ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AliSarp
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Mart 2014 23:30
Son Ziyaret:
02 Ekim 2019 11:06
Toplam Mesaj:
127 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Sarp Mestcioglu
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1900
Yaş:
124
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

160*80*70-120*50*60 birlesik 1250 litre akvaryum, 90*55*55 272 litre akvaryum 6 adet tosbaga

SON 10 MESAJI

Hangi Kaplumbağa
Turkiye'de satilan Sliderlar oldukca saldirgandir. Bunun yaninda Turkiye'nin yerli turu olan cizgili kaplumbaga Sliderlardan daha az olsa da yine de uzun vadede kacinilmaz bir zarara sebebiyet verecektir. Imkaniniz varsa yani bulabilirseniz Musk Turtle en uysal turdur.
160*80*70-120*50*60 ve 90*55*55 akvaryumlar
[EDIT]AliSarp,2019-06-04 02:51:36[/EDIT]
Dis Filtre Ömrü Ne Kadardir Ve Dis Filtre Onerisi?
Ben tetrayi 3 yil kullanabildim sonunda illallah etmistim, eheim duyduguma gore cok uzun omurluymus, 6 aydir kullaniyorum.
Yeni Site (Hataları Rapor Ediniz)
Ben bu linklere tiklayip eror vermesi hatasina bazen rastliyorum kimi zamanda linkler normal yazi gibi gozukuyor.
Sitenin yeni hali cokta kotu olmadi bence, zamanla alistim.
Kaplumbağa İçin Gerekli Olanlar ?
Arkadaslar, konuyla ilgili ufak bir yazida ben yazarak tecrubelerimle birlikte birkac ekleme yapayim.
Ilk olarak alinacak hayvanlar kucuk olacagi icin cinsiyet tayini yapilamaz ancak ve ancak kan testi ile ki istanbulda yapan yer onerebilirim anlasilir. Bu hayvanlar 10 cm e gelinceye kadar cinsiyeti hakkinda birsey soylemek yanlis olur 10 cm den sonra tirnaklari uzarsa kuyrugu kalinlasir ve uzarsa ayrica ozellikle kloaka (Cinsel organin ciktigi kisim) ile kuyrugun ciktigi kisim arasinda ki fark artarsa hayvan erkektir denilir. Teraryum icerisinde hic su bulunmayan iguana gibi surungenlerin yasadigi yere deniliyor kaplumbagalar icin hazirladigimiz ortamlara paludaryum diyebiliriz ki karasal alan kaplumbaga akvaryumunda genellikle paludaryumdaki gibi fazla olmadigi icin avaryumda diyebiliriz. Kaplumbaglarin yasadigi sure ve boyutlari goz onune alindignda bence de almadan once bir sure dusunulmelidir bu hayvanlar akvaryum ortaminda 25 seneye kadar (Duzgun bir bakimla) dogada ise 35 seneye kadar yasarlar (Kis uykusuna yatmalari nedeniyle, ki akvaryum ortaminda kis uykusuna yatirmaya calismak genlede olumculdur dogada derin sularda katmanlasmis camur icerisinde 8-10 derece araliginda kis uykusuna yatarlar. (Slider turu icin konusuyorum.))
Bakilacak ortamla alakali olarak Amerikan forumlarinda disi kaplumbaglar icin 350 erkekler icin ise 200 (Tam emin olmamakla birlikte) litre oneriliyor ancak bence litreden once olculer onemlidir. Derinlik kaplumbagalarin cigerlerinin gelismesi icin onemlidir minimum 40-50cm. En manevra yapmalari icin onemlidir disi bir hayvani dusunursek minimum 50cm. Boy kaplumbaglarin kas gelisimi icin onemlidir minimum 120cm. Ornek olarak 120*50*40 olculerinde 240 litre bir akvaryum Turkiye standartlarinda dusunursek bence bir hayvan icin omurluktur. Kaplumbaga balik mukayesesinde kaplumbaga bakimi hem daha kolay hem daha zordur nedeni ise su sartlarinin kotulugunu tolereedebilmeleri ve cabuk hastalanmamalaridir daha zor olmasinin nedeni ise uzun omru ve akvaryumu daha fazla kirletmesidir. Gerci bahsettigim hacimlerde uygun filtrasyonla berrak suda kaplumbaga yasatmak tabikide mumkundur. (Diskilarini yedikleri icin sorun olmaz)
Fazla deri dokumu A vitamini fazlaligina (Genellikle fazla UV ampul kullanimi) delalettir ancak yasamlari boyunca bir miktar deri dokumu hep olur. Plaka atimi ise dendigi gibi korkulacak birsey degildir ve buyudugunu gosterir, elle mudaheleden once mango koku almak ve kasinarak attirmak daha saglikli olacaktir ve izlemesi de keyiflidir :D ancak inatci plakalar icin eczaneden devit3 alip bununla kabugunu fircalamak daha sonra 15 dakika bir kapta isitici ampul altinda bekletip kabugunu silerek akvaryuma geri salmak yerinde olacaktir.
Bahsettigimiz olculerde bir akvaryumda akvaryum ustu bir kuru alan ile kaliteli kirilmayacak bir isitici ile yine kaliteli bir filtre ile kaplumbaga sorunsuz ve zevkli bir sekilde bakilabilir tabi kuru alan icin isitici ampul ve UV ampul sarttir. Isitici ampul olarak 40-60 watt soft bir ampul UV ampul olarakta %5-6 UVb verecek bir UV ampul gereklidir.
Beslenme konusuna gelecek olursak kucukken daha etcil olan bu hayvanlar buyudukce daha fazla ot yemeye baslarlar ayrica her ne boyda olursa olsun gunluk kafa hacmi kadar yem verilir. Hayvan 8 cm oluncaya kadar 3 gun sera raffy p gibi protein iceren ana yemler haftada 1 gun sera raffy mineral gibi destek yemler ve yine 3 gun kaliteli markalarin gammaruslari ek yem olarak verilmelidir. Bundan sonra menuye sera vital gibi bitkisel yemler dahil olur ayrica lisin iceren jbl agil gibi yemlerde onemlidir, hayvan 10 cm yi gectikten harcadigi enerji duser bu yuzden haftada bir gun ac gun uygulamasina gecip o gun marul ve karahindibaga gibi bitkiler vermek yerinde olur.
Kendi konumun linkini hem fikir vermesi acisindan hemde bahsettigim kuru alanin anlasilmasi icin vereyim;
http://www.akvaryum.com/Forum/160x80x70-120x50x60_ve_90x55x55_akvaryumlar_k836634.asp

