ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
frumoos
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2014 02:07
Son Ziyaret:
04 Nisan 2023 22:51
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sinan MERAL
Doğum Tarihi:
31 Ağustos 1988
Yaş:
35
İl:
Bursa
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Filtrede yeni meteryal karsinizda Diatomit resim9
Hobiye yeni başlayan biriyim, tüm konuyu okumuş bulunmaktayım.Gerçekten çok güzel bir şey bu yaptığınız. Akvaryumum ve iç filtrem küçük o yüzden kullanıma çok müsait değil bu materyal şu anda benim için. Fakat ilerde aklımın kenarında kalacak bir konu mutlaka. Yorum yazan kişiler genellikle belirli kişiler gördüğüm kadarıyla. Fakat konu 14000 defa okunmuş. Burada yazmayan fakat tavsiyenizden faydalanan bir çok kişi vardır mutlaka. Şu anda pasif olarak da olsa takipteyim konuyu, çalışmalarınızı merakla bekliyorum.  
Sumplu 280 Litre Akvaryum Sizce Nasıl
Gözlemlediğim kadarıyla (şu beyaz olan ve parçalandığında taneler halinde etrafa saçılanlar hariç )bir sıkıntı olmuyor.2-3 cm kalınlığındaki straforlar çok daha hacimli akvaryumlar için bile kullanılabiliyor.
Hobi Nereye Kadar?
[QUOTE=akbulut2894] [QUOTE=frumoos] 2 ay oldu başlayalı. Fanus ile geldi 2 japon. uzun bir araştırma sonrasında direk 40 litrelik bir akvaryum kurdum,atanırsam bu sene aklımda 250lt+ bişey var :)) fanustan sonra büyük olarak düşündüğüm akvaryumum gözümde ufalmaya başladı gitgide :) ne zaman nete girsem kendimi çeşitli akvaryum kurulumlarını-çeşitlerini-ekipmanlarını incelerken buluyorum. Eğer at'a doğru gidecekse bu olay söyleyin şimdiden bırakayım :D[/QUOTE]
Bırak desek bırakacak mısın? ............................BIRAK [/QUOTE]


kimsenin bırak diyebileceğini düşünmemiştim burda ya  hazırlıksız yakaladın abi
 


Hobi Nereye Kadar?
2 ay oldu başlayalı. Fanus ile geldi 2 japon. uzun bir araştırma sonrasında direk 40 litrelik bir akvaryum kurdum,atanırsam bu sene aklımda 250lt+ bişey var :)) fanustan sonra büyük olarak düşündüğüm akvaryumum gözümde ufalmaya başladı gitgide :) ne zaman nete girsem kendimi çeşitli akvaryum kurulumlarını-çeşitlerini-ekipmanlarını incelerken buluyorum. Eğer at'a doğru gidecekse bu olay söyleyin şimdiden bırakayım :D
balık ısıtıcısı
Isıtıcının asıl amacı sıcaklığı artırmanın yanı sıra, su sıcaklığını istenilen sıcaklıkta sabit tutmaktır. O yüzden termostatlıdır ısıtıcılar. İstenilen sıcaklığa getirip kapatır kendini. Isı düşerken yine çalışır termostat devreye girerek. ısıtınca yine kapanır. Sticker termometrelerden edinebilirsiniz. Göreceksiniz ki sıcaklık ayarladığınız ısıda sabit kalacak.

bakın yolladığım konuda 29 derecelerden bahsediliyor.okuyun ona göre harekete geçin lütfen.
balık ısıtıcısı

http://www.akvaryum.com/forum/kuyruk_erimesi_icin_en_ideal_ilac_k162649.asp

İstediklerinizi konu da bulabilirsiniz.konuda da okuyacağınız gibi önce hastalık sebebini ortadan kaldırın.yoksa pek bir anlamı kalmıyor tedavinin.

