ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Merttt.Aliii
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
90
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Aralık 2013 16:34
Son Ziyaret:
01 Ağustos 2023 18:43
Toplam Mesaj:
223 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Ali MELENDİZLİ
Doğum Tarihi:
28 Mayıs 2000
Yaş:
23
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Ali MELENDİZLİ 100x50x60 Dantum Melek

SON 10 MESAJI

Balığım Kovalanıyor Bakın!
Çakıl taşı derken umarım yollardaki çakıllardan bahsetmiyorsunuzdur, olmaz öyle bir şey. Çakıldan kastınız pet shopta satılanlar ise, renkli olmayanlar olabilir fakat önermem. Çünkü japon balıkları kumla oynamayı severler, kum çok daha sağlıklı olur.
Akvaryumum Da Ki Balıklarla Çöpçü Balığı Yaşar Mı?
[QUOTE=ardabzkslgl]50 cm'lik Bombeli bir akvaryumum var içinde
2 Vatoz
2 Melek
2 Kılıçkuyruk
2 Lepistes
1 Teleskop var
İçlerine 1 veya 2 çöpçü almak istiyorum sorun olur mu?[/QUOTE]

Merhabalar akvaryum hacminiz bu kadar canlıyı beslemek için yetersiz. Aynı zamanda balıkların türleri de birbiri ile uyumsuz türler. İlk tavsiyem melekleri ve teleskobu çıkarmanız, melekleri ve teleskobu çıkarınca canlıdoğuranları 1erkek 3dişi şeklinde olarak arttırabilirsiniz, esasında kılıçkuyrukta 8-10cm olan bir tür o hacimde sıkıntı olabilir, en sağlıklısı tek tür lepistes olabilir. Vatozunuz cüce vatozsa daha iyi olur. Canlıdoğuranlarla, cüce vatoz ve çöpçü besleyebilirsiniz. Tavsiye niteliğinde balık ve sayı vermek gerekirse, 1erkek 3dişi lepistes, 6-8 adet çöpçü öneririm. Çöpçüleri grup halinde beslemek daha iyi olur.
Neon Tetra
Merhaba, maksadım hevesinizi kırmak değil fakat o hacimde neon tetra beslemek pek sağlıklı olmaz. Nedenlerine de değineyim. Dediğim gibi akvaryum hacmi küçük, kum, dekor vs. derken net hacim daha da düşük oluyor tabii. Bu da su değerlerinde ani değişimler demektir, su değerlerini dengede tutmak hacim küçüldükçe zorlaşır. Aynı zamanda neon tetra grup olarak beslenen canlılar, minimum 6-8 tetra almak gerekir. Bu hacim de en sağlıklı beslenecek canlı, karides veya betta olabilir. Bitki ile görselliği de arttırabilirsiniz. Tetra için bence minimum 50litrelik akvaryum sağlıklı olacaktır.
Balığım Kovalanıyor Bakın!
Merhaba, akvaryum boyutlarınıza ve balıklarınızın sayısı ve boyutlarına bakılırsa hacim yeterli, yani hacimden kaynaklı kavga vs. olacağını sanmıyorum. Balıklar küçük görünüyor, çiftleşme kovalaması olacağını da sanmıyorum, aldığınız yerin cinsiyet konusunda %100 doğru bilgi vermesi zor, özellikle balıklar yavruyken. Sadece kovalayıp, birbirlerini ısırma refleksi yoksa oyun amaçlı olabilir. İki balığında yüzgeç ve kuyruklarını kontrol edin tırtıklanma gibi izler varsa sorun var demektir. Bunlar haricinde birkaç tavsiye vermek istiyorum. Öncelikle suyu tamamen doldurmanızı ve küçük bir iç filtre veya en azından bir pipo filtre koymanızı öneririm. Bunun haricinde, japon balıkları kumla oynamayı çok severler, 2-3 cm de olsa tabana kum sermenizi öneririm.
Akvaryum Ve Tür Tavsiye