Umarim biraz karisik yazmamisimdir cunku aklima geldikce ilave ettim. Surc-u lisan ettiysem de affola.
Yeni Site (Hataları Rapor Ediniz)
[QUOTE=AliSarp]Forumda ki bircok konuda verilmis linklere tikliyorum ancak bos sayfa cikiyor.[/QUOTE]
Simdi forumda gezinirken ayni sorunu tekrar yasadim, konunun linkini veriyorum: http://www.akvaryum.com/Forum/amazon_biyotop_acemiden_yeni_resimler_yeni_canllar_k826192_sn1.asp
Bu konunun ilk sayfasinda cam baligi ile ilgili konu acilmiyor, error veriyor.
Tetra Ex 1200 Plus Ses Sorunu
Veris borusunun ucundaki tapayi cikarttiginiz taktirde ses sorunu cozulecektir diye dusunuyorum, ben boyle kullaniyordum.
Tetra ex 1200 plusi bilmiyorum ancak new de sizdirma sorunu giderilmis denmesine ragmen, ben hem vanalardan hemde contadan sizdirma sorunu yasadim kullanan bir abimde yine ayni sekilde sizdirma sorunu yasadi. Yani ben Tetra filtre onermem, kendiminki suanda evde atil durumda duruyor ne yapacagimi bile bilmiyorum. (Garanti belgesi kayip)
Dış Filtre
Tetra onermem, lifetech tecrube etmedim, eheimiysa tek gecerim.
Kaplumbaga Yemi
Iyi aksamlar,
Arkadaslar forumda kaplumbaga besleyen kac kisiyiz bilemiyorum ancak yeterli sayida isek ortak yem alinabilicegini dusundum bunu yapmamda ki neden su ilani gormem oldu; http://www.amazon.com/Tetra-29258-ReptoMin-Floating-6-83-Pound/dp/B003IPDCUO
Burada 10 litresi 160 lira yapan yem Turkiyede 1 litresi 50 kusur TL olarak satiliyor. Ben sahsen 1 litre almak istiyorum, toplamda 9 litreyi daha doldurabildgimiz takdirde yemi alip daha sonra dagitabiliriz, Istanbulda ikamet ediyorum. Bu arada ben bircok yem kullandigim icin almak istediginiz baska yemler de varsa yazabilirsiniz.
Su Kaplumbağası
Akvaryumda baska hayvan varsa yemleme esnasinda ayaginin arkasini isirmis gibi gozukuyor, yara kapanmaya basladigi icin boyle bir goruntu ortaya cikmis. Baticon uygulayip daha sonra bir kapta isitma ampuluyle 10 dakika bekletip daha sonra teramisin merhem uygulanip yine 15 dakika bekletip suyla merhemi goturup hayvani akvaryuma tekrar birakabilirsiniz, bir 5 gun yapin bunu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.