ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
audision
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Haziran 2012 19:24
Son Ziyaret:
13 Şubat 2013 17:31
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrah ÇELİK
Doğum Tarihi:
26 Ekim 1989
Yaş:
34
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emrah ÇELİK

SON 7 MESAJI

Akvaryumun yeri ile ilgili bir soru.
[QUOTE=Yunus İlkay]Odayı 3ds Max ile falan mı yaptınız.[/QUOTE]

Sketchup+Vray kullandım. 3dsmax öğrenme ve uygulama aşaması biraz daha uzun süren bi yazılım olduğundan vakit ayıramadım.
Akvaryumun yeri ile ilgili bir soru.
Anladığım kadarıyla bir problem çıkmayacak. Bilgisini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
Akvaryumun yeri ile ilgili bir soru.
[QUOTE=devrimdpt]

Akvaryum o kadar alcakta olunca izlemesi de zor olur. Bence yer icin alternatif aranabilir henuz. Gorunmeyen duvarda ne olacak?
[/QUOTE]

Oda ufak olduğundan ve bende büyük bir akvaryum istediğim için yer olarak daha uygun bir yer bulamadım. TV unitesinin alt kısmına buna benzer bir alan ayırıp oraya koymayı düşündüm fakat akvaryumun boyutu ve kapağıda hesaba katarsak yükseklik 80cm oluyor ve o kısım çok boğuk bir hal alıyor. Görüntünün bakıldığı duvar kısmında komple duvar boyunca dolap mevcut, alt kısımda katlanabilir duvardaki dolaba gömülen bir yatak üst kısımda tavana kadar yorgan, çarşaf gibi büyük şeylerin koyulacağı dolaplar olacak.

Ev 1+1 olduğu için eşyaları koymak için evde bu şekilde bolca dolaba gerek oluyor ve pek yer kalmıyor o yüzden idareli kullanmak gerekiyor.

İzleme konusuna gelince aslında yattığım yerin tam karşısında akvaryum duruyor ve gene kanepeye uzandığımdada akvaryumu çok rahat görebiliyorum. Yani oraya koyarken bu şekilde düşünmüştüm. Bende çok isterim boş bi yer yaratıp yerden daha yüksek bi bölüme koyabilmeyi fakat odanın en ölü alanını anca bu şekilde değerlendirebildim ne yazıkki.

Bu arada gerçekten teşekkür ederim fikrinizi belirttiğiniz için.
audision2012-07-07 19:28:20
Dış filtre önerisi
Eheim kalite ve ses konusunda ihtiyaçlarınızı sonuna kadar karşılayacaktır fakat fiyatlar konusunda biraz sıkıntı olabilir, malum pek düşük fiyatlı bir filtre değil. Fluval markalı ürünleride tercih edebilirsiniz. Sessiz olduğunu söyleniyor ve bu markayla ilgilide iyi yorumlar çoğunlukta. Tabi Fluval'da ucuz bir marka değil :)audision2012-07-07 16:41:23
Akvaryumun yeri ile ilgili bir soru.
Teşekkür ederim arkadaşlar henüz tavan ve taban yapım aşamasında daha sonra mobilya kısımlarının yapımına başlanacak ben sadece aklımdakini gerçek ölçüler ile çizdim uygulama olarak kolay olması ve baştan görmek açısından.

[QUOTE=TuzRuhu]Akvaryumun yerde olması balıklarınızı strese sokabilir siz odada her adım attığınızda balıklarınız bu adımlardan korkar ve saklanma ihtiyacı duyarlar bunun sonunda da stres baş gösterir . [/QUOTE]

Evde annem ve ben yaşıyoruz sadece. Dolayısıyla odaya ben harici giren çıkan kimse olmuyor. Şahsen ben stres gibi bir problem olacağını düşünmüyorum. Ev içerisinde eminim kimse ayaklarını askerler gibi çarparak yürümüyordur. Kaldı ki balıkların ayaklarımızı görmesiyle, vucudumuzu görmesinin bir farkı olduğunu sanmıyorum. 

