ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ademors27
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Temmuz 2013 02:52
Son Ziyaret:
13 Aralık 2017 11:10
Toplam Mesaj:
58 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Adem Örs
Doğum Tarihi:
31 Aralık 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
E-Ticaret Uzmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



SON 10 MESAJI

Malawi akvaryumum
[QUOTE=Cujo®©]  Demasoniler kumu eşeleyip, taş ve kayaların altına yuva yapabilen balıklardır. Ve o taşların altlarındaki kumu taşıdıklarında denge bozulacak ve taşlar düşecektir. Bunun birde siz evde yokken olduğunu düşünün!!! Allah cc. korusun. 

  Bu yüzden taşları ikiye bölerek tankın köşelerine yerleştirmeniz tavsiyesinde bulunabilirim. Birkaç bitki takviyesi ile de tankınız göze ve balıklarınıza daha hoş gelecektir. 
[/QUOTE]


Taşlar zemin üzerine kuruludur. Düşmeyecek şekilde sağlam yerleştirmeye dikkat ettim. Bir süre sonra dediğin gibi taşları köşelere yerleştirmeyi deneyeceğim.
Berkant2014-08-30 20:03:58
Malawi akvaryumum
[QUOTE=YYILDIZ51]Balık sayısı ve çeşiti hacme göre çok fazla olmuş.Demasoni ve beyaz prensesler sert balıklardır.Sarı prenses-iceman veya demasoni-saulasi beslemenizi tavsiye ederim.İç filtre yerine dış filtre kullanırsanız daha iyi olur.[/QUOTE]

Eheim 2233 Dış Filtre var.  iç motoru dalga için kullanıyorum oda ara sıra çalışıyor. dediğin gibi balık sayısı fazla düşürmek için satışları başladı.
Malawi akvaryumum


Boyut (cm): 90 x 45 x 50
Kapasite (litre): 182 LT
Canlılar: Demasoni + Sp + Snow P. + Frenatus + Vatoz

Malzemeler: Eheim 2213 Dış Filtre + Led aydınlatma + Hava motoru + kayalar + yaz diye eheim ısıtıcıyı çıkardım.

Akvaryum Bakımı: Haftada 1 %20 su değişimi

Kullanılan Yemler: Sera cichlid  Granül + Sticks cichlid  yem.


Fotoğraf:




Eheim 2213 Dış Filtre Ses problemi
[QUOTE=Defenestrator]Şu andaki debisi arttı mı peki?[/QUOTE]

Tabiki  2 kat debi arttı.  ses 0  elimi koyup bakıyorum acaba çalışıyor mu diye.
Eheim 2213 Dış Filtre Ses problemi
[QUOTE=mussa_yagmur]Adem bey Serkan beyin dediği gibi milde bir sorun yoktu bende kullanıyorum hava aldı içine ve çalıştırdım aynı sizin videodaki gibi bir ses yaptı sonra hava pompası olmadığı için dış filtreden biraz su çektim tekrar ağzına kadar doldurdum ve su bastım düzeldi sizin dediğiniz sesi dış filtre hava alınca yapıyor bende kafaya taktım bunun içindeki havayı nasıl çıkartırım kolay yöntem var mı diye araştırırken sizin konuyu gördüm sizde bir bakın bulursanız paylaşın türkçe anlatım bulamıyorum.

Size kısa tavsiyem akvaryumdan sumu çekeceksiniz
1- Bildiğiniz gibi hem su çıkış hemde su giriş yerinde vanalar var. Fişi çekmeden önce Bakın burası çok önemli ilk başta su çıkışın vanasını sonra su girişin vanasını örtün fişi çekin.
2- Akvaryumdan suyu çektiniz tekrar doldurdunuz diyelim fişi takıyoruz bakın burasıda çok önemli ilk önce su çıkış sonra su giriş yerinin vanasını açıyoruz ters yaptığımızda dış filtreye hava kaçıyor ve o videodaki ses çıkıyor.

Bu işlem deneme yanılma yöntemiyle yapıldı. Eheim çok kaliteli bir marka ben ilk defa dış filtresini kullandım sıfır aldım ama tek bir eksik yanı kullanma kılavuzunda Türkçe anlatım bulunmaması.
[/QUOTE]

Yanıtınız için Teşşekkür ederim. sizin belirttiğiniz hava olayını tamamen kaç sefer denedim yine sonuç aynıydı. Filtreyi aldığım arkadaşım da kaç defa denedi yine olmadı. mıknatıs değişmesi yeterliydi almışken mil takımınıda değiştirmiş oldum yedek durması sorun değil.  tekrardan teşekkür ederim.
BENİM KÜÇÜK MALAWİM
bence o melekleri bir an önce çıkartın  biri  güney amerika  diğeri afrika türü  su şartlarıda tamamen birbirinden farklı. daha önceki bitkili akvaryumda melek besliyordum melek sakin balıktır ama malawiler buna çok zarar verecektir.
Yeni malawi akvaryum
[QUOTE=Şaban ESKİ]bende senin gibi karma bakıyorum.hepsinin bir bölgesi var ama fazla kavga yok bende.neyse saglıklı olsunlarda gerisi problem deil.saglıklı hobiler dilerim.[/QUOTE]

bende hepsinin köşesi olsun diye küpleri bir köşeye  dekoru diğer köşeye aldım. böyelikle yer kavgasıda yapmıyorlar dün izlerken fark ettim ki 3-4 cm  snowlardan biri diğer snowlara titriyordu. sanırım üstünlük kurmaya çalışıyor.  diğerleri de iyice büyümeye başladı biraz daha büyüsünler dişi erkek oranlarını ayarlıycam. ve daha huzurlu bir ortam olmasını sağlıyacam.
Yeni malawi akvaryum
[QUOTE=Zaferix]Aç bırakırsan kardeşlik biter diye biliyorum ben. Sağlıklı Hobiler dilerim.[/QUOTE]

Aynen o yüzden yemlemeye çok dikkat ediyorum hatta biraz fazla atıyorumki çöpçülere zarar vermesinler yoksa çöpçüler yem olacak.
Yeni malawi akvaryum
yorumlarınız için teşekkür ederim. bende çöpçüyü koysam mı koymasam mı diye düşüyordum.  İlk başlarda birinin üst yüzgecini tırtıkladılar  3 hafta oldu  şimdi kardeş gibiler çöpçülerde onlarla geziyor. rahatlar. 
Yeni malawi akvaryum
Fotoğraf: var

Boyut (cm):  100 x 40 x 50
Kapasite (litre): 200 LT
Canlılar:  Demasoni , Snow P. , Sarı P, Bronz Çöpçü , Vatoz

Malzemeler: Eheim 2213 Dış Filtre , 100 W ısıtıcı, Led Aydınlatma,

Akvaryum Bakımı: Haftada bir dip çekimi

Kullanılan Yemler: Sera granül bitkisel yem,

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Yeni olduğu için yok.


Merhaba Arkadaşlar Yeni akvaryum kurulumu bitti.  ama bence eheim 2213 yetersiz kalıyor gibi.  önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.




SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.