ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozgurcee
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
79
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ocak 2014 19:49
Son Ziyaret:
15 Eylül 2019 15:43
Toplam Mesaj:
192 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür ŞAHİN
Doğum Tarihi:
01 Ağustos 1988
Yaş:
35
İl:
Mugla
Meslek:
Laborant
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özgür ŞAHİN

SON 10 MESAJI

House Of Inca 2
Her hali ayrı güzel bir tank olmuş. Elinize sağlık.
Bitkili Nano Tankım
Kurulumunuz hayırlı olsun Emre Bey, ilk kurulumlarda 4 saatten başlayarak arttırmayı öneriyorlar genelde. Timer ile aynı saatlerde düzenli bir şekilde aydınlatma yapıp istediğiniz gibi arttırabilirsiniz.

Taban için misket gübre ekleyebilirsiniz bitkilerin tabanına.

İlk başlarda sık sık su değişimi yapın. İlk başlarda hergün sonra gün aşırı, 3 güne bir gibi arayı açarak gidersiniz.

Ölen yaprakları temizlemeyi ihmal etmeyin. İlerlemeden müdahale ederseniz yosunla mücadele daha kolay oluyor. Yosunsuz günler dilerim.
Canlı Bitki
Isı farkından dolayı çürüyorlar genelde. Akvaryumunuzda canlılar varsa patojen bir canlı da bulaştırabilirsiniz. Ya hiç denemeyin ya da bir kapta deneyin bence.
Tür Önerisine İhtiyacım Var
Bu ölçülerde güzel bir bitkili akvaryum yapıp, tropikal balıklar besleyebilirsiniz. Bu şekilde devam etmek istiyorsanız, biraz kök ve kuru yaprak ilave ederek cüce amerikan türlerinden besleyebilirsiniz. Benim şu anda en beğendiğim canlılar bu türler. Araştırabilirsiniz sizde beğenirseniz tercih edebilirsiniz.
90x50x45 160lt High Tech Bitkili Akvaryum Kurulumu
Cem Bey'e katılıyorum. Benim elimde 72 w gücünde, 1 metre akvaryuma uygun Mustafa Bey yapımı armatür var ama ayakları yok. Bir çözüm arıyorum o konuda. Sizin sistem çok güzel görünüyor. Maşallah diyeyim :)
İzmir De Akvaryum Yaptırmak İçin Yer Önerisi?
Özelden yazıyorum numaramı ama benim tayin işlemleri devam ediyor. Bir ay kadar sonra orada olacağım. Hatta ben ev belli olduktan sonra sette yaptıracağım. Siz bir ay bekleyebilirseniz o şekilde yapabiliriz.
İzmir De Akvaryum Yaptırmak İçin Yer Önerisi?
Bende kısa süre sonra İzmir'de akvaryum yaptıracağım. İsmini verdiğiniz yerlere ek olarak ACR ve Ekvator akvaryum da var. Ben dört yerden fiyat aldım en uygun fiyat vereni ekvator akvaryumdu. İşçiliğinden memnun kalan birkaç arkadaş gördüm eski konularda ancak güvenip sipariş veremedim. Yakın zamanda yaptırmış, birinci ağızdan bizi aydınlatacak arkadaşlar varsa tavsiyelerinden bende faydalanmak isterim. Ben İzmir'e geldikten sonra bu yerleri dolaşıp siparişi ona göre vermeyi düşünüyorum.
90x50x45 160lt High Tech Bitkili Akvaryum Kurulumu
Çok güzel bir kurulum olmuş elinize sağlık. Aydınlatma konusunda da biraz bilgi verebilir misiniz? Aynı ölçülere yakın bir akvaryum yaptıracağım, aydınlatma konusunda takıldım biraz.
Su Değişimi Bakteri Kültürünü Bozar Mı ?
Evet asıl sıkıntı yaratan klor. Kartuş filtreden yapıyorsanız sıkıntı olmaz. Klorla ilgili endişeniz varsa 2 karbon+1 sedimentti sanırım adı öyle bir kombinasyon yapabilirsiniz kartuş filtrenizde. Bende aynı şekilde kullanıyordum kloru iyi alsın diye. Suyu da son hızda değilde biraz daha yavaş doldurursanız gönül rahatlığıyla devam edebilirsiniz su değişimlerinize.
Su Değişimi Bakteri Kültürünü Bozar Mı ?
Klordan arındırılmamış ve ciddi oranlarda su değişimi yapıyorsanız bakteri döngünüzü sekteye uğratacaktır. En güzeli ya arıtma cihazı almak 3 lü kartuş gibi ya da su dinlendirme tankı edinmek. Su dinlendirme tankı olursa ısıtıcı takarsınız , hava motoruyla havalandırırsınız, değişim zamanı da kafa motoruyla akvaryuma basabilirsiniz.

Klor dozlamasını özellikle yağmurlu mevsimlerde fazlaca yaparlar. Öyle bir zamana denk gelirseniz döngünüz sıfırlanır büyük ihtimalle.

Bunları yapacak imkan yoksa yemlemeden yarım saat kadar sonra dipte kalan pislikleri çekmeniz faydanıza olacaktır. Daha az daha sık su değişimi yapmış olursunuz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.