ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
adrenalin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2006 13:29
Son Ziyaret:
26 Haziran 2007 16:01
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ozgur derince
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

2 mono 2 argus 4 ciklet 4 tetrazon        &nbs p;         özgü r derince

SON 10 MESAJI

Nedir bu Ph, Nitrit ve Nitrat?

sevgili kadirce;

şu an canlı doğuran tankınızı ileride bir tuzlu su tankı haline getirmeyi deneyiniz bence. ya da lepistes yerine discus besleyin ve o anlamsız olduğunu düşündüğünüz testleriniz olmasın... sonra tecrübelerinizi yine burada birlikte paylaşalım sizinle... sevgiler...

Eksik olan nedir??
bi kere sump'ı yatay değil dikey düşün, 1. göze elyaf sonra bioball sonra da sporax koy derim, tabi akvaryum içine de bir protein skimmer atman gerekecek.
Nerede Yanlış Yapıyorum..Atman 3336
aynı filtreden bende var ama sizin mavi top dediğiniz yerde bende karbon partikülleri var, su müthiş berrak
Sump projeme eleştirileriniz
emir bey eklediğiniz resimdeki turuncu-kahve renkli filtre malzemeleri nedir?
Deniz akvaryumunda filtreleme sistemi
evet sanırım deniz akvaryumunda filtre sistemi kabaca şöyle olmalı; akvaryum içinde cam bir bölme oluyor taşırma ile suyu cam bölmeye alıyorsunuz elyaf ve bioballardan geçirdikten sonra alt sisteme alıyorsunuz suyu, daha sonra sump ta devam ediyorsunuz filtreye, fakat deniz akvaryumu için özellikle kule şeklinde filtre sistemi öneriliyor, zannediyorum bunun sebebi yağmurlama yapabilmek. tatlı suda filtre illede kule şeklinde olsun diye bir şey yok, dolayısıyla yukarıya eklediğim resimlerdeki sump'ı tuzlu suda kullanmak verimsiz olacaktır diye düşünüyorum.
Atman 3336
Piyasada f2 olarak adlandırdıkları model bu sanırım. aynısından bende var 30 litrelik akvaryumumda kullanıyorum su cam gibi pırıl pırıl. ama ben seramik karbon ve elyafıyla beraber 125 ytl ödemiştim.Haftada bir temizlemek gerekiyor sanırım.
Deniz akvaryumunda filtreleme sistemi
Emir Bey; dediğinizi çok düşündüm önce tatlı su yapayım daha sonra tuzlu su, ancak öyle bir sump'ı sanırım tuzlu suda kullanmak iyi bir netice vermeyecektir. Tuzlu suya dönerken yeni bir sump yeni bir maliyet demek olacaktır, ama tecrübe edinme ve bilgilenme meselesini de bir şekilde çözmek gerektiği konusunda sizinle hemfikirim. Acemilik aşamasını tuzlu su akvaryumunda atlatmanın maddi bedelleri can acıtıcı olacaktır. ancak tatlı suda edindiğiniz bilgi ve tecrübe tuzlu suda ne kadar işe yarayacak o konuda da çok emin değilim çünkü tatlı su ve tuzlu su birbirinden ayrı iki ayrı dünya gibi duruyor.
Deniz akvaryumunda filtreleme sistemi

arkadaşlar aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ediyorum. evet bu iş 30 litrede olmaz, sanırım küçük bir yanlış anlaşılma olmuş.

Deniz akvaryumlarını izlediğim zaman onların büyüsüne kapılıyorum  son durak deniz akvaryumu olmalı diyorum kendi kendi kendime. Ancak yaklaşık 2.000-YTL gibi bir maliyet çıkıyor.

Deniz akvaryumunda en önemli unsur sanırım iyi bir filtrasyon. Filtrenin kule şeklinde olması gerektiği söyleniyor, sanırım bu eklediğim resimler deniz suyu filtrasyonu için çok uygun değil. Zaten arkadaşlar da bu filtrenin tatlı su filtresi olduğunu söylediler.

 

Deniz akvaryumunda filtreleme sistemi

Arkadaşlar ben hobide çok yeniyim 30 litrelik bir tankım ve üzerinde Atman 3336 yazan bir dış filtrem var. Benim ilgi ve alakamı gören akvaryumcu "abi ilerde bu senin yavru tankın olur demişti" netekim şimdi 150*60*50 ebatlarında bir deniz akvaryumu oluşturmak istiyorum, zira daha fazlasını evimin salonuna koyamam.

Forumları okudukça sump filtrenin bu iş için en ideali olduğunu gördüm.

Sump sistemlerine akvaryumcularda baktım ama hiç hoşuma gitmedi. akvaryumun altındaki dolap kapağını açtığınız zaman içerisi şırıl şırıl su ve bol bol rutubet, üstelik sistemler çok iptidai ve compac değil.

bu sitenin forumlarından birinde arkadaşlardan biri çok güzel bir sump filtre sistemi fotosu eklemiş. Bu resimleri sizlerle paylaşmak istedim ve resimler eşliğinde size sorular yönelteceğim.

1- Siz bu sistemin içinde ps görebiliyor musunuz eğer yoksa böyle kapalı bir ortama ps koyabilir miyiz?

2- Isıtıcıyı "sump" ın içine mi akvaryumun içine mi koymalıyız

3- Filtre etmeye bioball'lardan başlıyor sanki, ilk önce kaba pislikleri filtre eden elyaf olması gerekmez miydi?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

 

denız akvaryumu için ne gerekli

bahadır bey gereken malzemeleri "TOPİK"erde arayın demişsiniz, detaylandırır mısınız? malzeme alımı konusunda ciddi sıkıntı çekiyorum da?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.