Eğer yerden gelecek titreşimler konusuna değinmek gerekirse odada yüksek seste televizyondan alınan ses dalgalarının daha çok titreşime yol açacağı şüphesiz bu kıyaslamayı yaparsak ve stres konusunu bu kadar derinden düşünürsek balıklarla aynı ortamda yüksek seste olmaması gerekir. Yani stres unsuru oluşacağını hiç sanmıyorum.

Merak ettiğim filtre vs. gibi konularda sıkıntı çıkıp çıkmayacağı yada bu seviyede akvaryumu olupta kötü deneyimler yaşamış tecrübe etmiş kişilerin engin bilgilerinede ihtiyacım var.

Bu arada akvaryumun yerden yüksekliği 10cm.
Akvaryumun yeri ile ilgili bir soru.
Merhaba,

Uzun zaman önce mecburen bırakmak durumunda olduğum bu hobiye tekrar başlayacağım kısmetse. Odanın tadilata girmesi ile birlikte herşeyi kafama göre yapma şansım olacak ve akvaryum içinde güzel bir yer bulduğumu düşünüyorum. Şahsi odam ve odaya giren çıkan kimse olmuyor. Balıkların strese girme gibi bir durumu olmayacağını düşünüyorum fakat başka türlü akvaryum için belirlediğim bölgede bana ne gibi sıkıntılar çıkabilir sizden bilgi almak istedim.

Akvaryum boyutu net olarak 165x60x60 (594lt) malawi akvaryumu yapmayı düşünüyorum.



Sol tarafta bulunan kısmıda dış filtre ve akvaryum malzemeleri için ayırdım.

Ne düşünüyorsunuz bu alanda ne gibi bir sıkıntı yaşayabilirim? 
audision2012-07-07 12:21:21
Akvaryum kurduktan sonra yapılmaması gereken kurallar?
@natteri55
Her balık türü geçen asırlar boyunca kendi türlerine göre evrim yaşamıştır. Tüm balıklar geceleri iyi görmez, yada tüm balıklar gündüzleri iyi görmez.

Malawi gölü cichlidleri geceleri uykuya dalarlar (doğal ortamlarında) ve kedi balıklarına uykularında yem olurlar. Kedi balığı ise geceleride çok iyi görüşe sahip değildir, avını bıyıkları sayesinde bulur. Yani demek istediğim balıkların türüne göre davranışları, yaşam stilleri, diyetleri vs. değişiklik göstermekte. Bir balık belgeselinden yola çıkılarak tüm balıklara genelleme yapılamaz. Eminimki izlediğiniz belgeseli yanlış yorumladınız. Çünkü günün büyük bölümü hayvan belgeseli izleyen biriyim ve dediğiniz türde bir bilgiyi şimdiye kadar işitmedim.

Balıkları strese sokmak hastalıklara zemin hazırlar o yüzden balıkları sürekli rahatsız etmemek gerekir. Psikolojilerinin bozulmasıyla uzaktan yakından bir alakası yok.
----------------------
Konuya gelince...

- Akvaryum dekoru kendi göz zevkimizden önce balıkların ihtiyaç duyduğu doğal ortama en yakın şekilde taklit edilmeli.
- Balıklarımızı akvaryuma koyarken direkt suya atmak yerine, akvaryuma yeni bir balığın eklenme aşamaları iyice öğrenilmeli. (Bu konu ile ilgili çok kaynak var.)
- Akvaryum dekoru ve kurulumu ile ilgili tüm işlemler mümkünse balıklar tanka alınmadan önce tamamlanmalı daha sonrasında yemleme, temizlik, bakım gibi durumlar harici zırt pırt balıklar rahatsız edilmemeli.
- Elektrik parasını dert etmeden balık türünüzün ihtiyacı olan en iyi değerdeki sıcaklık sürekli korunmalı.
- Birden fazla balık türü beslenecekse bu türler arasındaki uyumluluk derinlemesine araştırılmalı.
audision2012-06-19 19:57:38

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.