ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MEHMET SALKIM
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mayıs 2013 12:09
Son Ziyaret:
26 Temmuz 2020 07:54
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MEHMET SALKIM
Doğum Tarihi:
03 Mayıs 1983
Yaş:
40
İl:
Çanakkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MEHMET SALKIM
Çakvaryum Üretimhane

SON 10 MESAJI

Sahte Frantosa Soru Ve Tavsiye
Çok emin değilim ama sahte frontosa balıklarında koloni ters kuruluyor. 1D4E gibi. Bir araştırın derim.
Balık Odam (s:8 Yeni Videolar s:9 Yeni Fotolar)
Konuyu heyecanla takip ediyorum. Çıkan suyu bahçede kullanma fikri için de teşekkür ediyorum, çimleri sulamada işime yarayacak.
Pengasus | Bir Akvaryum Canlısı Değildir.
Bu konu kafamda soru işareti yarattı. Doğal ortamda karşılaştığı yırtıcılardan ayrı ve güven içinde akvaryumda tek tür olarak baktığımuz (burada stresten uzak filtrasyonu ve hacmi uygun bir akvaryumdan bahsediyorum) balıklara ne kadar iyilik/kötülük yaptığımızı nasıl belirleyeceğiz? Örnepin afrika cikletleri için refah endeksini neler belirler? Bunu puanlandırmak bir standarda bağlamak istesek kriterler neler olmalı?
Bitki Seram-ümit Birkol
Ümit bey yardıma gelelim mi? 
ÇAKVARYUM (Yeni fotoğraflar eklendi)
Epeydir güncelleme yapamadım. Aradaki vakitte üretimimiz artarak devam etti. Mpanga kolonisi ve Green terror çiftimizi de üretimhanemize dahil ettik. Gelen gören ya da fotoğraflardan beğenen destek veren herkese teşekkürler yeni fotoğraflarla iyi geceler.










230 akvaryumluk Malawiizmir showroom kuruluyor...
Nihayet bu pazar gidip ziyaret etme ve balık alma şansım oldu. Balıklar akvaryumlar mekan şahane. Ufak tefek bitmemiş (camlar hala bekleniyor) işler var ama aksaklıkları size unutturacak çok esnaf bir arkadaş Birand Kuvan. Özellikle 25 cm. lik Tropheus İlangiler görülmeye değer. Bol kazançlar bol müşteriler diliyorum.
Bir dolandırıcı da İzmir'den
Uzun zamandır böyle heyecanlı entrikalı dizi izlememiştim. Herkese geçmiş olsun.
ÇAKVARYUM (Yeni fotoğraflar eklendi)
[QUOTE=Darkcastle]Bu işin sonu petshop, demedi deme :) 
Allah herşeyi gönlünüze göre versin. 
[/QUOTE]

Petshop pek mümkün gözükmüyor. Ama şarkıda da dediği gibi olmaz olmaz demeyelim :)

[QUOTE=Klarnetist]Yazıya Bismillah ile başlayıp "E hadi ama, lepistesler nerde?" temennileri ile buraya kadar hemencik geldim. ALLAH yolunuzu açık etsin Mehmet bey. Çok güzel bir yolda ilerliyorsunuz =)[/QUOTE]

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Lepisteslerimiz yavruluyor ve büyüyorlar. Biraz daha sabır 

[QUOTE=M.Karaman]Beğenerek okuyorum.
Daha sık yazı isterim.
Daha çok fotoğraf görmek isterim.
Özellikle bahsettiğiniz arkadaşların hobihane içindeki fotoğraflarını da görmek isterim.
Baktım da...
Çok şey istemişim :D
Keyfiniz ve başarılarınız eksilmesin...
[/QUOTE]

Sizi dinleyip daha çok fotoğraf çekmeye başladım. Hikayemizin kahramanlarını da yakında fotoğraflarım. İzlemeye devam ediniz 

