ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gencoo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Şubat 2013 13:48
Son Ziyaret:
06 Mayıs 2013 10:58
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Gencay
Doğum Tarihi:
16 Ağustos 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Gencay

SON 10 MESAJI

85x40x40 Tankıma Canlı Önerisi
Demasoni ler gerçekten çok hoşuma gitti. Biraz araştırma yapacağım onlarla ilgili. Cenk bey, Kribensis'e baktım, sırt kısmında ki desenler harika, aklıma, bugün temin edeceğim yere gidip bilgi alacağım onlarla ilgili. Çok teşekkür ederim ilginize.

Mesut bey, dere kumu yerine kalın, siyah kum kullansam sıkıntı olur mu? Sajicalar gri tonlara sahip oldukları için çok çekmedi beni ama tipleri gerçekten çok güzelmiş. Farklı renk çeşitleri de var mı acaba?

Mehmet bey, gelen yorumlara bakınca dediğiniz gibi olacak sanırım :)
85x40x40 Tankıma Canlı Önerisi
Tam olarak bitkili akvaryum istiyorum demedim Mustafa bey, gönlümden geçen o ama altından kalkamam dedim. "full red lepistes gibi özel türlerden almanıza gerek yok.Normal lepisteste olabilir." dediğiniz için tarz olarak bana uygun değil dedim. Yoksa zaten evimde molly balığım var 8 tane de yavrusu var hatta.

Sadece Demasoni renklerini çok beğendim o yüzden dedim düşüneceğim ve konuşağım ev arkadaşımla diye. Yolladığınız video yu izledim, canlı doğuranda çok güzel duruyor tabiki neden olmasın.
85x40x40 Tankıma Canlı Önerisi
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim gerçekten. Akvaryum deyince yelpaze gerçekten çok geniş, kafamda birşeyler belirmesini sağladınız, sağolun.

Lepistes tarz olarak bana uzak açıkçası. Bahsettiğiniz türler arasında Demasoniyi gerçekten çok beğendim, ev arkadaşımla Demasoni hakkında konuşacağım bu akşam.

Bitki konusuna gelince, tabiiki gönlümden bitkili geçiyor, dediğim gibi, ofisteki Betta tankımda bile küçük bir anubiasım var. Sadece, ilk defa bu boyutlarda bir tank ile ilgileneceğim ve bitkiliyi becerebilir miyim emin olamadım.

İsmail abi, sen baya cesaretlendirdin aslında beni ya :) temin edeceğim yerle konuşup, onlardanda bilgi alacağım, sadece ışıklandırma ile yetinen bitkilerle alakalı, eğer kafamdaki dekora uygun varsa, mutlaka edineceğim. Ama dediğim gibi çok fazla olmamak kaydıyla :)

Dekor olarak mangrow köklerini çok seviyorum. Cichlid illa kaya veya taş mı ister ?
85x40x40 Tankıma Canlı Önerisi
Aslında her iki türüde düşünebilirim. Canlı doğuran olarak Molly baktım sadece. Her yerde sarıprensesleri okuyorum. Herkes çok memnun. Cichlid türü daha yakın geliyor açıkçası.
85x40x40 Tankıma Canlı Önerisi
Merhaba sevgili dostlar,

Hobiye yeni adım atmış bir kardeşinizim. Daha önce forumda bahsetmiştim, ofiste 25x20x13 bir tankta betta bakıyorum, içinde mangrow köküne bağlı bir anubias bile var :) Ayrıca evimde 30x15x30 boyutunda ki tankımda Molly balıklarım var. Bu zamana kadar bu iki küçük tank ile idare ettim fakat forumdaki abilerimin dediği gibi işler çığırından çıktı. :D Bir arkadaşım başlıkta belirttiğim boyutlarda bir tank verdi bana. Açıkçası ilk başta gözüm korktu ama şuan alıştım kendisine. İçin belli bir miktar su koydum ve test ediyorum şuan su kaçırıyor mu diye. Bu akşam bakıcam bir sıkıntı yok ise kuruluma başlayacağım.

Sizden ricam canlı önerileriniz... Starter seviyesinde olduğum için çok hassas canlılar önermezseniz sevinirim :) Bitki şimdilik düşünmüyorum c2o vs gibi sistemler henüz benim için erken açıkçası. Ama bakımı kolay olan bitkiler olabilir tabiki.

Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
180x50x60x fon sorunu resımlı
Merhaba Leven Bey,

Bence siyah fon kullanmalısınız. Beyaz renkli ışıklandırma ile siyah fon buluşunca renkler, dekorlar ve tabiki canlılar inanılmaz şık gözüküyor. Çünkü akvaryumda ki amaç canlıların ve dekorun gözükmesidir, Ne kadar geri planda kalacak bir renk kullanırsanız o kadar şık durur diye düşünüyorum. Tabii ki zevkler ve renkler tartışılmaz, sadece küçük bir arkadaş tavsiyesi :)
İlk Akvaryumum... Yorumlarınızı Bekliyorum
Hakan Bey gerçekten çok teşekkür ederim. Baya emeğiniz oldu tankım üzerinde :)

İlk Akvaryumum... Yorumlarınızı Bekliyorum
Öncelikle vakit ayırıp yorumlarını bildiren herkese çok teşekkür ediyorum. Sayenizde çok şey öğreniyorum. 

Kaan bey, ısıtıcıyla ilgili inanılmaz hatamı, mesajınızı görür görmez düzelttim.   Ayrıca beğenmenize çok sevindim.

Gökhan bey, bahsettiğiniz küçük köklü bitkileri araştırdım aslında fakat temin edebileceğim bir yer bulamadım Kadıköy civarında. Vakit bulduğum zaman Eminönü tarafına gidip bakacağım mutlaka. Işıklandırmayı bir adet beyaz, tasarruflu ampul ile yapıyorum. İleride tankı büyütmeyi gerçekten çok istiyorum. 

Hakan bey, kaya fikri gerçekten hoşum gitti şuan. Temin edebildiğim anda uygulayacağım bu fikrinizi. Gerçekten çok teşekkür ederim. 

Bu arada küçük bir sorum daha var. Su değişimi için genelde içme suyunu 1 gün bekletip koymam gerektiği söyleniyor. Bu bilgi doğru mudur ?

İlginiz için sonsuz teşekkürler... ^^
İlk Akvaryumum... Yorumlarınızı Bekliyorum
Merhaba Hakan Bey,

Ben bu ayrıntıyı bilmiyordum. Balıkları zaten dediğiniz şekilde besliyorum. Tankı kuralı 1 hafta oldu hala tertemiz. O zaman tabiki dip çekimi yapmayacağım :) Yüzde 20 su değişimini yapıp gözlemleyeceğim dediğiniz gibi. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Dip çekimi yaparak büyük bir hata yapacaktım sanırım az kalsın :/



Alper Bey size de merhabalar,

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim :) Bitkiyi aldığım yerdeki arkadaş bu kumda rahatça yaşabileceğini söylediği için gömdüm bitkiyi ama sanırım hata ettim. Şuanda bütün kumu kaldırıp başka bir zemin mi hazırlamam gerekiyor?
İlk Akvaryumum... Yorumlarınızı Bekliyorum
Anladım. Haftada bir kez dip çekimi yapsam yeterli olacaktır sanırım. Bu sırada filtre temizliği filanda yaparım. 4 adet balık var zaten. Dip çekimi yaptıktan sonra suyun yüzde kaçını değiştirmeliyim sizce ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.