ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muratfb
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mart 2013 18:47
Son Ziyaret:
18 Ocak 2015 21:28
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kirklareli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Arkadaslar öncelikle merhaba daha öncede zebra cichled besledim fakat ilk defa böyle bir durumla karşılaştım. size danışmak istiyorum. 2 zebram var 60 lt akvaryumumda boyları erkek 6-7 cm civarı dişi ise 4-5 cm kadar akvaryuma bir çömlek koydum,yumurtladılar içi yumurta doluydu ve sarıydı daha sonra yumurtalar azalmaya başladı ve siyahlaştı şuan yumurta yok dişi yuvayı koruma konusunda ısrarcı erkekte öyle yumurtaları yemiş olma ihtimalleri varmı yoksa ağzında kuluçkada mı?
Yeni tankım
Evet arkadaşlar son hali
Yeni tankım
Görüş ve yorumlarınız için teşekkür ederim son olarak lambamın değişmesi gerektiğini söylemişsizinlamba yetersizmidir acaba akvaryum için özel olarak almıstım onu, bitki yetişmesi için bu lambadan önerdiler  muratfb2014-07-31 13:04:18
Yeni tankım
Daha önce farklı filtreler kullandım fakat randıman alamadım şuan kullandığım filtre dolphın saatte 350 litre su çevirebiliyor ve dip çekimi haricinde akvaryum suyu berraklığını 2 ay kadar koruyabiliyor. ayrıca filtrenin içinde kömür hazneside var diğer kullandığım filtrelerde tek kat sünger vardı şuanki filtrem iki hazneli sünger ve kömür haznesi ,performansı  kullandığım süre zarfında yanıltmadı beni tabi filtre konusunda bilgisi olan arkadasların tavsiyelerini bekliyorum.
Yeni tankım
Akvaryumun ölçülerini  yazmayı unutmusum kusura bakmayın akvaryum 70*28*33 toplamda 60 litre su alıyor
Yeni tankım
Bitkiler geldiğinde arka fonu değiştirmeme gerek varmı? şuanki erkek balık ve dişi balık orantısı yanlıslığı doğrudur yeni yavularım pek fotoğrafta gözükmemiş balıklarımı alırken dişi ve erkekler orantılıydı fakat dişi balıklarımı geçen ay kaybettim  akvaryumcumdan cinsi bozmamak adına aynı cinsten dişi aradım fakat bulamadığım için yabancı dişi katmayıp doğumu bekledim. 12 adet yavrunun içerisinde 4 adet kadar dişi var yakın zamanda aldığım yavrularda onlarla beraber, dişinin tekrar gebe kalması adına kısa süreli olarak akvaryuma serbest bıraktım 2-3 hafta içerisinde yavru dişilerim orantıyı sağlayacaktır. Arkadaşlar ayrıca akvaryumun yosun yapmasından dolayı baya uğrastım akvaryumla daha sonra cüce vatoz edindim ve faydasınıda gördüm akvaryum güneş ışığından uzak günde 4-5 saat aydınlatma yapıyorum taban malzemesini değiştirmemde birazda kirliliğin payı var silis kum yosunlanıyordu şimdi kullandığım taban malzemesinin sirkülasyona yardımcı olduğunu okudum faydası sizce olurmu ?muratfb2014-07-31 00:22:43
Yeni tankım
Arkadaşlar tankım  yeni düzenlendi. 5 adet erişkin 12 adet yavru siyah lepistesim mevcut,ayrıca bir cüce vatozda akvaryum sakinlerinden. Daha önce silis kum kullanıyordum bitkilerimi olumsuz yönde etkiledi taban malzemesini değiştirerek  canlı doğuran akvaryumuna uygun hale getirmeye çalıstım bitkilerimi ekleyince tekrar fotoğraf ekleyeceğim balıklarım ve akvaryumumum hakkında görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar görüşleriniz üzere arka fonu değiştirdim gerçekten balıklarım belirgin hale geldi teşekkür ederim, bitkilerde en kısa zamanda gelecek ekleyeceğim.
Berkant2014-09-05 20:29:58
Rengarenk lepistesler
Arkadaşlar merhabalar  3 ayı aşkın süredir lepistes balığı besliyorum daha önce siyah muskowlarım vardı fakat değiştirdim her renkten lepistes alarak akvaryuma renk katmak istedim şuan 10 tane yetişkin 30 küsür yavru var tankımda fakat forumda genelde tek renkte ve cinste lepistes besleyenler görüyorum acaba değişik cinste lepisteslerin bir tankta bakılmasının artı eksi yönleri varmıdır. daha sonra resimde ekleyeceğim görüşlerinizi paylasırsanız sevinirim.
Siyah Muskovlar
Arkadaşlar  öncelikle görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkürler balıkları alalı  5 gün filan oluyor japon besliyordum artık akvaryuma sığamayacak boyutlara gelince   japonları verdim yerine lepistes aldım arka fon olarak siyah arka fon kullanıyorum malum balıklarda siyah olunca hiç gözükmediler onun için çıkarttım  daha uygun bir arka fon ve bir kaç kök daha bitki ekleyeceğim  ısıtıcımda bu hafta sonu gelecek , balıklar safkandır erkekler full black bu cinsten 4-5 tane daha gelicek ısıtıcıyla beraber onlarıda alıcam
Siyah Muskovlar
[TUBE]http://youtu.be/AOp_0CLM_IM[/TUBE]muratfb2014-02-27 21:16:28

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.