İlk akvaryumumdan bir hatıra

Eski mekanda çalışırken

Bu da taze yavrular bugün çektim 
İLK SENEMİZ BİTTİ.. (13. SYF TAİLAND'LILAR) BETTA
Çok merakla ve takdirle takip ediyorum Umut kardeş kolay gelsin
ÇAKVARYUM (Yeni fotoğraflar eklendi)
 Sıra geldi taşınma hikayesine;
Ancak ondan önce anlatmam gereken bir hikaye daha var. Sarı prenseslerimi satmaya karar verip balıkları bir kaba koyup petshopa gittim. Gittiğim petshop ciklet almıyor ve satmıyor ilginç bir insan  O arada içeriye giren bir müşteri "Abi ben alırım balıkları" dedi. Anlaştık gitti. 24 saat sonra elinde ölü balıklarla geri geldi. Soğuk suya kış günü direk sallayınca balıklar ölmüş tabi  Sonra oturduk bildiğim kadar bu tür balıklara nerede nasıl bakılması gerektiğini anlattım. Bu öğrenmeye açık kardeşimin ismi Burak. Kendisi Çakvaryum'un baş asistanıdır  O günden beri de dibimden ayrılmaz. Sayesinde gözümüz arkada kalmıyor.

Gelelim taşınmaya;

Günler günleri kovaladı ve bi sebepten taşınmamız gerekti. Nasıl yapsak nereye taşısak diye düşünürken amcanın biri Ömer'in dükkana geldi. "Benim bir dükkancağızım var. Biri tutsa 100 liraya bile kiralarım" dedi. Biz hiç sormadan. Vay anasını Gittik içine baktık yeterli bir yer. Ben amcanın evine gittim. Benim büyük büyük amcamın atının ipini çalmışlar da adamın birine şeker karşılığı satmışlar vs... kırk tane hikaye dinledik. 75 TL gibi astronomik bir kiraya anlaştık 

Sonra ilk akvaryumu kardeşim Mertle beraber taşıdık. En küçük ve en zahmetsiz taşıma buysa yandık dedik  1 ay gibi bir sürede yavaş yavaş balıkları da çok strese sokmadan kendimizi de çok üzmeden taşınma işini bitirdik.

Hem iş yoğunluğunda hem de heves eksikliğinden Ömer kardeşim artık sadece ziyaretçi olarak bize katılıyor. Ne zaman ihtiyacımız olsa karşılıyor. Bir de ne zaman Cüce vatozlar ürese önce küpteki yavruları o görüyor 

Bu arada çeşitli sebeplerden elimizden Tropheusları, Brichardileri, Mobaları çıkardık. Benim daha çok keyif aldığım dolu dolu üreyen türlere döndük. yavru akvaryumlarımızı kurduk. İstanbul'dan Cikletcin'den Alperen abinin damızlıklarından birer koloni yunus, sarı p., mavi p., beyaz p. aldık. 1 karides 1 cüce vatoz 1 de lepistes akvaryumu yaptık.

Nisan ayından beri üretimimiz düzenli olarak artıyor. Gerek alışverişte gerekse yönlendirmede sağolsun Çanakkale ve ilçelerindeki petshop sahibi arkadaşlarımızın çok katkısı oluyor. Hergün yeni şeyler öğreniyoruz. 
Biraz da teknik detay vereyim. Damızlıklarda dış filtre ısıtıcı ve pipo filtre kullanıyoruz. İlk yavru akvaryumlarında sadece pipo filtre ve ısıtıcı var. Büyütme akvaryumlarında da yine dış filtre kullanıyoruz. Su değişimi filtrasyona suyun durumuna göre her akvaryum için değişiyor. Üretimhanemizin tüm duvarları iç cephede kaldığı için yalıtıma gerek duymadık. Sadece ön cephesine belki kıştan önce bir yalıtım yapabiliriz. 

Burada bize katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz

Hüseyin amcanın küçük dükkanındaki çıraklık eserimiz Çakvaryum Üretimhane:






















MEHMET SALKIM2014-06-29 14:51:01

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.