ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
YigitGencel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mart 2014 18:25
Son Ziyaret:
30 Mart 2015 13:23
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yigit Gençel
Doğum Tarihi:
14 Mayıs 1983
Yaş:
40
İl:
Balikesir
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yiğit Gençel

SON 5 MESAJI

moss taban
Merhabalar

Bende uzun süre fluval edge akvaryumları araştırdım. Gerçekten çok şık akvaryumlar. Yerli ve yabancı tüm yorumları ve videoları inceledim. Yurtdışında 23L lik sizin kullandığınız fluval edge tankın aydınlatmasını(21 led içeriyor) iyileştirmek için 46L fluval edge tank aydınlatmasını (42 led içeriyor) kullanıyorlar genelde. Ürün ebat ve gövde olarak birebir aynı fakat 2 kat fazla led içeriyor. Aşağıdaki linkte ürünü bulabilirsiniz.

http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/fluval-edge-42-led-46l-yedek-lamba-armatur-149396368

Ben farklı bir yol tercih edip akvaryumu istediğim ölçülerde özel yaptırma kararı aldım (Şuan yapım aşamasında). Aydınlatmayı da kendim 18 watt power led ile hazırladım. Yaptığım aydınlatmanın maliyeti yaklaşık 100 TL oldu. Bu yönde de bir geliştirme yapabilirsiniz.

Saygılarımla

elodea su üstü
Merhaba;

Benim düşük destekli akvaryumum da elodea bulunmakta. İş yoğunluğumdan dolayı 2-3 ay kadar akvaryum ile fazla ilgilenemediğim dönemde elodea lar tutturduğum yerlerden kurtulup yüzer şekilde bütün akvaryumu kapladılar. O döneme ait fotografta mevcut.


Bu şekilde elodea lar 1.5 metre boya kadar uzadı ve çoğaldı. Sararan kısımlar olabiliyor. Onları da ayıklarsınız.

İyi günler
Proje 1 - Nano - Güncel fotoğraflar sayfa : 12
Merhabalar;

Akvaryumunuz çok güzel olmuş tebrik ederim. Bende sizin akvaryum ölçülerine yakın nano bitkili bir akvaryum kurma yolunda ilerliyorum. Size sormak istediğim birkaç sorum var, yanıtlayabilirseniz memnun olurum. Aydınlatma için 18w power led zemin bitkilerine yeterli geliyor mu? Ayrıca herhangi bir yosun problemi ile karşılaştınız mı? 

Şimdiden teşekkür ederim
Amatör Sumplu + Bitkili Akvaryumum
[QUOTE=mehmethakan]Sağ alt resimdeki bitki zeytin bitkisi bi üst resimdeki cabomba günde 3 saat güneş ışığıyla yetineceklerini sanmıyorum en kısa sürede ışıklandırma sistemi kurmanızı tavsiye ederim. Zeytin bitkisi iyi gübreleme ve ışıkta sık koyu yeşil yapraklar çıkarır. Eski kurulumumdan bir örnek.

[/QUOTE]

Teşekkür ederim. İş yoğunluğundan dolayı bir süre daha bu şekilde devam edeceğim. Sonra bitki gelişimlerine göre tavsiyenizi uygulayabilirim.
Amatör Sumplu + Bitkili Akvaryumum
Fotoğraf:






Boyut (cm): 65x26x36h + 11x30x36h Sump

Kapasite (litre): Akvaryum net 50 lt + Sump net 9lt

Canlılar: 2 adet Siyah moli, yaklaşık 30 adet moli yavrusu, 2 adet Elma salyangozu, Elodea, Tilki kuyruğu, türünü bilmediğim bitkiler.


Malzemeler: Rs 50w Isıtıcı, DIY Sump, DIY Overflow Box, DIY CO2, AT101 kafa motoru.

Filtre malzemeleri: Lav kırığı, Biyolojik sünger, elyaf.

Akvaryum Bakımı: Haftada bir %20 su değişimi + Sump elyaf değişimi

Kullanılan Yemler: Sera Granugreen, Sera Granured, Haşlanmış Ispanak

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Yok

Işıklandırma: Günde 3 saat güneş ışığı

Kum ve Kayalar: 4 kg derekumu + silis kumu, yaklaşık 1 kg lav kırığı, 3kg Aqua Clay bitki kumu ve lav kayaları

Merhaba Arkadaşlar;

Forumu yaklaşık 2 aydır takip ediyorum. Bu ilk mesajım. Çocukluğumdan beri ilgi duyduğum akvaryum hobisine akvaryum.com sayesinde daha bilgili bir şekilde geri döndüm. Mümkün olduğunca ilgimi çeken tüm konuları okuyup yeni şeyler öğreniyorum. Bu akvaryumu aslında ustalaşana kadar devam ettirmeyi düşünüyorum. Yaklaşık 1 yıl sonra 250 lt hacimli iwagumi tarzı bir akvaryum kurmayı hedefliyorum.

Akvaryumu 1 ay önce kurdum ve sumpu bu hafta tamamlayabildim. Sump kullanmamın sebebi akvaryum içerisinde ısıtıcı ve motor tarzı ekipmanları görmek hoşuma gitmiyor. Ayrıca bu ekipmanlar zaten küçük olan akvaryumu mu iyice daraltıyorlar. Akvaryum üzerine, akşamları akvaryumu izlerken açtığım küçük florasan hariç bikiler için aydınlatma kullanmıyorum. Sistemin biraz daha doğala yakın olmasını istedim.

Akvaryumdaki bitkileri kelepir fiyata bir akvaryumcudan aldım, formları oldukça kötüydü ve adam bitkili akvaryumundaki tüm bitkileri sattı. Çürümüş yaprakları budayarak dikim işlemini gerçekleştirdim. Şuan geldikleri zamana göre çok iyi durumdalar hemen hemen hepsi yeni filizler veriyor. Akvaryuma güneş vuran saatlerde bitkilerde fotosentezi görebiliyorum. Camlarda yosunlanma sadece bir kez yaşadım, oda anladığım kadarıyla dekorasyon değişimi sırasında tabanı karıştırmam sonucunda oldu. Akvaryumun sol ve sağ köşesindeki bitkilerin türlerini bilmiyorum. Resimlerden anlayabilen ve paylaşan olursa çok memnun olurum.

Balıklarım da gayet mutlu gözüküyor. Kendi hallerinde çoğaldılar. Yavruluk kullanmadım. 

Yavrular biraz büyüdükten sonra molileri akvaryumdan çıkarıp, 1 adet erkek beta beslemeyi düşünüyorum. Belki yanına beta ile anlaşabilecek 1-2 küçük balık daha koyabilirim. Fotoğrafların kalitesi çok iyi değil telefon ile çektim. Bunun için özür dilerim

Hala oldukça amatörüm, iyi ve kötü yorumlarınızı esirgemezseniz memnun olurum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.