ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
B.G.G.
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ocak 2013 16:22
Son Ziyaret:
29 Haziran 2013 16:26
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barbaros Güray Gümüş
Doğum Tarihi:
02 Temmuz 1994
Yaş:
29
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Hemianthus micra genel bilgi
Bende de 20 dal kadar var. Ama fazla uzamalarını istemiyorum haftada yarım cm büyüyorlar. CO2 de vermiyorum saksı torfu kullandım sadece. Ne yapabilirim ışığı mı artırmalıyım? 
Fanusta bitki biyotopu çalışması
Yeni bitkilerimi aldım ve diktim. Geceye doğru son halini ekleyeceğim. Fotoğrafları yükleyemedim siteye nedense.
B.G.G.2013-03-05 18:14:10

Siteye fotoğraf yüklerken sorun yaşıyorum. Fotoğraf ekleyip upload diyorum biraz bekliyorum sonra sunucuya ulaşılamıyor diyor. Bu sorunu yaşayan var mı benden başka?
Fanusta bitki biyotopu çalışması
[QUOTE=MoNCeaU]Barbaros Bey, sistemde çıkacak arızaları zaten sizde tecrübe ediyorsunuz, benim de buna yakın birden fazla denemem olmuştur fakat inanın ki bakımları normal tanklardan daha zor oluyor. Filtrasyon olmadığı için alg ve çeşitli yosun türlerinden bazılarıyla ilk tanışıklığım sizinki gibi bir denemede olmuştur. Yağlanmayı engellemek mümkün değil her defasında su değişikliği şart bu da suyun sürekli olarak oturmaması anlamına gelmektedir. Üzülerek söylüyorum ki seçmiş olduğunuz bitki oluşturmak istediğiniz ortama müsait değil tecrübeyle sabittir ki Anubias'ları tankımın ışık almayan köşe bucağına saklıyorum çünkü ışığı hiç sevmiyor. Co2 her bitki için iyidir diye biliyorum hayır diyenini hiç duymadım şu ana kadar. Zemin uygulamanız çok güzel ışığınızın yeterli olması durumunda cuba ve java türleri arasında bir seçimle kaplanmış bir tank ve karidesler gözünüze çok hitap edecektir diye düşünmekteyim.[/QUOTE]
Anubias çok hoşuma giden bir tür. Fazla uğraş gerektirmemesi, zor koşullara tolere edebilmesi ve görünüşünü seviyorum. Eğer uzun zaman içerisinde bitki yıpranmaya başlarsa ölmesine izin veremem yani vazgeçebilirim. Işığı çok sevmediğine emin misiniz. Ben tolere edebilir diye düşünüyorum aslında. Oldukça dayanıklı bir bitki sonuçta ve yaprakları geniş. Yapraklarının geniş olması güneş paneli mantığıyla ışığı sevdiğini göstermez mi?
Sanırım CO2'in fazlasının bitkiler için hiç zararı yok. Özellikle kara bitkileri için. Ama dershanedeki biyolojicim ve kimyacımla konuştum, suda çozünmüş CO2'in suyun ph'ını düşürdüğünü söylediler. Biliyordum fakat emin olmak için sordum. Torfun da suyu asidik yapacağını tahmin ediyorum. Bu yüzden CO2'i kestim aslında.
Kafamdaki peyzaj planı şöyle: Anubias ortadaki en büyük ve odak noktası olan bitki olucak. O yüzden anubiastan pek vazgeçesim gelmiyor. Etrafında da küçük yapraklı küçük boylu uygun miktarda fanusun alabileceği kadar 2-3 tür bitki olucak. Ama belki bir tane de gül olabilir yanına ya da onun gibi suyun dışına çıkabilicek uzun boylu bir bitki.
B.G.G.2013-03-02 00:31:53

[QUOTE=capo di capi]Anubias amfibik bitkilerin en kralıdır.. Yani o fanusa sadece torf koyarak bile beslemeniz  mümkün.. Co2 nin gerekliliğini bir kenara bırakın su dahi gereksiz diyebilirim..  [/QUOTE]
Bunu ben de duymuştum. Hep suyun içinde gördüğüm bir bitki. Fakat kendi habitatlarında çok nemli olan yerlerde suyun dışında yaşadıklarını duydum. Bu aslında çok farklı ve zor koşullara tolere edebildiğini gösteriyor bence.


[QUOTE=militaris]Anubiası direk toprak üzerine koyduğunuzda amazonla yarışcak kadar köklenebiliyor torf gereksizdi demek yanlış olur ancak co2nin gerekliliği tartışılabilir. Su üstündeki o yağ tabakasını(kolonileşmiş bakteriler) afiyetle yiyen balıklar var çok zararlı olduklarını düşünmüyorum açıkcası[/QUOTE]
Arı karidesi düşünüyorum. Karides bu bakteri tabakasını yiyebilir mi sizce? Aslında çok üstten bakmıyorum. Zararı da yokmuş zaten. Ama yine de yiyorlarsa benim için çok iyi olur.
Fanusta bitki biyotopu çalışması
Yararlı mıdır acaba peçeteyle attım hepsini şimdi.
Fanusta bitki biyotopu çalışması
Evet kaşıkla biraz zor oluyor teşekkür ederim. Ama nedir ki bu madde acaba merak ettim.
Fanusta bitki biyotopu çalışması

