ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zaxc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ekim 2006 11:11
Son Ziyaret:
04 Ekim 2010 17:08
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ekrem YILMAZ

SON 9 MESAJI

Yavru Moly için bitki

 Sn aeaxe(Adınızınızı belirtmediğiniz için) yavrularınızı ana tanktan ayırmak istemediğinizi belirtmişsiniz.Benim size tafsiyem ez azından 1 ay dahi olsa ufak bir tanka yavrularınızı ayırın.Bunun size avantajı yemleme konusunda olacaktır. Tabanında kum vb dekarosyon bulunmayan bu akvaryumunuzda çok çeşitli yemleri sık aralıklarla yavrularınıza verebilir, böyleliklede ana tankınızı kirletmemiş olursunuz.

 Yem çeşitleri olarakda yavurlara kendiminde uyguladığı artemia,çeşitli pul yemlerin kahve değirmeninden çekilmiş karışımı ve akvaryumculardan bulacağınız kurtları jiletle ufak parçlara bölerek vereblirsiniz.

 Not: Kurtlar için bir tafsiye,satın aldıktan sonra 24 saat az bir suyun içinde bekletin.Böylelikle bilmediğiniz parzitlerden kurtulmuş olursunuz.

Sanayi tuzu(doğal tuz)kaya tuzu mu demek?
Gönül rahatlığı ile kullanın.Kendimde bahsettiğiniz tuzu kullanıyorum.Sonuç gayet iyi.
Balığı yakalamak
[QUOTE=enes]

Ekrem bey teşekkür ederiz.

saygılar,

[/QUOTE]

Rica ederim.İyi çalışmalar

250 lıtre
Anlamadığım bişey var.Masanın üstündeki akvaryumu devirecek şiddetteki bir depremde zaten binada hasar görmüş olacak.Islanan evinizin değil canımızın derdine düşmüş olacağız(Rabbim bizi bu tür felekatelerden korusun)Bu sebeble masa yaptırmanız daha akıllıca olacaktır.
Balığı yakalamak
Dekorasyon veyahut bitki türlerinin yoğun olduğu akvaryumlarda ana tanktan balık yakalamak istediğinizde 2 kepçe kullanmanızda fayda var.Bu sayede balığınıza ve kendinize eziyet etmeden bu işlemi kolayca tamamlayabilirsiniz.
Akvaryumuma gurami

Gromi lerin canlı doğuranlarla yaşamadığı fikrine katılmıyorum.Herşeyden önce bu balıklar oldukça sakin.En azından benim canlı doğuranlarla baktığım inci ve üç noktalı gromiler gibi.Tabiki dev gromi almamak şartıyla!

sessiz hava motoru

[QUOTE=akiF]Semih Bey;

Marka olarak en sessiz hava motoru bence eheim ın hava motorları..! Neredeyse motordan hiç ses gelmiyor sadece akvaryumun içerisinde ki iç filtrenin ve kabarcık seslerinin sesini duyuyorum..!

Daha önce aldığım hava motorunda bende ses problemi yaşadım..! Bez koydum olmadı, pamuk koydum olmadı..! Ne yaptıysam sesi kesemedim ve en sonunda bir sabah sinirle gidip eheim ın hava motorunu aldım..! Akvaryumcudan çıkınca açıkcası bi hava motoruna 45 YTL verilirmi diye kendime kızmaya başladım fakat sonradan doğru bir karar verdiğimi anladım..! 24 saat aralıksız ve sessiz olarak çalışıyor..! Saygılar..!
[/QUOTE]

 

Akif Bey'e katılıyorum.Eheim bu konuda gayet iyi.Çalışanlar yerlerdede gördüm.Kendim SERA 275 kullanıyorum.Ses namına herhangi birşey yok.Duyabilmek için kulağınızı dayanamanız lazım.

Isıtıcım patladı
[QUOTE=acemi41]

Gökhan Bey, camı elinizde kalan ısıtıcının markası neydi? Ben de bugünlerde ısıtıcı almayı düşünüyorum. Marka seçiminde titiz olmak  isterim. Teşekkürler.

[/QUOTE]

Erdal Bey ısıtıcı konusunda ,size tafsiyem kendiminde kullandığı SERA olacaktır.Akvaryumunuzun litresine göre 25W ile 300W arası piyasada bulabilirsiniz.Hem diğer ısıtıcılara göre boyları çok uzun değil,hem de cam kalınlığı 2mm.Ayrıyeten camı koruyacak plastik dış üniteye sahip.

Yavrularıma yem karışımı?
Mesela ben yavrularıma Sera'nın Granür ve Pul yemlerini bildiğiniz kahve değirmeninden geçirip un haline getirerek veriyorum.Faydalı

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.