ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sersoy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mart 2013 11:24
Son Ziyaret:
20 Nisan 2014 11:57
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
SALİH ERSOY
Doğum Tarihi:
24 Mayıs 1981
Yaş:
42
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SALİH ERSOY

SON 10 MESAJI

Malawi akvaryumum ve yunus yavrularım
 
 
 
 
 
bunlarda 20 günlük yunus yavrularım
 
 
 
1e3d yunus 3 sarıprenses 1 iceman balığım mevcut. Akvaryum boyutları 100x40x60 yükseklik hacmi 240 litre. Önceki 20 litrelik lepistes moli gibi küçük denemelerimi saymazsam  kısa süre önce hobiye başladım diyebiliriz :)
 tecrübeli arkadaşlar eksiklerimi yazabilirler
Yunus Cichled'im
bana yorum yapan arkadaşların yorumu aşarıda
 
 
[QUOTE=bymotofotogita]Resimlerde gördüğüm kadarı ile korkulacak bir durum yok.Su değerlerindeki yetersizlik nedeniyle oluşan bir durum balığın bünyesine göre kızarıklık değişmekte.Her ne kadar balıklarımız yaşamı için biyolojik dengeyi sağlamaya çalışsak'da Malawi gölündeki su parametrelerini yakalayamayız.Malawi gölüna ait endemik bir tür olan Crytocara moorii(yunus) sadece bu gölde yaşamını sürdüre bilmekte üreyebilmekte.Dünyanın başka göllerinde yunus türü görülmediği üzere balığıklarımızın yaşamsal alanları habitatlarından başka yerlerde canlı kalabilmeleri için bizlere sadece doğal ortamı takilit etmeye çalışıyoruz.Balıklarınızdakı kızarıklık için dert etmeyin kısa zamanda geçeceğini göreceksiniz hobiniz daim olsun.[/QUOTE]
 
 
[QUOTE=Birand Kuvan]Yunuslarda karakteristik su değeri problemidir. Biyolojik filtrasyonunuza bakım ve besleme şartlarınızı iyileştirmeye yönelik gayretinizin, probleme çözüm olacağı düşüncesindeyim.[/QUOTE]
sersoy2013-07-24 16:23:50
kaya tuzu kullandım akvaryum bataklık gibi oldu

Arkadaşların da dediği gibi kaya tuzu suyun bulanmasına sebeb olmaz. Bende tuz kullanıyorum hiç bulanma olmadı. Başka bir neden sebeb olmuş olabilir.

SP Yavruları Yunus Yavrularına Zarar Verir mi?

Sarıprensesler yunuslara oranla daha hızlı gelişirler yunus yavrularını rahatsız edip yanık kalmalarına sebeb olabilirler.

Sarı prensesim bir haller oldu

Arkadaşların yazdıklarına ek olarak. Akvaryumu yeni kurmuşsun bakteri oluşmamış olabilir artı 2 hafta olmuş dip çekimi yapmamışsın. %20-30 oranında dip çekimi yapıp 2 gün dinlendirilmiş su ilave etmelisin.

Kuyrukta Kan
Resim yok tam bir cevap veremeyiz. Dış parazit veya kuyruk erimesi olabilir. Su değişimini 20 litrelik bir akvaryumda 5 litre yapman iyi olur.
Balıklarım ölüyor sarı prenses yunus ustaları bakabilir mi
Sayın Mustafa Okur
akvaryumunuz hacmi ne kadar kaç balığınız var boyları kaçar cm? Filtre yok demişsiniz dış veya iç filreniz mevcut değil mi? Bunları cevap verebilirseniz size daha iyi yardımcı olabiliriz.
Yunusuma Ya-rdım Edin
Gördüğüm kadarıyla sarı prensesin sayısı fazla akvaryumun hacmi sarı prenseslere göre iyi ama yunuslar için iyi olduğunu söyleyemem. Yunusların da küçük değil hayli büyük daha fazla suya ihtiyaçları vardır. Suyun kalitesi çok çabuk bozulur. Yunuslar hassas ve hemen strese giren balıklardır. Yem yememe strese dayalıda olabilir. Bence yunusları çıkarmalısın veya yunuslar için daha büyük hacimli bir tank almalısın.
Yunus Yüzgecindeki Kızarıklık

Dinleşmiş suları hazır sabaha dip çekimi yapacağım. 1e3d yunusum var erkekte ve diğer dişide böyle bir sorun yok ağzı yumurtalı 2 dişide bu sorun var bu da besleninde sebebi olduğunu gösteriyor sanırım.

balıklarım tek tek ölüyor
Eğer balıklarda gözle görünür bir şey yoksa nitrat patlaması olmuş suyun düzeni bozulmuş olabilir. Balıkların yüzeye çıkmasına sebeb olabilir. Dip çekimi yapın baya büyük bir akvaryum dinlenmiş su koyun diyeceğim :) nasıl yapabilirsiniz bilmiyorum. En son getirmiş olduğunuz balıklardan dolayı su dengesi bozulmuş olabilir.
Balıkları başka tanka alabilme gibi bir durumunuz varsa suyunu karıştırmadan başka tanka taşıyıp sizin tankı güzelce temizlenizi tavsiye edebilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.