 14:06:13[/EDIT]
Japon balıklarıma çiklet yemi
Herkese merhaba.180 lt akvaryumumda karma çiklet besledim bir yıl kadar.Geçen hafta çikletlerimi verip yerine karma japon tankı yaptım.Ancak elimde oldukça fazla çiklet yemi var.(sera suprilina tablet,sera granugreen,sera flora ,tropical vegatable vb.) Japonlarım içinde özel yemler aldım.Ancak çikletlere verdiğim yemleri japonlarada verebilirmiyim arada bir?
Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Yeni doğacak icemanler için neler yapılmalı
Bence ayırmayın.Doğal ortamında dursun.Hem diğer balıklarınızın yerini daraltmazsınız hemde anneyi Küçük bir bölümde strese sokmamış olursunuz.Onun yerine annenin ikinci yumurta tutuşunda yeni doğan yavrularınıza küçük bir bölüm ayırarak(sineklikle bölerek)bakabilirsiniz.Eğer yavru akvaryumunuz yoksa benim size tavsiyem 10 litrelik pet şişeden yavruluk yapmanız.Pet şişenin heryerine iğne ile çok sayıda delikler açın.2 adet vantuz ile cama tutturun.İçerisinede bir tane hava taşı atın.Forumda bu konu ile çok sayıda başlık bulunmakta.Yavrularınızı imkanınız var ise artemia ile besleyin.eğer yoksa anaç balıklara kullandığınız yemleri ezip toz haline getirerek besleyebilirsiniz.
ggeeccee2014-02-23 08:40:44
Çekingen balıklarım neden böyleler
Merhaba ıcemanlar çok sosyal balıklardır.Korkmaları çok ilginç.Akvaryumunuz ayak altında biryerdemi?
Yeni doğacak icemanler için neler yapılmalı
İlk defa yumurta tutuyorsa balığınız sakın kusturmayın.Bırakın kendi çıkarsın saklanma yerleri varsa şanslı olanlar yaşıyacaktır.Balığınız yumurta tutmayı öğrensin.Yoksa tekrar kusturulma korkusuyla hemen yumurtları ya yutar yada tükürür.1-1.5 ay sonra tekrar yumurtlayacaktır.Sağlıklı balıklar..
sarı prenses ağzı dolumu bide siz bakın
Balığınızın kesin ağzı dolu.Hayırlı olsun
Malawi Tankı ve Taş seçimi
Taş güzel bence.Akvaryuma koymadan önce sıcak suya bolca kaya tuzu atarak bir gün beklet.Daha sonra güzelce durulayıp akvaryuma koyabilirsin.
Bunlarda Bizim Tank ve Yunuslar ;)
Merhabalar.Üniversite hocalarının hazırladığı malawi yeminin tarifini paylaşırmısınız.
Saygılar..
ısıtıcı sorunu
Isııcınızı değiştirmenizi tavsiye ederim.Büyük ihtimalle arızalı.Isıtıcıyı her zaman kaliteli alın.Balıklarınızı öldürebilir hiç beklemediğiniz bir anda 30 derecenin üstüne çıkarsa.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.