ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onurk80
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mart 2012 13:38
Son Ziyaret:
09 Kasım 2016 17:38
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur K
Doğum Tarihi:
23 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur K
60*60*35

SON 6 MESAJI

Japon balığı bel problemi
Rc oranda ve mert bey, yardımlarınız için teşekkür ederim. her ne kadar yüksekten düşmese veya başka bir sorun olmasa da ben de yüzme kesesi diye düşünmüştüm. açıkçası 2 gündür zaten birşey yiyemiyordu. ve anladığınız üzere bu akşam kaybettim. :( 2,5 senelik balığımdı. hangi balık olursa olsun kaybedince üzülüyorsunuz. ama uzun süredir beslediğiniz olunca üzüntü daha da artıyor ve soğuyorsunuz. herhalde elimdeki japonlarımı bir arkadaşa verip bir süreliğine sadece akvaryumu (full) bitkilendireceğim. daha sonra hangi tür seçeceğime karar vereceğim.
tekrar yardımlarınız için teşekkür ederim.
Japon balığı bel problemi
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:c şeklinde yüzüyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

arkadaşlar merhaba,
dün sabah japon balığı fotoğraflardaki şekilde yüzüyordu. belini yüz hale getiremiyordu. akşam eve geldiğimde normale döndüğünü farkettim. ancak bu sabah gene aynı oldu. sizce sorun nedir?

yardımlarınız için teşekkür ederim.
Onur
Tel tel kuyruk neyin belirtisidir? (resimli)
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Kuyruğu tel tel, suyun üstünde yan veya ters duruyor (güçsüzleşti)

Akvaryum Kapasitesi (litre): 120lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:toplam 3 japon, 1 cüce vatoz, anubias

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir defa %30 oranında. Dip çekimi ve su değişimi en son 4gün önce yapıldı.

Arkadaşlar merhaba,

Resimlerde de göreceğiniz gibi japon balığımın kuyruğu tel tel olmaya başladı. Daha önce de 2 tane japon balığımı aynı hastalıktan kaybettim. Daha önce bir çok ilaç kullandım ancak hiçbirini bir türlü kurtaramadım. akvaryumda 1 aydır hiçbir değişiklik yapmadım veya balık eklemedim. sizce kuyruğun bu şekilde tel tel olmasına ve balıkta güç kaybına neden olan şey nedir ve ne yapmam gerekir?
Balığı sabahleyin bu halde buldum ve karantinaya aldım. 
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler,
Onur
onurk802012-08-15 10:05:07
130*50*60 Fiyat ve Tür Tavsiyesi ( fotoğraf eklendi)
Arkadaşım güle güle kullan. çok güzel olmuş. bende de aynı akvaryumun 60cmlik, seninki gibi üstten filtreli ve 2 sepetli olanından var. ben memnunum. temizlemesi falan oldukça kolay oluyor. sepetlerin altına ve üstüne elyaf koyman temizlemesini çok daha kolaylaştırır. yalnızca su çıkışının olacağı yerlerin tamamen elyafla tıkanmamasına dikkat et. suyun geçip, kaba pisliğin geçemeyeği gibi aralarsan iyi olur. ben haftada bir su değişiminde sadece üst elyafı değiştiriyorum. aylık temizlikte de hem alt hem üst elyafı değiştirip, sepetteki malzemeleri akvaryum suyunda yıkıyorum.
filtre malzemelerini her akvaryumcuda bulaiblirsin. filtrenin motorunu da üzerinde yazan ismi ve modeli ile internette aratırsan elbet satan yerler çıkacaktır.
yalnız akvaryumunda hava motorunun olmadığı dikkatimi çekti. filtre motorunun vereceği havanın çok fazla yeterli olacağını düşünmüyorum. orta halli bir hava motoru alsan daha iyi olabilir. ben hem filtreyi hem de hava motorunu kullanıyorum. tekrar güle güle kullan.sağlıklı balıklar dileirm.
Japon Balıgımın Agzında Birşey var
Benim japon balığı da bir keresinde büyük bir tuş almıştı. yaklaşık 3-4 dk. (benim gördüğüm süre) çıkaramadı. ama daha sonra çıkardı. bence çıkartacaktır. biraz daha bekle. elle çıkartmak zor. balığa zarar verebilirsin.
Yeni akvaryum için öneriler
Arkadaşlar merhaba,

Bu forumu ilk avaryumumu kurduğum 1.5 senedir takip ediyorum. Hatta 2 japon ile 1 günlük fanus deneyimim oldu. ama balıklara eziyet etmemek için ertesi gün ilk akvaryumumu aldım. Ve öncelikle herkese değerli bilgileri için çok teşekkür ederim. İlk kurduğum zamandan beri akvaryum konusunda sizden çok bilgiler edindim. 

İlk akvaryumum yaklaşık 55*35*25 boyutlarında yaklaşık 40-45 ltlik bir akvaryum. 5 adet japon ile başlayıp hacmin azlığı ve bakımın zorlaşmasıyla 2 tanesini kaybettim. Doğal seleksiyon diyorum. :) İlki akvaryumda sıkıştı diğeri kuyruk çürümesi nedeniyle karantinada öldü. Allahtan diğerleri sağlam. şu an 3 tane var. Bu arada 1 tane de vatoz kaybettim. Bitkilendirmeden önce, akvaryumcunun aklına uyup su değişiminden sonra tuzlu su ekliyordum. Tuzlu suyun vatozlara zararlı olduğunu bugün öğrendim. :) Eski akvaryum ve japonlar:



Sonuçta pazar günü dayanamayıp 60*60*35 ölçülerinde 120 ltlik yeni bir akvaryum aldım. ve kurulumunu yaptım. Pazar akşamında beri boş çalışıyor. dün su düzenleyici ve eski akvaryumdaki anubiasları ekledim. anubiasların yaprak çıkaracak gövdeleri dışarıda. :) Yeni akvaryum:



Mercanı eklemeyecektim. ancak eşimin ısrarlarına dayanamadım ve onu da ekledim. 

Bugün eski akvaryumdan %20 su çektim ve yeni akvaryumdaki sudan ekledim. Yavaştan alışsınlar yeni suya.

Aslında bu japonları verip bu akvaryumda discuss veya melek beslemek istiyorum. Ama 1.5 sene sonra elimdeki japonları vermek zor geliyor. Belki daha sonra denerim. 

Yarın balıkları yeni akvaryuma alacağım ve 2 tane daha japon ve 2 cüce vatoz alacağım. Vatoz konusunda kararsızım. Ama camı çok güzel temizliyorlar. :)

Önerilerinizi bekliyorum. 

Herkese şimdiden teşekkürler.
Onur

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.