ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mistik60
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Kasım 2012 23:14
Son Ziyaret:
04 Nisan 2021 17:29
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa COŞGUN
Doğum Tarihi:
25 Kasım 1984
Yaş:
39
İl:
Tokat
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa COŞGUN
105 x 50 x 60(h) iki oscar
66 x 36 x 40(h) üç küçük japon
40 x 40 x 30(h) yavru

SON 10 MESAJI

Taban camında, kayıt altında çatlak. 300 lt
Çatlak tamamen kayıtın altında. o yüzden üzerini parça ile kapatmam mümkün değil. Tamamı kayıt altındayken de nasıl su sızdırıyor onu da anlayamadım zaten :( Akvaryumu boşalttım ve kurutuyorum. Üstteki kayıt ve kuşakları da söktüm. Sanırım tabana komple bütün cam yapıştırıcam. ya da bu akvaryumdan vazgeçicem, iyice sinirlerim bozuldu.
Taban camında, kayıt altında çatlak. 300 lt
105 x 50 x 60(h) boyutlarında 10 mm camdan, alttan ve üstten kayıt kuşaklı akvaryumun resimde belirttiğim gibi taban camında benim hatam sonucu bi çatlak oluştu ve 2 saniyede 1 damla olacak şekilde sızdırma yapıyor. Akvaryum köşebentli, ve resimde gösterdiğim gibi tabandan kayıt kuşaklı.
Komple taban camını değiştirmek gerçekten büyük problem. Kuşaklar arasındaki boşlukları yine 10 mm cam ile doldurup, üzerinde tabanın iç ölçüsü kadar cam kestirip içten komple cam yapıştırsam, hatta yeni yapıştırdığım cama da kayıt kuşak atsam nasıl olur?


mistik602013-05-30 13:37:27
Akvaryum kumunu karıştıracak bir canlı
Bende Malaysian Trumpet salyangozu var. Ciklet akvaryumunda. Hep kumun içindeler. Işığı sevmiyorlar sanırım, ışıklar açıkken yüzeyde kalan bikaç tanesi sabit kalıyor hep.  Sabah baktığımda izlerini görebiliyorum kumun üzerinde. Epey bi dolaşmış oluyorlar. Çoğaldılar mı bilmiyorum göremediğim için.
Astronot Dekorasyon Olmuşmu
[QUOTE=shark2727]Bu balıkların tam olarak cinsini bilen yokmu ?   [/QUOTE]
Balıklarınızın birisi tiger oscar, diğeri de bronz oscar.
Bende de aynı ikiliden mevcut. Günlük 3 öğün yemleme yapıyorum. Sabah ve öğlen kuru yem, akşam öğününde et veriyorum. haftada 1 gün de aç bırakıyorum.
Özellikle yüzey yemlerini çok seviyorlar. Protein ağırlıklı sarımsaklı yemleri tavsiye ederim. Vatozlar için attığım dip yemini de çok sevdiler.Dana yüreği, tavuk ciğeri, yağsız tavuk göğsü veriyorum ben et olarak. Bir ayda neredeyse iki katı boy attılar.
105x50x60(h) oscar~green terror
[QUOTE=hüseyinblackhea]Bence auratusla ne kadar şu an için uyumlu bile olsalar farklı yerlerin balıkları ikiside.Auratus sert su seviyor oscarlar tam tersi bence auratusu çıkarmakta fayda var en azından forumda bir öğrenci kardeşimize hediye edilebilir diye düşünüyorum saygılar...[/QUOTE]
Hüseyin hocam söylediğim gibi sürekli takipteyim. Şu an için herhangi bir olumsuzluk yok. Sıkıntı olduğunu gördüğüm anda gerekeni yapacağım. Üreme faaliyetleri de var, sanırım herşey yolunda şimdilik.
105x50x60(h) oscar~green terror
Genel Görünüm:

Büyük olan asma kökü. Üzerindeki yapraklar yapay bitkilerden alınma. Misina ile sabitledim. Canlı bitkiyi malesef köklüyor oscarlar. Bağladıklarımın da yapraklarını kopardılar. Küçük olan kök yati.

Green Terror :


Oscarlar :

Aldıklarımda 4-5 cm civarıydılar. Çok hızlı büyüyorlar, yaklaşık bi ayda neredeyse iki katı büyüdüler.

