ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bymurat06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
22
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Aralık 2013 00:00
Son Ziyaret:
14 Mayıs 2022 11:43
Toplam Mesaj:
151 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat DURAK
Doğum Tarihi:
02 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/155242.jpg[/img] Dıy Co2 Üretimi Seti https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_icin_diy_co2_uretimi_seti_i77414.asp

SON 10 MESAJI

Paludaryum Yapımında Derz Dolgusu Kullanımı
Merhaba Arkadaşlar, paludaryum yapında kullanmak üzere kalekimin derz dolgusunu aldım, peki doğal bir görünüm elde etmek adına dolguyla bitki torfunu karıştırsam sizce nasıl olur.
35 40 Litrede Üretim
[QUOTE=Goldfisha]
Karides bakmak caiz olurmu acaba.kaynak bulamadım merakta ettim açıkçası olmaz bence ama[/QUOTE]

Pardon ?
35 40 Litrede Üretim
balık değil karides koy canım kardeşim
Flame Wood
Merhaba son zamanlarda iyice populer olan bu dallar hangi ağaca ait, bunlari nerden buluyorlar birde sanırım biraz atesle kavurup hazırlıyorlar bilginiz varmi ?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155242/051120200126441.jpg[/IMG][EDIT]bymurat06,2020-11-05 01:26:54[/EDIT]
Aydınlatma Tavsiyesi
Suya alismadan girmisse şok gecirmis olabilir umarim atlatır.
Aydınlatma Tavsiyesi
[QUOTE=Nursun]
https://www.akvaryum.com/forum/sadece_grolux_olur_mu_k761337.asp[/QUOTE]
Konu groluxun tek basina kullanilmadi ile alakali gunisigi ne alakasi var anlayamadım. Neyse konu uzamasin boşa, daylight tek basina olur, keyfinize göre dizayn edin. Işıklarda fotosentez icin kelvinden ote PAR değerini referans almak lazim bunu ispatlayan cok guzel videolar var YouTubeda kolay gelsin.
Aydınlatma Tavsiyesi
[QUOTE=Nursun]Merhaba,
Gün ışığı genellikle tek başına kullanılmaz beyaz renk ile desteklenir eğer ki bütçe uygunsa beyaz renkli armatürü de almanızı öneririm .Ancak bu ürün için ayrıca ayaklarını da sipariş etmeniz gerekir (kapak bulunmuyorsa).
https://www.atakanpetshop.com/aqualed-led-aydinlatma-armatur-beyaz-30cm-6500k

Bu armatürleri de inceleyebilirsiniz :
https://www.armaturk.com.tr/urun/124/armaturk-plant-nano25-led-armatur
https://www.akvaryum.com/Forum/power_led_smd_led_armatur_ayarlanabilir_ayakli_i65156.asp[/QUOTE]

Merak ettim neden kullanilmazmis.
Co2 Sistemi Kurulumu Hakkında
Merhaba, tüplü sisteme geçip büyük maliyetler yapmadan önce size limontuzu ve karbonat sistemini öneririm. İlanlarıma bakabilirsiniz.
Hiç Jöleli Mayalı Co2 Sistemi Denediniz Mi?
Merhaba, öncelikle söylemeliyim ki ben limon tuzu karbonat sistemini 2 yıldır kullanmaktayım. Vana kapandıktan sonra gaz çıkışı max 1 dakika sonra kesilir, kesilmemesi vanadan kaynalı malesef. Asit ne kadar kuvvetli olursa olsun plastik hortuma zarar veremez. CO2 sistem için özel üretilmiş kapakları kullanmaz gerekiyor, bu kapakların vidaları olduğundan hortumun çıkması mümkün değil, hortum konusunda yırtılma vakasına hiç denk gelmedim ama öyle bir zaafiyet söz konusu olursa pnömatik hortum ile aşılır. Selonoid valf takılabilir ancak vanaları ne kadar aşınmadan devam eder bilemeceğim çünkü metalden oluyorlar. Tabiki tüpteki yüksek basınç ve kaliteli ekipmanlar olmadığından asit baz sistemini tüple kıyaslamak uygun olmayacaktır. Tüpü ve mayalı sistemleri düşündüğümüzde Fiyat/performans ürünü olduğunu düşünüyorum. Asit-baz sistemi ile kaçağanız yoksa 1 ay çıkarması beklenir. Dışarıdan pahalı ürünler satın almadan , mahallenizdeki gros marketten edineceğiniz kiloluk limontuzu ve karbonatla ihtiyacınızı karşılabilirsiniz. "dikkatimi çeken bir hususta karbonat şişesini salladığınızda çok ciddi bir köpürme ve gaz çıkışı olması üstüne birde sitrik asitten dolayı kullandığım co2 hortumu yırtıldı ve her yer asit oldu" evet bu sorunu aşmak için de 2-3 günde bir limontuzu tarafındaki hortumu mıknatıs vasıtası ile yukarı çektikten sonra karbonat tarafını çalkalamak olacaktır. Genel itibari ile de limontuzu tarafındaki hortumu karışımın 1 cm altında tutmak; istenmeyen bir durumda (mesela hortumun difuzorden çıkması ve bir anda azalan basınç sayesinde karışımın karşıya aşırı geçmesi) karışımın komple karşıya geçmesini engelleyecektir.

[QUOTE=darkfreez]


Açıkçası sitrik asit karbonat kullanıyordum ve özellikle aç kapa yapma konusu sıkıntılı olmaya başlamıştı stabil bir co2 için eve geliş saatimle ışık saati uyuşmuyordu (ışık zaman saatine bağlı), selenoid valf alıp takmayı düşündüm ama reaksiyon her ne kadar asit kesildiğinde azalsa da baya bir süre daha gaz çıkışı devam ediyor hatta dikkatimi çeken bir hususta karbonat şişesini salladığınızda çok ciddi bir köpürme ve gaz çıkışı olması üstüne birde sitrik asitten dolayı kullandığım co2 hortumu yırtıldı ve her yer asit oldu, ki tek kullanımlık ista setin hortumu idi . Bende tüp arayışını ve araştırmaya başladım. Neo co2 yi görmeme rağmen nedense nasıl çalıştığını hiç merak etmemiştim ama şans eseri bu konuyu gördüm. 2,5 litrelik şişeye karışımı hazırladım ve 1 gün sonra gaz çıkışı başladı. 2. günde gaz çıkışı stabil bir hal aldı ve bugün 6. gün hala dakikada 0,65 balon çıkıyor yani bir buçuk dakikada 60 baloncuk. Ne kadar süre dayanacağı konusunda bir fikrim yok ama işi biten kısmın sıvılaşması gerektiğini göz önünde bulundurursam daha baya gidecek gibi. Gaz çıkışı durduğunda kısmetse kaç gün çalıştığını, mantıklı olup olmadığını tekrar paylaşırım. Konu için Alper'e tekrar teşekkürler.[/QUOTE][EDIT]bymurat06,2020-10-26 02:31:08[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.