ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
silpelit
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2012 21:13
Son Ziyaret:
26 Şubat 2013 18:10
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Melinda Mor
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Melinda Mor

SON 6 MESAJI

Erkek yunus sürekli cama vuruyor sebebi
[QUOTE=Rafi60]Akvaryuma yeni koyduğum erkek yunus sürekli akvaryumun camına vuruyor bunun sebebi ne olabilir... [/QUOTE]
Merhaba...Problem çok uzun zaman önceymiş,fakat balığınızı o sıralar kaybettiniz mi?
Kendini sürekli cama vuruyor ve yan yatıyordu ise kısa zaman içinde kaybetmiş olmanız muhtemeldir,çünkü bu hastalığın son evresi.Fakat bunu,bir iki kez yaptıysa ve öncesinde iştahsızlık,hareketsizlik olmamış ise sanıyorum salt korkmasına veya strese girmesine bağlayabiliriz,hele ki tank değişikliği olmuş.

Beraberinde hareketsizlik,hafif yan yüzme,hatta ilerlemiş versiyonu olarak ters yüzme söz konusu ise bu ciddi bir hastalık ve hızlı ölüm getiriyor.
Kesin bir bilgim yok,ancak araştırmalarım sonucu iki farklı görüş ile karşılaştım.
Biri,sinirsel olduğu,bulaşıcı olduğu ve tedavisinin olmadığı yönünde.
Bir diğeri bunu yaptıranın bir iç parazit olduğu ve gerekli dezenfektasyon,ilaç tedavisi ve önlemler ile başa çıkılabileceği.
ancak ortak kanı balığı kurtarmanın güç olduğu.Buraya bilgi vermek için bir video ekliyorum:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&hl=en&v=ZP4vibZd-I8&gl=US
Tecrübe edinmek ve gerekirse sorun yaşayanlara yardımcı olmak adına bilgi edinme ihtiyacı duyuyorum,bilgisi olan arkadaşlar lütfen fikir paylaşımına katılın.

Cevabınızı merakla bekliyorum.
sevgiler.
Bütün balıklarım öldü
Sevgili arkadaşım öncelikle forumda okuyabildiğin kadar çok şey oku.Okursan,bir hastalık halinde ana tankın ilaçlanmayacağını öğreneceksin.
İkinci olarak,ilacın prospektüsünü oku,bakalım balık başına kaç damla verin diyor.20-25 damla vermeni prospektüs mü önerdi?Bence biraz aşırıya kaçmışsın.
Üçüncü ve çok önemli bir madde,balıkların sadece klordan ölmemiş canım arkadaşım.Ölüm sebepleri yaptığın %90 oranında su değişimi olmuş,bu çok büyük bir orandır ve oturmuş suyunu neredeyse sıfırlar ekosistemini bozar.
Hastalıklar hakkında biraz araştırma yap,ama güzel haber: bu bakteri parazit olabileceği bir canlı bulamayınca ölür.Bu sebeple ilacın gitmemesi için endişelenme,hatta gitmesi için çabala çünkü sağlıklı balıklar ekleyeceğin bir tankın ilaçlı olmaması lazım.
Önerim: Tankı tamamen boşalt,içindeki her şeyi yıka ve yeniden doldur.Doldurduğun içme suyu ise sıkıntı yok,değilse 2-3 gün dinlensin ağzı açık olarak.en az bir hafta ekipmanlar çalışır halde beklet,unutma: ne kadar beklerse tankın canlılar için o kadar uygun hale gelir.Bir daha balıkların hastalanırsa karantina akvaryumuna al,karantina akvaryumun yoksa eğer,çok hassas bir tür beslemediğin sürece leğende bile karantinaya alabilirsin,her halükarda ana tankını ilaçlamaktan mantıklı olacaktır sevgili arkadaşım.Oku,bolca oku,bir de sık sık okumayı unutma.Önerilerime güven:)
Sevgiler...
Acısu Sistemleri
Tebrik ederim Oğuz bey,çok güzel bir acı su kaynağı.Bir puffersever olarak zevkle okudum,hayli de sürükleyici buldum.İlgilenen herkesin okuması gereken bir yazı olmuş.Sağlıklı balıklar dilerim...
Cichlid Belgeseli
Güzel bir kaynak teşekkürler...
Yine Yeni Yeniden
[QUOTE=foga78] Demasoni beslemenizi tavsiye ederim hem beslemesi hemde izlemesi keyfe deger.. [/QUOTE]
Asil ve güzel bir tür bence de
Yaşam koşullarını(su sertliği,ph düzeyi,hacim,beslenme vs.) araştırmaya başladım,araştırmalarım sonucu uygun bulursam mutlaka denemek isterim...
İlginiz için teşekkür ederim
Yine Yeni Yeniden
100 litre civarında bir akvaryumla hobiye yeniden dönüyorum Ancak biraz kararsızım,tür seçimi konusunda önerilere ihtiyacım var
Hobi hakkında genel olarak bilgi sahibiyim ve bir çok türü önceden araştırdım,kararımı verir vermez tankımı kurmayı düşünüyorum.Yalnız tankı yeni kuracağımdan ötürü suyumun biyolojik dengesi tam olarak oturmamış olacak,toleransı yüksek türlerin önerilmesi çok daha uygun olacaktır.

Not: Canlı doğuran türlerini beslemeyi düşünmüyorum ve bir japon balığı aşığı olmama rağmen farklı bir şeyler denemek istiyorum.
Aklıma yatan,içime sinen bir türde karar kılmazsam japon tankı kuracağım
İlerleyen zaman içerisinde akvaryumumun kuruluş aşamaları ve balıklarımı sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler:)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.