ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sgenc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mayıs 2012 16:04
Son Ziyaret:
18 Ekim 2012 18:52
Toplam Mesaj:
61 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sinan GENÇ
Doğum Tarihi:
22 Mart 1988
Yaş:
36
İl:
Kocaeli
Meslek:
Elektrik-Elektronik Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


hirodes, la luna, demon, irene :D
şampiyon ve sarı ;)

SON 10 MESAJI

Beta Üretim Akvaryumu
 Öncelikle ısıyı sabit tutman gerekir ki öyle boş yer olsun yeterlerle falan olmaz bu iş. Isıtıcı almalısın üretim akvaryumuna, ilk başlarda gerekli olmasa da sonradan ekleme yapamayacağın için bir pipo filtre olmalı, yavruların labirentlerinin gelişme evresinde gerekli, sonra catappa kullanmanı öneririm, yavruların hassasiyetini koruyabilmen için. Köpük yada strafor şart değil, erkeğin yaptığı yuvayı dağıtmamak için akvaryumun üzerini streç filmle de kapatabilirsin, bir de balıkları fazla ışığa maruz bırakmamanı tavsiye ederim. Kolay gelsin.
Yeni Aldığım Beta..
[QUOTE=oguzc]Merhaba bir sorum olacak benim de uzun yıllardır betta besliyorum fakat hiç dişi betta almak nasip olmamıştı geçenlerde  2 tane aldım ne de olsa beraber yaşayabilirler diye birbirlerinin kuyruklarını parçaladılar.Bu normal mi?

%100 emin olmasam da 2 si de dişi gibiler, solungaçların altındaki kuyruklar kısa, tam kuyrukların bittiği yerde , küçük beyaz bi nokta var, arka kuyrukları dişiye göre biraz büyük ama ne plakat'a ne de vt ye benzemiyorlar. ayna gösterince biraz hareketlerniyorlar ama erkekler gibi solungaçlarını çıkartıp saldırgan davranmıyorlar.
[/QUOTE]

Dişiler bir arada yaşayabilirler evet ama bu hiç saldırmayacakları anlamına gelmez. Kavga bettaların doğasında var. kaç litrede mesela bu dişiler? Ben 50 litreye koyamıyorum şu an 2 dişimi yanyana. İçini bitkilendirmem, saklancak yerler ayarlamam gerek. Dişilerde saldırır.
Betalarin birbirini gormesi
  Bende bu hataya düşmüştüm ve Yağmur Hanım'ın uyarısıyla düzelttim. Balıkların ne kadar yorgun düştüklerini sonra anladım :) Evet belki 1-2 gün çok güzel gözükebilirler ama sonradan hareket etmeleri bile zor oluyor. 

Not: Yine dayanamadınız değil mi Yağmur Hanım ;) 
sgenc2012-06-26 18:05:18
Betta Yavrusu Büyütmek
 Yaklaşık 13er litrelik 8 bölmeye erkeklerimi 60 litreyede dişileri koymayı planlıyorum. 20 litrelik üretim akvaryumumda 1-2 ay zaten bekletmek durumundayım, sonrada plan; ayrılma sürecine kadar 55er litreye rastgele 2 ye bölmek. Kavgalar başlayınca da plan dediğim gibi bölmeli erkekler vs. 8 bölmenin 5i zaten elimdeki erkeklerle dolu olacak, kalan 3ünü de ya kendi yavrularımdan seçtiklerimi alırım ya da o yavrular büyüyene kadar gerçekten ilginç denk geldiğim renk ve türleri ;) Ama dişiler benim :)  sgenc2012-06-17 00:52:34
Betta Yavrusu Büyütmek
 Balıkları boylandırmak için büyük bir, hatta iki ayrı akvaryuma, büyüyünce erkekler forum üzerinden hakkıyla bakabilecek bettaistlere, dişiler kendi ayrı akvaryumlarına ;) Bende plan bu şimdilik :)
Alacağınız Olsun Beni de Özendirdiniz İki Çiftim Bu Gün Yumurtladılar
 Çok sağlıklı görünüyorlar maşallah ;) Kaç litredeler şu anda? Ofisteki akvaryum herhalde? Bende İrene ile Laluna'yı üretim akvaryumuma koydum, arada cam bölme var, yuva yapılma aşaması şu an. İnş güzel yavrularım olcak bunlar gibi :)
Erkek VT Betta hediye ediyorum.
 İlerde başıma gelmesini istemediğim tek durum bu sanırım.. :( Umarım gerçekten bulabilirsiniz hakkıyla bakabilecek birini İlker Bey. Bende bugün dayanamayıp gördüğüm sarıyı andıran erkek VT aldım. 5 oldu sayısı. Hayırlısı.. 
Şampiyon alışma sürecinde mi?
 Dün akşam kuyruk sorunu olan CT Erkeğim LaLuna içi aldığım bemiks compozeyi bütün balıklarıma verdim. Yemlerine karıştırdım 1er damla. Bu akşam farkettim ki yeni VT Erkeğim Şampiyon, köpük yapmış. Alışma sürecini geride bırakmaya başladığının bir işareti olarak algılıyorum. Sevindim :)
Bemiks Compoze Kullanımı
   Merhabalar,
  CT Erkeklerinden LaLuna kendi kuyruğunu koparttı. Stres kaynaklı olduğunu öğrendim değerli ustalardan ve bemiks compoze adlı vitamin iğnesinin ampullerinden suya kırmamı tavsiye ettiler. Balığım 20 lt de şu an. Direkt olarak içine kırmalıyım? Yada 100 litrede falan karıştırıp, ilaçlı su ile su değşimi yapmalıyım? Ne tavsiye edersiniz? Bir de ilaçla temas ettiği durumda ilk 24 saat karanlıkta tutmam söylenmişti.
Şampiyon alışma sürecinde mi?
 Valla bu konuda gereken her türlü kavgayı vermekteyim. Fanusta yada küçük kaplarda besleyenlere(devamlı olarak) sinir oluyorum. Bakılamayacaksa alınmamalı bence. Şu an 25 litrede, elodeaların içinde bahsettiğim balık. Bence sorun kesinlikle yeri değil. Üstelik aynı akvaryumdaki diğer bölmelerde de bettalarım var ve mükemmel pozla yakalayabiliyorum makinemle :) sgenc2012-06-07 00:26:30

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.