ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
balıksever789
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Şubat 2014 16:56
Son Ziyaret:
07 Kasım 2015 06:42
Toplam Mesaj:
52 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ergin Sağlam
Doğum Tarihi:
29 Ağustos 1997
Yaş:
26
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ergin

SON 10 MESAJI

Yosun Problemi
Karanına yöntemi derken? Karartma yöntemini diyorsanız onuda denedim fakat yosunu daha da arttırdı.

Başka çözüm yöntemi olan yokmu ?
Yosun Problemi
S.a arkadaşlar 100x40x50 boyutlarındaki akvaryumumda demasoni beslemekteyim.Fakat çok uzun süredir yosun problemi var.Su resmen koyu yeşil.Birçok ilaç kullandım su değişimi yaptım fakat kısa süre sonra çoğalıyorlar.Yardımlarınızı bekliyorum.
Kullandığım ilaçlar: reeflower yosun giderici ve azoo algae.

Fotoğrafta aşağıdaki gibidir:

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/157671/IMAG0328.jpg[/IMG]
Kahverengi yosun sorunu
Evet cüce vatozlar gerçekten iyi temizlik yapıyorlar.Fakat demasoniler affetmiyor vatozları.Daha önceki cüce vatozumun gözünü yediler kuyruğunu yarıya kadar yediler.O yüzden alıpta balıkları telef etmekte istemiyorum.Şuanda büyük leopar vatoz var büyük olduğundan dokunamıyorlar.Olmadı son çare düzenli su değişimleriyle ilaç kullanmak olacak sanırım.
Kahverengi yosun sorunu
Yorumlarınız için çok teşekkürler.Şuanda 1 adet 25 cm uzunluğunda vatozum zaten var.Gece dekorların üzerini güzelce temizliyor.Abartmıyorum 1 gün sonra eski halini tekrar alıyor.
Kahverengi yosun sorunu
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):200 LİTRE

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:KALABALIK DEMASONİ,1 VATOZ VE 1 MACRACANTA

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:İç ve Dış Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):Su değişimi hafta 1 kere % 20 oranında.Bazen 15-20 günü buluyor.



Sa arkadaşlar.Akvaryumumda aşırı derecede kahverengi yosun problemi var.Taşlar dekorlar kum cam vs.vs heryeri sarmış durumdalar.Forumda araştırdım fakat pek bir şey bulamadım.Sizce ne yapmalıyım?Piyasada yosun giderici ilaçlar var.Kullansam bir şey olur mu?En önemlisi biyolojik ortamı sıfırlar mı bu ilaçlar?
Dış filtre bozuldu, iç filtre ne kadar idare eder?
S.a arkadaşlar.200 litrelik akvaryumum var ve jebonun 3 sepetli dış filtresini kullanıyorum.Çok fazla ses yapması ve su akıtması sebebiyle komple kaldırmış durumdayım.Zaten sepet lastikleri kopmuştu ve bir süredir de böyle çalışıyordu.Gel gelelim asıl soruna.Şuanda dış filtre alacak durumum yok.Ama elimde 2 tane iç filtre mevcut.Bir tanesi saatte 1200 litre su çeviriyor.Diğeriyse saatte 600 litre su çeviriyor.Boyut olarak da büyük boyuttalar.Dış filtre tabi ki alacağım ama bu iki filtreyi aynı anda kullansam beni ne kadar idare eder?Balık yüküm oldukça fazla yaklaşık 20-25 adet falan.Onlara bir şey de olsun istemiyorum 8 aydır falan benimleler.Yardımlarınızı bekliyorum.
Artık yavru alamıyorum..
An itibari ile 2 dişimin ağzı dolmuş şükürler olsun.Hemen ayırdım yavruluğa.10-15 gün sonra kusturacağım.25 litrelik bi akvaryumda yavruları biraz büyütüp salıcam ana tanka.
Artık yavru alamıyorum..
Beklemekten başka yapacak bir şeyim yok sanırım.Teşekkürler

Başka fikri olan yok mu acaba?
Artık yavru alamıyorum..
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :



Herkese merhaba.100x40x50 boyutlarındaki akvaryumda yaklaşık 30 adet demasoni beslemekteyim.Şu zamana kadar hep yavru aldım.Hatta akvaryumda ağzı boş olan dişim yok diyebilirim.Bu hep böyle oldu bende.Ancak 1 ay önce kuyruk ve yüzgeç erimesi hastalığına yakandım.Yaklaşık 5 balık kaybettikten sonra mikofish adlı ilaç ile hastalıktan kurtuldum.Fakat tam 1 aydır 1 tane bile ağzı dolan dişi yok maalesef.Çiftleşme belirtileri sürekli var fakat bir türlü dişilerimin ağzı dolmuyor.Sizce neden acaba?Hastalık sonrası bir sorun olmuş olabilir mi? Yoksa ben biraz fazla mı acele ediyorum? Ama başlangıçta da belirttiğim gibi sürekli dişilerimin ağzı dolu olurdu.Yardımlarınızı bekliyorum.Saygılar.
Malawi ve Kum
Şuanda 5 paketi iyice yıkadım rengi hafif sarımsıydı yıkaya yıkaya beyaz oldu.İlk yıkadığımda kahverengi su aktı 15 kere falan karıştırıp karıştırıp yıkadım en son kahverengimsi su rengi kayboldu.En son 2 kere de bol kaya tuzuyla yıkayıp iyice duruladıktan sonra kurumaya bıraktım.Haftaya falan da geri kalanı tamamlayacağım inşallah.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.