ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KnoxTN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ağustos 2013 18:12
Son Ziyaret:
11 Temmuz 2014 18:22
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Calik
Doğum Tarihi:
05 Şubat 1983
Yaş:
41
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Ogrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Calik

20 F1 Tropheus Nkonde Bright Yellow

SON 10 MESAJI

Tupcuk mu?
Merhabalar,
Tropheus Nkondelerim yaklasik bir yillik oldular. Bir tanesinde tupcuk benzeri bir sey var ama ben anlayamadim. Bu ucuncu defa oluyor. Yaklasik 20 gun icinde ucuncu defa gordum. Ama ilk ikisinde agzinda yumurta falan gormedim. O yuzden sormak istedim bu tupcuk mu diye. Yardimlariniz icin tesekkurler simdiden.


Çağdaş ÖZDOĞAN2014-04-22 15:32:07
Yeni F1 Tropheus Nkonde Bright Yellow Akvaryumum
[QUOTE=statistician06]Burak bey 6 ayda kocaman olmuşlar maşallah, hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama tropheus konusunda umarım yardımlaşacağınız dostlarınız da vardır bulunduğunuz yerde. Fiyat aralıkları ne kadar yurtdışında şuanda , kayıpsız büyütmenizde ne kadar profesyonel olduğunuzu gösteriyor tebrikler. 

[/QUOTE]

Tesekkur ederim Bugra bey. Ben ABD'deyim. Cok profesyonel degilim ama, Turkiye'deyken de ikolalarim vardi ama, ben buraya gelince ailem bakamadi, bir su degisiminde neredeyse hepsi olmus :( 6 ay once duramadim, ucuza bir akavaryum bulunca burada kurdum. Acikcasi bulundugum sehirde tropheus besleyen yok gibi, baliklari da internet uzerinden baska bir sehirden bir hobiciden tanesi 9 dolara almistim. Suan forumlarda hobici ilanlari goruyorum, 4-5 cm F1 tropheuslar 10-15 dolar arasi satiliyor. Bir tane ilani koyuyorum ornek olarak, 30 tane 5-6 cm F1 ilangi 320 dolar. Fiatlar daha uygun sanirim Turkiye'ye gore.

http://trophs.com/forums/showthread.php?t=25929
Yeni F1 Tropheus Nkonde Bright Yellow Akvaryumum
[QUOTE=Engin3]Masallah cok guzeller..Bende gecen hafta 21 adet yavru nkonde aldim 3 cm civari.. Sizinkileri renklenmis gorunce heveslenip sabirsizlandim.:) insallah damizlik olduklarini gorup yavruya doyarsiniz..[/QUOTE]

Insallah gormek nasip olur yavrulari da. Sizinkileri de kayipsiz buyutursunuz umarim. Renkleri konusunda, hangi tip isik kullaniyorsunuz bilmiyorum ama isik konusu cok onemli. Ben daha onceden normal florasan kullaniyordum, 15-20 gun once led aldim. Farki bir anda anliyorsunuz. Daha onceden hepsi bayagi siyah duruyordu, led'e gecince sarilari cok daha guzel gorunuyor. Sanirim kendileri de, led'le birbirlerini daha cekici buluyorlar, bir anda titremeler artti
Yeni F1 Tropheus Nkonde Bright Yellow Akvaryumum
[QUOTE=dati_bubu]Öncelikle balıklarınıza ve tankınıza maşallah diyorum. Aragonitli kum kullanıyorum demişsiniz,kısa bir araştırma yaptım ve bu kumun tuzlu su akvaryumlarında kullanıldığı bilgisi yazıyordu. Sizin bu konuda bir bilginiz varmı? Bende Tropheus akvaryumu kurmak istiyorum o yüzden soruyorum.[/QUOTE]

Ben de alirken bayagi arastirmistim. Tatli su akvaryumlarinda da kullaniliyor. Aldigim yer de ilanda tatli ve tuzlu su icin diyordu. Ben hic bir sorun yasamadim. Baliklari asagi yukari alti ay once aldim, hic kayip yasamadim. Bende ki en ince olani. Baliklar da seviyor, cok zaman kumla oynarlarken goruyorum. 
Beyazligi ve Ph arttirici etkisi icin almistim ama, ph arttirici etkisini pek goremedim.
Yeni F1 Tropheus Nkonde Bright Yellow Akvaryumum



Nkondelerimin yeni halleri. Alti aylik falan oldular. Gun boyu evde kimse olmadigi icin, yalnizliga alistilar sanirim. Fotograf cekerken biraz hareket olunca bayagi karardi renkleri.
KnoxTN2014-01-25 18:28:12
Uşak'taki Akvaryumcular
Irfan Abi (bahce nazin kosesindeki) on numara adamdir. Param olsun olmasin, balik, malzeme aldim zamaninda. Arti bir cok sefer balik da sattim. Eger biraz muhabbet gelistirirseniz baliklarinizi da iyi fiyata satabilirsiniz. Akvaryumlarin da yer oldugunda ben baliklarin satis fiyatini belirliyordum, o benim belirledigim fiyat uzerinden 10% falan aliyordu. 

