ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nurioztomsuk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
35
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mart 2013 17:18
Son Ziyaret:
20 Temmuz 2019 16:12
Toplam Mesaj:
260 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
nuri öztomsuk
Doğum Tarihi:
17 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Gaziantep
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

L144 Tül Vatoz 1 erkek 2 Dişi

SON 10 MESAJI

10 Çıkışlı Hava Motoru Tavsiye
Merhaba

http://www.akvaryem.com.tr/Resun-LP-60-Dusuk-Sesli-Hava-Pompasi,PR-430.html


14 çıkışlı ama işini görecektir.
2017 Yılı Takvim Dağıtımı İle İlgili Konu.
Kargonulaştı.Çok teşekkürler.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/143633/040320171521351.jpg[/IMG]
Power Led Dimmer Yapımı Uygun Fiyat Mal Oldu
[QUOTE=SinanAY87]Bitkili akvaryumda en büyük sıkıntı. Farklı ledler kullanılması ve adetleridir. Her ledin çalışma voltajı farklı olduğundan fazla kablo kirliliği cabasıdır. Mesela bir kırmızı 2,2 volt ile çalışırken bir ultraviolet 3,6 beyaz 3.4 volt gibi her ledin çalışma voltajı farklı olması en büyük sıkıntıdır. Herbirini çıkış voltajına ayarlamak gerekli. Ona göre seri ve paralel bağlantıları yapmak lazım. Ayrıca Ledlerin ömrünü artırmak için 350 Ma 1 watlık lede 1000 ma verirsek. Ledin ısındıkça daha fazla akım çekmesinden dolayı ömrünü düşürmüş oluruz.

Daha prof yapmak içinse baya bir kafa patlatmak lazım. Her lede uygun değerde taş direnç bağlayarak çözebiliriz fakat buda uğraşmaya ne kadar değer siz bilirsiniz. 3 adet zaman ayarlı priz ile kademeli olarak yakmak bana herzaman daha kolay gelmiştir. :)[/QUOTE]


Renkler ve zevkler tartışılmaz bir şeydir.Dediğiniz gibi konu çok kafa patlatacak bir problem içeriyor.
Power Led Dimmer Yapımı Uygun Fiyat Mal Oldu
Ahmet bey ;
Ürün matığı gerçektende çok zor.Üretici firma 24v 20a max güç destekliyor. Yanılız bitkili akvaryum kullanıcıları için bu vlot ve amperde bir armatör zor olacağından dolayı iç tesisatta bir kaç değişiklik söz konusu aksi takdirde transtörler anında yanıyor.Yapım aşamasında karşılacağınız tüm sorunlar için elimden geldiği kadarı ile yardımcı olurum.
Power Led Dimmer Yapımı Uygun Fiyat Mal Oldu
[QUOTE=Arturak]Aslında kurulumu kişiye özel değil de bir konu açarak anlatsanız çok daha güzel olur. Yazılımı yazmak için kullanabileceğimiz şablon var mı? Proglamayı tam olarak nasıl yapıyoruz? Kullandığınız driverler vs. detaylı anlatırsan çok iyi olur. Sonraki led armatürümü kendim yapmak istiyorum.[/QUOTE]

Merhaba;
Konu çok tevuratlı olduğundan dolayı sadece srulan soruya cevap verebilirim.Tc420'nin kendi pled olarak bir programı var onu kullanıyorum.Driverlar kullanılan led e göre değişiklik gösterir örneğin 1w 350ma ise ldd 350 - 3w 700 ma ise ldd 1000 kullanıyor.Ürünün mantığını kavramak lazım ben tüm sitelerde dolaşmama rağmen 2 ay gibi bir zamanda işin içinden çıkabildim.
Power Led Dimmer Yapımı Uygun Fiyat Mal Oldu
Merhabalar;
Aşağıdaki video da kısaca sizlere gün doğumu ve batımı yapmaya çalıştım.Zaman çok olacağından dolayı videoyu kısa tutmaya çalıştım.İyi hobiler dilerim.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=QSmIj7tR37E[/VID]
Power Led Dimmer Yapımı Uygun Fiyat Mal Oldu
Sevgili dostlarım;
Ürünü simülatör şeklinde gün doğumu ve batımı yaptım inşallah yarın videoyu yükler sizlerin beğenisine sunarım iyi geceler.
Power Led Dimmer Yapımı Uygun Fiyat Mal Oldu
[QUOTE=muratdeg]Ben de bugünlerde bu konuyu araştırıyordum. Detaylı şekilde açıklarsanız güzel bir paylaşım olur.[/QUOTE]

Tabiki hemen konuya girerim. Ürün aslında arduino şeklinde çalışıyor.Aradaki fark arduino da programı biz yazıyor ama Tc420 de hazır şablon biz sadece ürünlerin saat kaçta kaç w güç ile çalışmasını istiyorsak ona göre komut yapıyoruz.Ürün max 24v 20a değerinde standart çalışıyor toplam 5 kanala sahip buda her kanalın 4 amper ile yüklene bileceğini gösterir.Ben 20v 5a olarak şuanda 68 led (beyaz yani 3,2v değerinde 68 adet power led ile çalışıyorum.) çalıştıra bildim ürünün fabrikası bu değerde çalışması mümkün değil deselerde kutunun içerisinde bulunan transtörü değiştirdim ve verimli bir şekilde şu anda çok güzel çalışıyor.Forumda led için çok fazla yapım ve satım var bence herkes kendi becerisi ile kendi istedikleri armatörü yapabilir.Ben sadece tc420 dahil 90 tl harcadım ve herkese tavsiyem (bitkili akvaryumlarda renk sıkalası için destek almak lazım) herkes kendi armatörünü yapsın yardımcı olalım.Bu arada arada konnektörler ,trafolarla ve ldd dimmer ile toplam 160 adet ledi çok rahat çalıştıra bildim bitkili akvaryumlar için bulunmaz nimet.
Power Led Dimmer Yapımı Uygun Fiyat Mal Oldu
Merhaba arkadaşlar ;
Power led ile dimleme yaptım aşağıda video mevcut isteyen kişiye özelden yazarsa memnuniyetle yardımcı olurum.[VID]https://youtu.be/8gf_74KT_8o[/VID][:iyi:]
Black Kriza Kurulumu
[QUOTE=gorkemtungul]Merhaba JBL E1501 dış filtreden memnunmusunuz acaba? [:?][/QUOTE]
Evet memnunum ama EHEIM ile kıyaslandığında sesi fazla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.