ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
atii
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]9448,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ekim 2006 02:08
Son Ziyaret:
06 Ocak 2018 16:08
Toplam Mesaj:
250 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Atilla YAŞAR
Doğum Tarihi:
04 Şubat 1992
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Deniz Akvaryumu kuracağım Desteklerinizi Bekliyorm
Bubble Magus nac 5 iyi bir psdir ancak akvaryumunuzun hacmini bilmeden protein skimmerın yeterli gelip gelmeyeceğini söylemek doğru olmaz . Sump olacak mı onuda yazmamışsınız . Düşündüğünüz akvaryumla ilgili daha detaylı bilgi verirseniz yardımcı olabiliriz .
Tuzlu suya giriş vakti :)
Kapağı alüminyumdan yaparsanız aydınlatmanın soğuması daha iyi olur ve daha uzun ömürlü olur . Buharlaşan suyu tamamladığınız zaman tuz eklemenize gerek yok ancak su değişimi yaptığınız zaman yeni ekleyeceğiniz suyun tuzluluğunu ayarlamanız gerekecek . 
Tuzlu suya giriş vakti :)
Askı ps'ler yeterince verimli çalışmıyor onun yerine tunze doc gibi ürünlere bakın . Aydınlatma T5 olmalı , 4 kg tuzlar var ondan alırsan daha iyi olur ileride su değişimi yapacaksın lazım olacak . Aldığınız kumu iyice yıkayın onun içi ölü bakterilerle doludur ve amonyak patlamasına yol açabilir . Şelale filtre kullanacaksan mutlaka yüzeyden de emiş yapan bir model olsun . Şelale filtrenin için karbon , zeolit , spagetti alg gibi şeyler koyabilirsin , debisi kadar hacmi de önemli ne kadar büyük şelale filtre o kadar iyi . Yeni tankınız hayırlı olsun :D Çok kötü oldu sen yapma diyeceğim şey sumpsız yapma olur :D Ve sabır sabır sabır .
10 lt lik pico akvaryum
10 litre yerine daha büyük hacimli bir tank hem daha kararlı olur hemde palyaçolar daha mutlu olur . Elinizde ki tuzu kullanamazsınız . Deniz kumu kullanilabilir ancak özellikleri iyi bilinmeli sonuçta o canlıların geldi sularla bizim denizlerimizin suları kumları aynı değil . Birazda forumu oku kurmadan öncede , sonra da sabretmek gerek .
240.60.60 MARİNE AKVARYUMUM
LEDler iyi güzel az elektrik harcıyorlar ama bir T5 değil ancak önemli olan beslemek istediğiniz mercanlar oluyor bu durumda . Onlara şimdiden karar verirseniz ilerde aydınlatma sorunu yaşamazsınız . Çok farklı ışık ihtiyacları olabiliryor çünkü kimisi ledde sadece yaşarken kimisi çılgınlar gibi büyüyebiliyor . Sorunsuz bir akvaryum dilerim :)
240.60.60 MARİNE AKVARYUMUM
Hayırlı olsun akvaryumunuz . Biraz daha alcak yaptırsaydınız aydınlatma mercanlar için daha kolay olurdu .
arkadaşlar yeni deniz akvaryumu kuruyorum
Akvaryumun yüksekliği çok fazla aydınlatma sıkıntısı yaşarsınız . Yüksekliği 50 yapmanızı tavsiye ediyorum . Arkadan sumplı yerine alttan sumplı yaparsanız daha pratik olur . Eğer arkadan yaptıracaksanız alacağınız yada alabilceğiniz proteinskimmerın ölçülerine göre yaptırın aceleci davranmayın 100x70-80x50h ölçüleri güzel olur .
dış filitreyle deniz akvaryumu kurulur mu?
Daha önce boyu Tl-550 tankının kendi proteinskimmerını kırdığım için 1 yıl belki de daha uzun bir sürü üstelik su değişimi yapmadı 2 adet damsel ve 1 palyaço ile 2 turbosnail yaşattım hala aynı canlılar yeni tankımda benimle ancak ciddi yosun oluşumu oluyordu akvaryumda . Biyolojik döngüyü kurduğunuz zaman protein skimmersız mümkündür . Ancak canlı sayısında sınırlama olacağı kanısındayım çünkü resifleri besleyen devasa bir arka planı var farklı akıntılar besin getirirken kimiside fazla toksit maddeleri alıp götürüyor resiflerden . Yani küçücük akvaryumlarımızı canlı ile doldurmak istiyorsak proteinskimmer gibi ekstra fiziksel filitrasyon sistemlerine ihtiyac duyacağız . Şuan tatlı su akvaryumum var ekstradan 30 lt akvaryum içinde 7 adet tetra 2 adet cüce vatoz var sadece şelale filtre var ancak içinde filtre malzemesi yok akıntı oluşturması amacı ile kullanıyorum ayda bir %10 su değişimi yaparak yaklaşık 2-3 aydır belki daha uzun süredir sistem sağlıklı bir şekilde yürüyor .
Kürekçinin Tuzlu Akvaryumu
Tekrardan hayırlı olsun . Ps nin ayarında en önemli konu su seviyesi yani büyük ihtimalle psni yükseltmen gerekecek diye tahmin ediyorum . Ps nin kullanma kılavuzunda ideal su seviyesi yazar .
Kürekçinin Tuzlu Akvaryumu
Kurulum hayırlı olsun . Eğer akvaryumu doldurmadıysan arkaya sumpın akvaryum içinde kalan kısmına siyah pleksiglas yapıştırmanı tavsiye ederim hem sumpın karışık görüntüsünde kurtulursun hem de akvaryuma derinlik katmış olursun ki bu nano akvaryumda çok önemlidir .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.