ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mazole
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ocak 2014 21:31
Son Ziyaret:
11 Kasım 2014 19:39
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fatih yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kirklareli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

xXMaZoLeXx
Fatih Yılmaz

SON 10 MESAJI

beta çiftim
Arkadaşlar Beta çiftimin  ilk yavruları bugün itibari ile çıktı  hayırlı uğurlu olsun   hiç ümidim yoktu ama sabah sabah güzel bir sürpriz le karşılaştım...
ilk yem olarak ne verebilirim  ve nezaman vermeye başlaya bilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler  ( artemialar hazır durumda )
beta çiftim
arkadaşlar dişi bettamın üreme tüpü aşırı derecede çıktı  ve karnında belirgin şişlik oluştu 
erkekle 2 gündür aynı akvaryumda arada cam var  fakat erkek  köpük yapmıyor  sizce bunun seebi ney olabilir...
bitkil karides akvaryumu tavsiyeler
şimdilik karides akvaryumu birkaç ay ertelenecek mecburiyetten yardımcı olan - olmayan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
beta çiftim
Teşekkürler şuanda her ikisi de 30 lt lik ayrı akvaryumlarda  burada onlara 1 ay kadar bakmayı düşünüyorum akabinde tekrar  bir araya getirip deneyeceğim  olumlu olumsuz buradan paylaşırım muhakkak. Her ne kadar  uzun zamandır balık besliyor olsam da   betalarda ilk defa üretim denediğimden dolayı deneyimlerinize ve bilgilerinize ihtiyacım olacaktır.   Onur Nergiz2014-02-09 20:21:55
beta çiftim
Gökhan bey  dediğiniz şekilde 3 defa deneme yaptım malesef olumsuz sonuç aldım yani dişim sürekli kaçtı bende bunun neticesinde  dişimi  diğer akvaryuma aldım  ( karma canlı doğuranlar )  ancak burada çok strese girdiği için tekrar erkeğin yanına cam bölmeye koydum orda gayet keyifli sizce  bir sıkıntı olurmu  yani erkeğin ve dişinin sürekli birbirlerini görmesi. Arada cam varken gayet keyifliler  ve sürekli camın arkasından birbirlerine kur yapıyorlar. 
bitkil karides akvaryumu tavsiyeler
çok teşekkürler  CAN bey paylaşımınızın gerçekten çok faydası olacak. filitrelerede göz atıcam pipo şuanda elimde olduğu için yazmıştım tabi duruma göre değiştire bilirim.
bitkil karides akvaryumu tavsiyeler
Öncelikle herkese sağlıklı canlılar dileyerek konuya geçeyim.
Bitkili bir karides akvaryumu kurmak istiyorum ancak karideslerin gübreyi çok sevmediğini okumuştum birçok yerde ve bu nedenle  gübre ihtiyacı olmayan  ve loş ışık altında rahatça baka bileceğim bitki türleri konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Kısaca düşündüğüm şey şu şekilde.
Akvaryum haci : 45 litre
Filitre: pipo filitre
Taban : siyah hagen kum  ( veya lav kayası kırığı )
içinde koyulacak canlı : kiraz karides, Elma salyangozu, ve bitkiler ( tamamen sizlerin tavsiyesine göre )
ışıklandırma :  elimde bulunan  mavi dalgıç florasan  ( tavsiyelerinize göre deişiklik gösterebilir)
yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim sağlıklı canlılar.
beta çiftim
Yem sorunum olmaz zaten  canlı doğuranların  yavruları için günlük çıkartıyorum. Dediklerinizi dikkate alarak  2 en fazla 3 deneme yaparım dediğiniz şekilde olmaz ise dişiyi  farklı akvaryuma alıp orada 1 ay kadar  baktıktan sonra tekrar denerim  en nihayetinde oda bir canlı ve yormak istemem kızımı.
beta çiftim
arkadaşlar uzun zamandır baktığım erkeğim için  1 hafta önce aldığım dişiyi  aynı akvaryumda cam bölme ile  bıraktım  bundan sonra neler yapmalıyım dişim tam hazır değil sanırım. neler yapmam gerekir bana yardımcı olursanız sevinirim 
Erkek beta 

dişi beta   
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler                   
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba arkadaşlar her keze hayırlı günler  forumla tanışalı çok olmadı ancak kayıt işlemlerim için kısmet bugüneymiş. Orta okul zamanlarımda akvaryum hobisiyle tanıştım   muhteşem ötesi diye bilirim  tabi ozamanlar kendi harçlıklarımla   aldığım  60 lt lik akvaryum ve canlı doğuran  Lepistes, Kılıç Kuyruk, Moli  bakmaya başlamıştım.  tabi hayal kırıklıkları v.s.  olunca 2 sene kadar  ara vermiştim  yaklaşık 1 sene  kadar önce arkadaşımın bana hediye ettiği  japon balıkları ile tekrar bu hobiye başladım malesef  japonballıklarına karşı pek ilgim olmadığından onları 5 ay baktıktan sonra arkadaşımın akvaryumuna geri götürmeyi tercih ettim  şuanda 65 lt  bitkili canlı doğuran  60 lt yavru akvaryumu ve  40 lt doğum akvaryumu olmak üzere 3 akvaryumum var  ve  en kısa zamanda  birde betta akvaryumu yapmayı planlıyorum ve akvaryumlarımın  boyutlarını  değiştirmeyi düşünüyorum ve umarım ki bunların hepsini burada beraber yaparız. Hepinize sağlıklı balıklar .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.