ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
grandfisher
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ekim 2013 21:56
Son Ziyaret:
30 Aralık 2014 15:37
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
berk yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

berk

SON 8 MESAJI

Balığım hamile mi yoksa hasta mı ?
Davranışlarında bir değişiklik yok mu? Yavaşlama halsizlik, sık soluk alıp verme, iştahsızlık, sese zayıf tepki verme, ışığa eskiden olduğundan çok daha az ya da çok daha fazla tepki verme. Isıtıcıya/filitreye daha yakın yüzme falan.
Beta denge bozukluğu
4 aylık beta.Akvaryum 30cm. Silis kum. ısıtıcı filitre yok. Kaloriferin üzerinde fakat direk temas yok. Duvarla temas ettiği için ılık güzel bir sıcaklığı var.iki haftada bir su değişimi. Daha önce bu şekilde bir yıl beta yaşattım.

Eskiden olduğu gibi yem yiyor, hareketleri çevik, davranışları normal. Tek göze çarpan yüzme hareketinden durma pozisyonuna geçince kuyruğunun üst ve arka bölümü yana doğru yatıyor. Sanki bayılır, kendinden geçer gibi. Fakat başka hiçbir anormallik yok. Hiçbişe yokmuş gibi devam ediyor. Önlem olarak 3 günde bir sarımsaklı yem vermeyi düşünüyorum. Nesi olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

grandfisher2014-12-05 04:57:45
betta yüzeyde asılı ve hasta(iç parazit?)
Teşekkürler. Isı değişimine dikkat ediyorum. Kaloriferle direk temas sağlamıyor.kalın bir tahta var.akvaryum duvarla temas ettiği için fazla ısınmıyor.
Contra-icyhtho damlatıcam. Sarmısaklı yem denedim fakat yemiyor.bu yüzden toz haline getirip sulandırılmış sarmısak suyu ile ağızdan vermeyi düşünüyorum.

Daha küçük bir kaba koydum. Kendini suyun içine bırakıp zayıf soluklar alıyor. Tekrar akvaryuma koyunca yüzeye asılı kalmak için fazla efor harcıyor. Dekoru kullanmıyor. Rahat nefes alması için bu kapta tutmayı düşünüyorumgrandfisher2014-11-27 14:46:39

Arkadaşlar balık öldü. Herkese teşekkürler.
betta yüzeyde asılı ve hasta(iç parazit?)
Merhabalar. Acil olduğu için detaylı bakamadan konu açtım.yardımcı olursanız sevinirim.

25cm boyunda silis kumlu bir akvaryumda bir yıldır beta bakıyorum. Kalorifer üzerinde durduğu için ısıtıcı kullanmıyorum. Yeşil-kırmızı gulpy yemleriyle besliyorum.suyunu %70 iki haftada bir değişiyorum. Şuana dek pek sorun yaşamadım. Oldukça canlı, hareketli ve obur bir balıktır.

İki-üç gündür çok hareketsiz. Genelde su yüzeyine dik bir şekilde asılıyor. Soluk alıp vermesi çok durağanlaştı, ölü gibi. Cama vurunca zayıf tepki veriyor. Yem yemiyor. Kuyrukları sağlam, renkleri canlı, sarı-beyaz benek yok. İç parazitten şüphelenip şırınga ile ağına sarımsak sulu yem püresi sıkıyorum(günde bir kere-çogunu tukuruyor gibi). Karnında bir çöküklük var fakat bu hep vardı karakteristik olduğunu düşünüyorum.teşhis-tedavi doğru mu, doğruysa suyuna sarimsak suyu damlatılmalı mi.yoksa bu balık hastalıktan değilde eceliyle mi ölüyor. Sağolun.grandfisher2014-11-27 00:37:50
kabızlık mı
Selamlar. iki betam var iki aydır ayrı ayrı kare fanuslarda besliyorum. bir hafta öncesine kadar yem vermeye gittiğim zaman cama yapışıp sağa sola kıvırtıyorlardı. (bu onların yem yemek için yaptığı heycanlanma hareketi.) şimdi bir haftadır betalardan biri aynı hareketi yapıyor fakat yemi görmesine rağmen yemiyor. yem dibe çöküyor. eskiden elime zıplayıp kapmaya çalışırdı, yüzeyden yerdi. kullandığım yem akvaryumcunun verdiği küçükcük kırmızı yemlerden, bayatlamış olabilir mi yoksa balık kabız mı oldu? çünkü günde üç tane verdiğim de oluyordu. bu arada ötekine kedi versem yicek sorun yok. haftada bir suyu değiştiriyorumgrandfisher2014-01-06 10:32:05
Minik Tankım....Ve ....
hepinizin bayramı mübarek olsun. acemiyim birşey sorucam. nasıl temizliyorsunuz böyle tankları? ne kadarda bir? zor olmuyormu? iki kaplumbağam vardı 60 cm tankta, 20 günde bir iflahım kesiliyordu valla. bir sene sonra hepsini verdim(annemin yoğun baskıları sonucu). şimdi çok yanlış biliyorum ama en büyük boy bir fanusun içinde bir betaya bakıyorum, suyunu üç günde bir değiştiriyorum. keyfi yerinde gözüküyor canlı bir balık, yemlerini yiyor taşlarla oynuyor. böyle büyük tanklarla başa çıkmanın sırlarımı var?grandfisher2013-10-15 17:03:06
Fanusta balık beslemek...

evet fanusta balık beslemek zararlı ama herkes akvaryumla uğraşamaz. temizlemesi, su değiştirmesi dert.

Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin

selam ben burak. 45 lt akvaryumum, filitrem, ısıtıcım var. mor betta besliyorum. salim bey yaptığınız sadistlik. bir fanus alsaaydınız bari.

grandfisher2013-10-13 22:08:34

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.