ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
jedialp
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Nisan 2012 15:13
Son Ziyaret:
22 Aralık 2015 16:41
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alp YILDIRIM
Doğum Tarihi:
04 Mayıs 1993
Yaş:
31
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alp YILDIRIM

SON 3 MESAJI

Su kaplunbagasi ve balik
Bol bol kaya koyarsan balıklar rahat kaçabilirler ama arkadaşların da dediği gibi kaplumbağa akvaryumu çok kirleten bir canlı bu yüzden normal balıklarla bakacağınızdan 3 belki de 4 kez daha sık temizlemelisin(dip çekimi olsun filtre süngerini yıkamak olsun) ben 2 ay 2 çiklet ile 2 kaplumbağayı birlikte baktım ve hiç bir sorun olmadı.Arada balık kaplumbağanın yanına geliyordu kaplumbağa farkedince koşturuyodu biraz ama pek fazla da sorun olmuyordu :) 2 ay sonra çikletlerimi(boyları 10 cm idi.) başka akvaryuma aldım. Tavsiyemi sorarsan 250-300 litre ve daha büyük akvaryumlar kaplumbağa ve balık bakmak için daha uygun ama asla balığın boyuna güvenme çünkü kaplumbağaların tırnakları balıkların cildini kolayca çizebilir.
Kaplumbağama neler oluyor ?
Umut81 estafurullah olur mu öyle şey sadece bazı şeyler çok fazla abartılıyor kırmızı yanaklı su kaplumbağası için. Hayvanlar doğal ortamlarında da her gün güneşlenen canlılar değillerdir zaten her gün güneşe koyarsanız belli bir zaman sonra gölgeye kaçtıklarını görürsünüz. İnanın haftada bir yani filtresini yada teraryum'un başka bir yerini temizlerken çıkartıp bir leğene koyman yeter de atar.. Yazın balkonda güneşlendirirsin kışın kabuğunun kuruması(10-15 dk) yeter de artar. Suları temiz olsun, her gün yem verirsen ve bol bol yüzerlerse ne hasta olurlar ne de kabukları yumuşar tabi su sıcaklığı asla 27 derecenin altına düşmesin doğal ortamlarında bakmadığımız için kış uykusuna yatmaları saçma olur.
Kaplumbağama neler oluyor ?
Yem istiyordur :) 2 yıl kadar kaplumbağa baktım 80 lt'lik akvaryumda 14-15 cm kabuk büyüklüğüne ulaştılar.Benim tavsiyem biraz daha suyla doldurun hiç öyle güneş ışığıymış kabuğunu kurutacak yermiş uğraşmadım ben. Bunlar su kaplumbağası inanın yüzmeyi seviyorlar akvaryumumda su yüksekliği 40 cm'di ve çok güzel yüzüyorlar.Ayriyetten her sabah yataktan kalkınca beni görüp suda çırpınarak yem istiyorlardı.(harbiden iyi besliyordum belki de o yüzden bu kadar büyüdüler) Benim tavsiyem bir arkadaş almanız yanına, asla soğukta bırakmayın. Bir de bu hayvanlar temiz suya ihtiyaç duyuyorlar yoksa kendi pisliklerini yem sanıp yerler bu yüzden hafta 1 kez kabı temizlemeniz iyi olur düşüncesindeyim :) (2-3 günde bir temizleyin diyenlere bakmayın abartmaya gerek yok)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.