ısıtıcınız açık kalsın sürekli sıcaklığı sabitlemek için. Konuda ki ilaçları araştırabilirsiniz isimlerini google'a yazarak, güncel olmayabilir.

bu arada 11 litrede 2 tane 10 cm lik japon bakmak hayvancağızlara tam bir işkencedir, günahtır.gerçekten seviyorsanız balıklarınızı ve imkanınız varsa en azından 40 litrelik bir akvaryuma geçmenizi öneririm.Geçmiş olsun tekrar...
Japon Akvaryumu Hakkında...
ben şu anda 40 litrelik bir akvaryuma 10 liralık bir iç filtre kullanıyorum. daha büyüğünü alsa idim kesinlikle balıkların rahatsız olacağını ve yorulacağını gözlemledim.dediğim gibi alacağınız filtre 350 litre/saat'lik debiyi geçmesin.yoksa sıkıntı yaşayabilirsiniz,hem de büyük ihtimal.eğer daha önce kullanmadıysanız iç filtrelerin debileri kutularının yan tarafında bir tablo halinde yazar. filtrenin model numarasına karşılık gelen rakamlar debinizi gösterir.kesinlikle akvaryumculara aldanmayın. "bir şey olmaz büyüğünü al" derlerse net bir şekilde reddedin. çünkü kesinlikle daha sonra ya değiştirmek isteyeceksiniz, ya alternatif çözüm için uğraşacaksınız yada gidip yenisini alacaksınız.bende küçük diye düşünmüştüm ama akvaryum oturduğunda  sık temizleme ihtiyacı dışında yeterli geliyor küçük bir filtre.

dediğim balık sayısından şaşmazsanız balıklarınız mutlu ve sağlıklı olarak yaşayacaklardır. o akvaryumcu 100-150 metrekarelik evde 3-4 kişi yaşıyordur tahmini hadi 5 olsun, gitsin 30 akrabasını daha alsın eve hep beraber yaşasınlar o kadar güzel bir şey ise.

Ayrıca FANUSTA KESİNLİKLE BALIK BAKILMAZ!! Fanus bitki yetiştirmek içindir. Hassasiyetiniz için teşekkürler...
Japon Akvaryumu Hakkında...
bende hobiye yeni başlayan biriyim uzman değilim konuda fakat yaptığım araştırmalardan edindiğim bilgileri paylaşabilirim Emin bey.sizde deneyimliymişiniz zaten;

1-) kumunuz 0.5-2mm büyüklükteki taneciklerden oluşmalı öncelikle. Japonlar kumu eşelemeyi, ağızlarına almayı çok seviyorlar.benimkiler ayrılmıyor desem yeridir kumdan.o yüzden büyük tanecikli kumlardan uzak durun.midye kırığı-hegen siyah kum-yada silis kum var benim bildiklerim uygun olan ve en çok kullanılan.dekorasyon size kalmış, ama mümkün olduğunca sade ve doğal olmalı.

2-)Ölçüleriniz doğrultusunda en fazla 60 litrelik bir hacminiz var,o da tepeleme doldurursanız.yoksa hacminiz biraz daha düşük olacaktır. japonlarda tavsiye edilen hacim balık başına 20 litredir en ideali.o yüzden 3 japon balığından daha fazlasını tavsiye edilmez sizin haciminize.balıkların boyutları küçük olduğundan 15 litre için 1 balık denebilir belki.ama gelecekte balıklar büyüyecek ve konforları azalacaktır.Bitki olarak ta anubias-eloeda-limon-gül-yosun var benim bildiklerim. forumda daha geniş kapsamlı anlatılan konular var ama japon akvaryumu için kullanılabilecek bitkiler hakkında. japonlar çok ince yaprakları koparabiliyor o yüzden daha kalın yapraklı olan anubias ve eloeda gibi bakılması kolay bitkiler olarak tavsiye ediliyor. ama siz daha öncede bitki bakmışsınız. o yüzden daha iyi bilebilirsiniz bu konuyu.