Bir de eksi san sinemasinin arasindaki Mehmet var, tam esnaf psikolojisi ile calisir :) birinde tropheus satmistim. Satarken baska musteri de vardi, sattigim tropheuslari almak istedi. Dedim ki bu baliklar otcul besleniyor, ben hep otcul besledim, eger malawi gibi etcil baliklar besliyorsan bunlari da onlar gibi etcil yemlerle besleyemezsin, hasta olurlar sonra da olurler. Mehmet ne dese begenirsin, dedi ki sen alistirirsin onlari, malawileri bir kenara ceker onlara etcil yem verirsin, bunlari diger kenara ceker otcul yem verirsin :) Nasil cekilecekse artik. Cok gulmustum :)
Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü


Ben de yaptim bir benzerini, sansima filtereye uygun bir tane seffaf tup buldum, plastikle ugrasmama falan gerek kalmadi. Cok da verimli calisiyor. Goruntuyu de bozmuyor seffaf oldugu icin, sadece ust kisim biriken yagdan dolayi biraz gorunuyor o kadar. Diger kisim hic belli olmuyor. Hatta baliklar da anlayamiyor, ilk defasinda tupun icine bir kac yem kacti, baliklar saldirmaya basladi :)) 

Tesekkur ederim verdiginiz link icin. Siparisi bozuna vermis olduk ama gelince ebayden satariz artik :)

Fotografi yan yukledi nedense. 
Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü
[QUOTE=Gecko]

Konunun tamamini okuyamadim ama surface skimmer denilen aparattan bahsedilmis olmalidir. Kendinizin de yapabilecegi bu sistem cok basit ve etkilidir. 

Bence kesin cozum bu.

[/QUOTE]

Onuda siparis ettim ama gelmesi bir hafta on gun alacak gelene kadar bu yontemi deneyecegim bakalim. insallah kurtulurum. Guzel bir goruntu olusturmuyor ne yazikki. Surekli de insanin gozune batiyor :(

Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü
Bende de ayni dert bas gosterdi son bir iki haftadir. Enson bugun soyle bir care buldum. 2.5 litrelik bos kola sisesi kullanarak yuzeydeki beyazliklari aldim. Kola sisesinin alt kismini akvaryuma bastirim, agiz kisminin yarisini akvaryum suyunun icine sokun. Dikkat edin tamamini sokmuyorsunuz ki sise doldukca sisedeki hava cikabilsin. Hatta akvaryumun disindan su yuzeyinin altina dogru bakip, gorebildiginiz beyazliklara dogru siseyi goturebilirsiniz. Boylelikle yuzeydeki butun yagimsi tabakayi toplayabilirsiniz. Bakalim tekrar olusacakmi tabaka, bekleyip gorecegiz.
Yeni F1 Tropheus Nkonde Bright Yellow Akvaryumum
Tesekkur ederim Ozkan bey, ben de cok seviyorum yem yerken onlari izlemeyi. Cok neseli oluyor keratalar :)

Burak Bey, Ph degerleri 8.3 civarinda, sanirim ya buradaki sudan yada kullandigim aragonitli kumdan ph sorunum olmuyor. Bu aragonitli kumu alirken ozelliklerini okumustum, suyun ph'i 8.2 nin altina dustugunde aktiflesip phi' yukseltir diye yaziyordu. Agac parcasi cok guzel gorunuyor, bitkiler de cok sevdi sanirim. O yuzden cikarmak istemiyorum.

Cagdas bey, ben yurtdisinda yasiyorum. Bulundugum sehirde bir muddet aradim tropheus turu ama bulamadim. En sonunda bu baliklari buldum, internet uzerinden bir baska hobiciden. Fiyati da cok uygundu, bunlara karar verdim. Aslinda ikola almayi dusunuyordum ama nasip bunlara imis :) Aldigim kisi F1 diye verdi insallah oyledir. Inanmaktan baska carem yoktu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.