Ağzı Dolu Auratus :


Oscar-green terror ve malawi oldukça karma olduğunun farkındayım. Fakat izlediğim videolarda va takip ettiğim bazı kaynaklarda küçüklükten birbirlerine alıştırılabilirler diye okudum. Şu an bir problem yok gibi. Auratus ve hongi dişisi ilk defa yavru aldılar oscar ve green terror ile beraberken. İlerde problem yaşanırsa kesinlikle çıkarırım ama. Şu an akvaryum oldukça huzurlu gibi.

Boyut (cm): 105x50x60(h)
Kapasite (litre): 315 lt
Canlılar: 
- 1 tiger ve 1 bronz oscar (10 cm civarı)
- 1 green terror, sanırım erkek (10 cm civarı)
- 1e 3d auratus
- 1e 1d hongi cichlid
- Taban yemleri ve alg temizliği için de 2 labio ve leopar vatoz.

Malzemeler: ADA 1200lt/h dış filtre, Ada ısıtıcı, 30 kg bej silis kum, Atman hava motoru ve 50 cm hava taşı.

Akvaryum Bakımı: Haftada bir % 25 su değişimi

Kullanılan Yemler: Sera ve tetra markalarının 8 çeşit karışık yemi, Kurutulmuş kan kurdu, Dana Yüreği, Tavuk ciğeri, Yağsız tavuk göğsü.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Yok.

Balkonda ırmakvaryum.
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Şu an bitki türlerinden birisi uyum sağladı sadece, yeni yapraklar filizlendi ve büyüyor. Diğerleri mâlesef sararmaya başladı. Bakalım son durumlarına göre yeni denemeler yapmayı düşünüyorum. En kısa zamanda yeni resimler ekliycem.
Sevgili TOKAT'lı akvarist arkadaşlar
İbrahim Hocam, sayın meslektaşım.
Ben o vatozları soralı gerçekten çok çok uzun zaman oldu, mesajı 18 Ocakta yazmışım kaldı ki benim sormam mesajdan da daha önceydi. Yaklaşık 4-5 ay önce gibi bi zaman.

Sanırım siz dükkana gittiğinizde 100 tl pahalı diyor sahibi, gibi bir cümle kullanmışsınız sanırım.
Böyle birşey mümkün değil, dediğim gibi balıkları Yunus abiye ait sanıyordum. Zaten daha da ilgilenmedim vatozlarla, sadece o zaman sordum balıklar çok güzel ama beni aşar abi dedim ve kaldı öylece.

Sanırım bahettiğiniz söylemleri söyleyen bi başkası, benimle karıştırıyorsunuz. Yine de bu karışıklıkta benim yardımcı olabileceğim bir husus varsa seve seve yardımcı olurum.
mistik602013-04-28 23:53:42
Balkonda ırmakvaryum.
[QUOTE=The Ozz]Linkteki akvaryuma bir göz atın bence, 2009 AGA'da 1. olmuş bir biyotop. Eleman tıpkı sizin gibi evinin yanıbaşındaki gölden tedarik etmiş bütün malzeme ve canlıları. Biraz daha profesyonel yaklaşırsanız olaya ufak tefek denemelerden çok özgün bir akvaryuma evrilir çalışmanız.

http://showcase.aquatic-gardeners.org/2009/show30.html  [/QUOTE]
Gerçekten çok güzel ve profesyonel olmuş. 
Su şimdi oturmuş durumda, bulanıklık vs yok. Hangi bitkilerin akvaryum ortamına adapte olabileceğini gözlemliyorum. Eğer olmazsa ışık ve co2 desteği denemeyi düşünüyorum.Boşta 2 tane ısıtıcım ve difüzör için küçük iç filtrem var. Hemen bi kurulum deneyebilirim. 
Çeşme suyuna alıştırabilirsem kademeli olarak suyu ısıtıp büyük akvaryuma bitki ekmeyi düşünüyorum. 
Türü nedir acaba?

Teşekkür ederim Anıl bey. Yavruların arasında 3 tane de albino var.Kırmızı gözlü. Kaybetmeden büyütebilirsem.

Albino hongi görürüm belki .

Onur Nergiz2013-04-26 06:53:37

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 16 Online Kullanıcı, 9 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.