3) pipo filtre, akvaryum içi biyolojik denge için oldukça faydalıdır. ama 350 L/h lik bir iç filtre de işinizi görür.süngerini doğru şekilde yıkarsanız temizlerken yararlı bakterileri iç filtrede barındırıyor.ben 40 litrelik bir akvaryum için 300 L/h olanı kullanıyorum eğer ön cama yöneltmezsem akıntıyı çok bile geliyor debisi. 350'lik sizin için yeterli olur diye düşünüyorum hava motoru görevini de yerine getiriyor maliyeti düşürüyor oldukça.

4-)ısıtıcı 50w yeterli fakat akvaryumu büyütme ihtimalinizi de göz önünde bulundurarak 100w almanızı tavsiye ediyorum ben.iki iki masraf yapmamış olursunuz.çöpe atacağınız bir şey değil nede olsa.hatta yaz ayları geliyor, Bursa'dayım ve ısıtıcının iki defa aktif çalıştığını gördüm çünkü ısı pek düşmüyor ,su sıcaklığım 23 derece ile 21 derece arasında çok nadir olarak oynuyor.genelde 23 derece. eğer çok soğuk bir yerde değilseniz, yada oda sıcaklığınız çok değişmiyorsa ki bilgilerinizde Adana da olduğunuz görünüyor, kısa süre içerisinde gerek bile olmayabilir.benim gözlemlediğim kadarıyla biraz serin suları seviyorlar sanki.

5-)hazır akvaryumlar çok pahalı oluyor benim gördüğüm kadarıyla.camcıda yaptırmak genelde daha mantıklı.ama  camcı var camcı var şimdi. benim gittiğim bir camcının başka bir akvaryuma çektiği silikonu gördüm,direk vazgeçtim.işçilik önemli.çünkü akvaryumda sıkıntı olması halinde evin içerisine boşalacak 60 litreden bahsediyoruz. ama şöyle bir şeyde var, boyutlarınızı ne kadar büyük tutarsanız fiyat o kadar uygun oluyor. imkanınız olmadığı için bir şey diyemiyorum.ben bir kampanya buldum bulunduğum yerde ve hazır aldım ama ucuza geldi oldukça.iyi bir araştırın derim(sahibinden com a falan bakabilirsiniz arama yapmak istediğiniz ili seçerek.güzel şeyler çıkabiliyor).

6-) benim 40 litrelik akvaryumum yaklaşık 100 tl civarı bir maliyet oluşturdu.ama ufak tefek malzemeleride katarsar 120 yi bulur. siz en azından 150 tl yi gözden çıkarın derim ben ufak tefek giderleriyle beraber.ışıktı-termometreydi-kepçesiydi derken farkında olmadan masraf oluyor çünkü.bide benim gibi hevesliyseniz... :) ama 150 yi geçmez.tabi ekipmanın kalitesine göre değişir her şeyde olduğu gibi.

dediğim gibi akvaryumu uzun bir süre araştırın,40 liraya aldığım akvaryumu 70 e de yapıyorlar çünkü.

hatalı bir şey söylediysem eğer bilgili üyelerimiz düzeltirler mutlaka. İyi Hobiler...
kızım için ilk akvaryum tavsiyesi
Bende arkadaşlara katılıyorum, akvaryumun hacmini imkanlarınız dahilinde maksimum seviyede tutun. çünkü bu kızınıza bir hediye olarak başlayacak, ama akvaryumla ilgilenmeye başladığınızda gün geçtikçe kızınızdan daha çok saracaksınız :) hatta ileriki zamanlarda kızınız size isyan edebilir :)
başlangıç seviyesi japon akvaryumu
pamukçuk için gözlemedeyim o zaman.bükülme  konusunu da ellemiyorum bi rahatsızlık vermediği için. bu arada sirkülasyon çok iyiydi ve iyi temizliyordu,fakat balıkların istemsiz sürüklenmeleri çoktu ve çok çaba sarfediyorlardı o yüzden mecburen eski konumuna getirdim filtreyi daha rahatlar böyle.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.