ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lgokol
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Mart 2013 15:04
Son Ziyaret:
06 Ekim 2013 13:53
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan Bağdadioğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Hatay
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan Bağdadioğlu

SON 4 MESAJI

40-19-30
Arkadaşlar daha önceden konu açmıstım ama şuan için büyük akvaryum alamıyorum ancak yazın abim evlenince evden kovulacağı için :D oda genişleyecek işte ozaman büyük alacam şuan kuzenimde 40-19-30 ebatlarında ufak bir akvaryum var ve onu almak istiyorum onda neler yapabilirim filitre veya hangi diğer ekipmanlardan almam lazım ne tür balık beslemem gerekiyor ?
Öneri
[QUOTE=umutgunay]Burada bir terslik var. Canlı Doğuranları üzerinde tecrübe kazanılması için beslenen balıklar olarak söylemeniz çok büyük yanlış. Eğer bir balıkda tecrübe kazanılıp daha sonra farklı ve zor türlere geçilecekse Canlı Doğuranlar en son bakılacak grup oluyor. Canlı Doğurana hakkını vererek bakan biri zaten diğer tüm balıklara bakacaktır.
Sıralama şöyle olmalıydı:
1- Japon balıkları (kolay kolay ölmez, her türlü şarta dayanıklıdır, uğraştırmaz, balıkları tanımak için başlangıç olarak ideal)
2- Malawi (Japonlardan çok da farklı değildir, ekstra olarak yavru alınabilir, sarı prenses gibi kolay yavru veren ucuz türlerle başlanır, tecrübe edinilir)
3- Bitkili Akvaryum Balıkları - Discus, Melek, Cüce cikletler, Amerikanlar, Tetralar, Canlı Doğuranlar... (PH, bitki gelişimi ve sağlığı, gübre, su sertliği, aydınlatma, CO2, temizlik, yavru alma, sürü psikolojisi gibi bir çok uğraş vardır, diğer balıklara göre daha zordur, tecrübeli akvaristlere göre idealdir.)


[/QUOTE]
Bende ilk olarak başlıyacağım için bu ayrıntıları bir kenara yazdım daha akvaryum almadım ama kesin alacam veya yapacam.


[QUOTE=Hakan ARP]Akvaryum konusunda yeni olduğunuz için öncelikle canlı doğuran ile başlamanızı ve 100 lt akvaryumu geçmemenizi öneririm. Yeterli tecrübe edindikten sonra zaten daha büyük 250-300 lt akvaryuma geçersiniz. Arkadaşlarda bahsetmiş ama bilgi olarak bende söyleyim. Büyük akvaryumların bakımı küçüklere göre daha kolaydır. Balıkların, sudaki kirlilik (canlı ölümü, yada balık dışkısı) çok kısa sürede balıkları etkilemez. Bir hastalık olduğunda bütün balıkları kaybetme riskiniz azalır. Ancak büyük boyutlu akvaryum biraz tecrübe ile alınmalıdır. Akvaryum hobisinin tam olarak benimsenme sürecinde küçük akvaryumlar heveslerin kaçması sonucu oluşacak zararları azaltır :). Bu hobiye başlayıp kısa sürede soğuyan bir çok kişi vardır. Canlı doğuran türler güzel renkleri bakım kolaylıkları ve yavru almadaki rahatlıkları ile çok güzel türlerdir. Bende ilk olarak 60 litrelik akvaryumda canlı doğuran ile bu hobiye başladım. Daha sonra japon ve melek balıkları ile devam ettim. Şuan 265 lt lik malawi iklet akvaryumum var.
Bu hobiyi seveceğinizi ve uzun yıllar zevkle devam ettireceğinizi umarım.
 
Sağlıklı balıklar
[/QUOTE]
Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim bendeki bir hobi ve sıkılacağımı hiç zannetmiyorum bugüne kadar besledğim bütün canlıları en güzel şekilde beslemek 1. vazifemdi balıklarada kesinlikle öyle bakacam sonuçta onlarda bir canlı
Öneri
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim şuan yer için beklemek zorundaym ama bunu kesin yapacam ve enaz 100 lt olacak akvaryumu aldığm zaman balık ve iç dizaynı için yine sizlerin yardımınıza ihtiyacım olacak
Öneri
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve birkaç sorum olacak yardım ederseniz çok sevinirim;
1) Akvaryum alacam kaç lt almam gerekiyor(25lt lik akvaryum baya küçük geldi bana ben biraz daha geniş hacimli olmasını istiyorum .)
2) Ne tür balıklar almam gerekiyor akvaryuma baktığım zaman insanın içini açacak şekilde olmasını istiyorum ve kesinlikle ticari amacım yok sürekli üreyen balık çeşitleri olmasına gerek yok

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.