ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
toygun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Eylül 2012 18:27
Son Ziyaret:
25 Temmuz 2014 22:22
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
toygun uluğnoyan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

T.ULUĞ.

SON 10 MESAJI

Flower Horn Çeşitleri

Furkan kardeşim menüne jbl maxiflower da eklemeni tavsiye ederim.                   Uyumsuz çiftim:

Flower Horn Çeşitleri
Flowerhorn'umun daha önce belli belirsiz olan sarı rengi giderek belirginleşiyor. Genleri ilemi ilgili yoksa bozulma mı anlıyamadım?        
Rainbowlarım (4.Günde Yumurta Sürprizi)
Rainbow larınız çok güzel. Yeni evlerinde mutlu gözüküyorlar.
Flowerhornda beyaz dişkı ve anuste baloncuk
İç parazitin nedenini ortadan kaldırmalısın. Tekrarladığına göre belli bir nedeni vardır. Bendede aynı sorun vardı,bir arkadaşım sürkilasyonun çok düşük olduğunu söyledi. Alakasız olduğunu düşündüm ama sorun ortadan kalktı. sık su değişimi, sürkülasyon, sarmısaklı yem 29_30 c sıcaklık tavsiye ederim. Ben bunları uyguladım artık sorun yaşamıyorum.
Flower Horn Çeşitleri
Gördüğüm engüzel balıklardan biri bu. Üzüldüm 
Flower Horn Çeşitleri
1. Resim 3 ay öncesine ait. O sıra iç parazitin sadace canlı yemden kaynaklandığını sanıyordum, su değerleri pek uygun deildi. Sık su değişimi bu sorunu çözmüş oldu.
          Jbl maxi flower ana yem. Almaya fırsat buldukça su piresi veriyorum. Resimdeki balıkları tek çeşit kuru yemle besliyorum, farklı yemlere alıştıramadım. Fakat yavrularda aynı alışkanlık olmasın diye piyasada bulunan 5_6 çeşit yemi havanda ezip kullanıyorum. Haftada 1 de artemia veriyorum. Çeşitli yem yemeye yavru iken alıştırmak gerekiyor galiba. Büyüdükçe yem seçmiyeceklerini tahmin ediyorum.
          Balıkları akvaryumcuda seçerken yarım saate yakın akvaryumun başında bekledim. 200_300 yavrudan alabileceklerimin en iyisini belirledim. kafa yapıları belirgin olan iki tanesini sectim. akvaryumcunun elemanı biraz uflayıp pufladı ama 'müşteri her zaman haklıdır'...


 1. ve 3. resimler 2. ve 4. resimdekilerin 3 ay önceki halleridir

Flower Horn Çeşitleri

Değişim yavaş ama güzel.

Flower Horn Çeşitleri
Güneşi sadece fotoğraf çekimi için kullanmayı deneyeceğim. Renkler çok iyi görünüyor, akvaryuma yukardan vurduğunda ise balıklar direkt fosforlu bi renk alıyor. Bilgiler için sağolun. Cenk Bildir2013-04-15 09:32:03
Flower Horn Çeşitleri
Mustafa bey akvaryumunuza güneşmi vuruyor? 2. fotoda öyle gözüküyor.

Fotoğraf çekimi için akvaryuma küçük bir aynayla güneş ışığı yansıtmayı planlamıştım. Fakat odanın penceresinin konumu sebebiyle akşam saati sadece 20 dk yansıtabiliyorum. Aynayı sürekli o konumda bıraksam 15 dk lık gün ışığı 250 lt lik akvaryumdaki ısıyı değiştirmiyeceğini tahmin ediyorum. Bu kısa süreli gün ışığının balıkların gelişimi ve renklenmesine faydası olabileceğini düşünüyorum bilgisi olan bi arkadaşımız varmı?
Flower Horn Çeşitleri
Aslında ilk resim hariç diğerleri kardeş ya da kuzen. İlk resimdekinin başka bir genden geldiğini biliyorum. Üstteki iki resimden aldığım yavruların nasıl olacağını merakla bekliyorum. Ortadaki iki resimden aldığım yavrular annelerini andırıyorlar, sadece yarısı normal yapıda diğer yarısı s.b ya da bonsai görünümünde. Fotolarını eklicem.

Cenk Bildir2013-04-07 18:47:27

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.