ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
okumus_2
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Nisan 2014 23:30
Son Ziyaret:
05 Mayıs 2014 01:31
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Numan Okumuş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Edirne
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

40*60*120cm Malavi ciklet akvaryumu - Ortaya karışık

SON 10 MESAJI

Sarı Prensesimin Ağzında Yumurtamı var
10 TL ye çok güzel küçük akvaryumlar var. Bence onu alıp ana tankın içine yerleştirebilirsiniz.

Duvaryum Yapımı % 100 D.I.Y.
Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık. Gerçekten güzel çalışma olmuş. Balıklı halini de görmek isteriz. Mavi ışıklandırma ile tadından yenmez. :))
cüce vatozum kayıp
Rakı balık yapmışlar onu :D
SP'lerin Ağzında Yavru mu var?
Ben 18. günde kusturuyorum. Ayrı tanka alırsan rahat ederler. 2 balık için saklanma yerleri yapabilirseniz birbirlerini o denli daha az rahatsız edeceklerdir. 3 balığıma aynı anda yedek 30 L akvaryumda bakıyorum. 1 tanesi diğerlerinden büyük onları dize getiriyor. Yarın kusturup onu ana tanka alacağım. Diğer iki tanesi ise sizinkilerle aynı boyuttalar. Ama onları da 2-3 gün sonra yine 18. günlerinde kusturacağım ve ana tanka alacağım. Ağızlarına yumurtayı aldıkları günden itibaren yedek tankta tutuyorum. Ana tankta da 2 tanesinde yumurta var. Onları da 3 gün sonra yedek tanka alacağım. 
sarı prenses kusturma
3 tane sarı prensesimin ağzında 15 - 17 gündür yumurta var. 1 Tanesini yarın kusturucam. Diğerlerini 2 gün sonra kusturacağım. Ana tankta da 2 tanesi yumurta tuttu 3 gün önce. Kusturduğum balığı ana tanka alıcam. Ana tanktakini yedek 30L su bulunan tanka alacağım. Benim yedek tankta iç motor yok. Hava taşı var sadece. Ancak Haftada 1 kez ana tank ile su değişimi yapıyorum. Böylelikle suyu temiz tutmuş oluyorum. Değişim %70 civarında oluyor. Yavru balıklar da bu tankın içinde 5L pet şişenin içine hava taşı salladım onun içinde kalıyorlar. Kademeli olarak yavruları önce küçük tanka, sonra da ana tanka almayı planlıyorum. Ancak yavru sayım 48 ve daha yeni gelecek 5 tane daha yumurta almış anaçların yavruları gelecek. Ne yapacağım bu kadar balığı bilmiyorum. :D Yedek tankta 1 de ısıtıcı mevcut 100W lık. Umarım faydalı olmuştur. Ancak iç filtre ve ısıtıcının yeterli olacağı kanaatindeyim. Arada belli bir miktar ana tankınızla su değişimi yaparsanız adaptasyon sürecinin hızlanacağı kanaatindeyim. Umarım faydalı olur. 

Hobi ve Deprem Gerçeği.
Hazırda su kaynağı. Bir de bu açıdan bakın ;) Su hayattır ...  Zemin etüdü olayına güldüm sadece :D Arkadaşlar yapmayın tonlarca ağırlığındaki beton bloktan bahsediyoruz ki bunun yanında en fazla 1 tonluk akvaryumun esamesi okunmaz. Akvaryum dengeyi bozmaz rahat olun. Elektrik kaçağı olayına gelirsek zaten o boyutta deprem olsa ortada sağlam kablo kalmaz ki aynı zamanda ana trafolarda deprem sensörü var. Risk ise bir pencereden daha az çünkü pencerelerde camın kenarlardan sıkışıp patlaması söz konusu, akvaryumda ise böyle bir risk söz konusu değil bir yere sabit değil ve gerilme oluşumu yok. Sadece üzerinize devrilmesi halinde  sıkıntı yaratır. Herkese selam, Hobiye devam ;)

Yumurta alan iki sarı prensesim hakkında
2 balık için saklanacak yerler hazırlarsan sıkıntı olmaz. Balığın kendini güvende hissedebileceği ortam olunca zaten o bölgeden dışarı çıkmıyor. 4-5 doğal taş - testi kırığı  ile ortamı yapabilirsin. Ayırdığım akvaryum 30 L aynı zamanda içinde 5L lik şişede yavrular duruyor. 1 tane daha ağzına yumurta almış. Duruma göre ana tankta fazla rahatsız ederlerse onu da diğer akvaryuma almayı düşünüyorum.
Yumurta alan iki sarı prensesim hakkında
Aynısı bende de vardı günleri birbirine çok yakındı. 1 hafta 1 tanesine ayrı akvaryumda baktım. yavrular için 5 lt şişeyi kesip ayırdığım akvaryumun içine koydum içine hava taşını salladım. Her ikisini de aynı anda kusturdum bu gece 30-35 tane yavrum var. tavsiyem önce yumurta alanı ayrı tankta bırak. Diğeri ana tankta kalsın. Önce yumurta alanı kusturduktan sonra dinlenmesi için ayırdığın tankta tutabilirsin ve benim yaptığım sistemle aynı akvaryumu değerlendirebilirsin. 3 gün sonra da ana tanka alıp diğer balığı kusturur dinlendirirsin.
Sarı prensesimi kustursammı ?
Maşallah. Çok güzeller. Ben de bu gece itibarı ile 18. gününde 2 tane kusturdum. 30-35 tane yavru var :) Bazılarının keseleri var ama sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ayrı bir tankta bakıyorum yavrulara yaklaşık 3 hafta önce doğan yavrularla birlikte 40-45 yavru oldu. Hepsine aynı yerde bakıyorum. Anneleri ana akvaryuma aldım. Şimdilik bi problem gözükmüyor. 1 tane daha ağzında yumurta olan var. Onu da ayrı akvaryuma aldım. 17 gün sonra da onu yavrulatcam :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.