Fanusun yüzeyinde böyle yağ tabakası gibi bir şey oluşmuş bu nedir, neden olur bilen var mı? Ben torftan olabilir diye düşündüm. Kaşıkla toplamaya çalışacağım şimdi.
Yaprakların altında da hava baloncukları oluşmuş. Sanırım bu fotosentez yapmaya başladığını gösteriyor. Eğer öyleyse çok mutlu olurum. Salyangoz yumurtaları da ilk günden bu yana biraz büyüdü. Sistem tutuyor yavaştan sanırım.
B.G.G.2013-02-28 22:33:13
Fanusta bitki biyotopu çalışması
Çok teşekkür ederim. 2. fanus çok hoş olmuş. Aslında java moss yerine bunun gibi bir kök ile birlikte christmas ekleyebilirim. Ama anlayamadığım şey o kadar bitki nasıl CO2siz yaşayabiliyorlar. Resmen balta girmemiş ormana dönmüş. Ayrıca gülün suyun dışında yaşaması da enteresan ama çok güzel durmuş gerçekten.
Fanusta bitki biyotopu çalışması
Çok teşekkür ederim. Yeni bitki alana kadar maya şişesinin ağzını gevşeterek CO2'i kesiyorum o zaman. Zaten demin farkettim bir yaprağın ucunda belli belirsiz bir sararma olmuş. Haftasonu ilk işim test kiti ve yeni bitki almak olucak. Test kitini ve bitkileri aldıktan sonra suyun durumuna göre belki sadece günün belli saatlerinde açarım CO2'i.
Yaprakların renginde biraz koyulaşma var ve üstlerinde beyaz pamuksu birşeyler var ama çok yakından dikkat ederek bakınca belli oluyor. Sizce sebebi ne olabilir?
Kusura bakmayın çok soru sormamın sebebi bitkiler hakkında bildiklerimi pratiğe dökmede biraz yeniyim. İlk defa anubias besliyorum zaten.
B.G.G.2013-02-27 18:09:47
Fanusta bitki biyotopu çalışması
CO2i kesebilirim ama bu sefer de CO2 yetmez diye düşünüyorum sonuçta su oldukça durgun. CO2 oranı çok düşmez mi? Ben yetmez diye mayalı sistemi yapmıştım. CO2in fazlası ph'ı düşürebilir ayrıca torf da asidik bir şeydir tahminimce ph'ı düşürücektir. Hiç böyle düşünmemiştim. CO2i vana tarzı bir şeyle kısabilirmiyim acaba, böyle bir vana var mıdır ki?
Bitki olarak da anubiasın yarısı büyüklüğünde bir bitki düşünüyorum. Hemiantus micra ve bacopa monnieri çok hoşuma gitti. Çok büyümeyen bitkilerdir umarım. Java mossun yanına az bir miktar pervula da olabilir.Subulata, rotala ve gül büyüklüğünden biraz sığmayabilir, ama asıl kurulumu yavaş ilerleyen büyük tankıma kesin koymayı düşündüğüm bitkiler. Subulatanın 3-4 cmlik varyetini bulursam pervula yerine onu ekleyebilirim.
Peki ışık olarak bu sisteme ne olur? Şu anlık akşamları masa lambasını açıyorum biraz. Sarı ampullü bir lamba. gündüzleri de pencereden ışık alıyor.Led düşünüyorum. Yine masa lambası gibi birşey de olabilir, ama sarı ampullüler çok yosun yapıyor diye biliyorum.
Fanusta bitki biyotopu çalışması
Fotoğraf:



Boyut (cm):
yatayda çapı:20 cm
yükseklik:16 cm
Kapasite (litre):
yaklaşık 2 lt kadar
Canlılar:
anubias

Malzemeler:
hagen siyah kum
saksı torfu
kestane ağacının kovuğundan çıkan oldukça verimli bir torf
İki torfu karıştırdım. Toplamda yaklaşık iki avucumun içine sığcak kadardan biraz az.

Akvaryum Bakımı:
haftada bir %25 su değişimi

Kullanılan Yemler:
henüz herhangi bir hayvan yok.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
mayalı CO2 sisteminden CO2 takviyesi


Uzun zamandır bitkili bir akvaryum kurmaya uğraşıyorum fakat öğrenciyim ve maddi yetersizlikten dolayı yavaş ilerliyor kuruluşu. Bu yüzden hobiyle bağı koparmamak için böyle bir uğraş içerisine girdim. Şimdilik hoş gözüktüğü kanısındayım. Size sormak istediğim:

1) Torf fazla gelip bitkiyi yakar mı? Torfun içerdiği makro ve mikro elementleri analiz etmedim.
2) Biraz java moss bitki eklemeyi düşünüyorum. Bu konuda başka tür öneriniz veya görüşünüz varmı?
3) Fotoğrafta tam net değil fakat salyangoz yumurtaları var bunun gibi bi grup daha yumurta var. Eğer yaşarlarsa bir iki tane de karides eklemeyi düşünüyorum. Java moss ve bir bitki daha olursa yeterli O2i sağlar diye düşünüyorum. Böyle bir şey yapılabilir mi?
4) Bir yaprağın sapında hafif bir çürüme var. Acaba bendeyken mi çürüme başladı yoksa aldığımda mı vardı tam dikkat etmedim. Bitkiyi alalı 3 gün oluyor bu sürede olmuş olabilir mi ve sebebi nedir sizce?

B.G.G.2013-02-27 20:22:03

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.