Merhabalar, akvaryum hacminiz birçok balık türü için uygun, o hacimde bir akvaryumda sump sistemi filtrasyon olarak güzel bir tercih, yandan sump mı, yoksa alttan sump mı konusunda teknik bilgiye sahip değilim fakat yandan sump sisteminde hacimden biraz kısıyor diye biliyorum. Acr akvaryumdan daha önce akvaryum edinmedim fakat ismen biliyorum. Şahsen akvaryumumu İzmir Bornova'da Birol Bey'e yaptırdım, gayet memnunum. Canlı olarak tercih sizin, karışık cichlid akvaryumunuzun hacmi yeterli olsada aşırıya kaçmadan ve birbiri ile uyumlu cichlid türlerini beslemeniz çok önemli. Kaliteli bir yunus cichlid kolonisi olabilir. Mbuna olabilir. Prenses türleri olabilir. Seçenek çok. Isıtıcı olarak 300 litrelik tankımda tetra nın 300w ısıtıcısını kullanıyorum memnunum, sizede 300w bir ısıtıcı almanızı tavsiye ederim.
İç Filtre Seviyesi
Merhabalar, iç filtrenizin tamamı suyun içinde kalmalı, filtrenizin su çıkışının yanında küçük bir kısım olur, oraya hava hortumu takıp hava hortumunun ucunu akvaryumun dışına çıkartarak hava kabarcığı çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca hortumun açıkta kalan ucuna, hava oranını ayarlayabilmeniz için bir musluk almanızı tavsiye ederim.
Akvaryumda Balık Yakalamak
Merhabalar,
Balıklarınız ne bilmiyorum ama sığarlarsa eğer pet şişe ile tuzak kurarak yakalayabilirsiniz. 1.5 litrelik pet şişenin kapak kısmından 3-4 parmak kadarını kesip, ters çevirip şişeye oturtarak, şişenin de içine yem koyup ışıkları kapatarak beklerseniz eğer, yeme giden balık şişeye girer fakat çıkamaz, açıkçası sistemi çok güzel anlatamadım özel bir ismi de var mı bilmiyorum. Bir de ne kadar doğrudur bilmiyorum fakat balığı tülle yakalamak yerine elle yakalamanın daha sağlıklı olduğunu söylemişlerdi bana, yüzgeçler tüle takılabilir demişlerdi.
500 Litre Japon Akvaryumu
Merhabalar, 500 litrede kesinlikle dış filtre öneririm, pipo filtre ile iç filtre ile yeterli devirdaim olmaz. 1200lt/h hatta mümkünse 1500lt/h hacminde dış filtrelere bir göz atmanızda fayda var. Bunun dışında japon balığının yanına yabancı bir tür hiç tavsiye etmem, kaldı ki pengasus gibi akvaryum için uygun olmayan bir türü hiç tavsiye etmem.
115*52*50 Bitkili Akvaryumla Yeniden
Merhaba, öncelikle cüce gurami ve melek balığını birlikte besleyen kişiler var fakat ben tek tür öneririm (çöpçü balığı hariç onunla birlikte bakarsınız.). Bitki olarak co2 desteksizde yetişenler: eledoa, cabomba, saz, jawa moss, anubias, gül bakabilirsiniz. Dış filtre olarak ucu çok açık bir konu fiyat aralığı belirtirseniz daha iyi yardımcı olabilirim. Isıtıcı da kalitesi kanıtlanmış markaları tavsiye ederim malum elektrikli sistem riske girmeyin (tetra, eheim, jbl vs.). Kum olarak seçenek çok ister birkaç kat farklı kum kullanırsınız, isterseniz tek tür kum kullanırsınız bitki kumu olarak aquaclay kum var, jbl manado kum var, hagen kum var. Tercih sizin. Aydınlatma konusunda yeterli bilgiye sahip değilim.
Akvaryum Arka Plan
Ben akvaryumu yaptırdığım yere yapıştırttım camsil ile yapıştırmıştı yanlış hatırlamıyorsam, sonrada kredi kartıyla hava kabarcıklarını alıyor. Eğer büyük boyutlarda bir hava kabarcığı kalırsa bir iğne ile görünmicek kadar bir delik açıp tekrar kart gibi bir şeyle yüzeyini sıyırırsanız hava çıkar muhtemelen. Boya konusuna gelince, zamanında betta akvaryumumun arkasını sprey boya ile boyamıştım, üzerine yapışan toz zerreleri ile güzel, benekli bir görsel olmuştu fakat büyük bir akvaryuma boyayla arka fon önermem yani kötü olması muhtemel ve emin olun folyodan daha çok uğraştırır sizi kuruması vs. (hiç değilse zaman olarak)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.