ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bhcn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Haziran 2014 19:02
Son Ziyaret:
02 Nisan 2022 15:54
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Baha ER
Doğum Tarihi:
18 Ocak 1982
Yaş:
42
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[b]Baha ER[/b]

SON 8 MESAJI

Akvaryumdan Nasıl Yakalanır
Yazılanlardan başka ve bence olması gereken bir öneride bulunayım; balıkları yakalama. [;)] Bırak kendi yöntemiyle salsın yavrularını. İşin ticaretiyle uğraşmıyorsan, çok yavru alıp ne yapacaksın. Zaten akvaryumunda yeteri kadar balık var gördüğüm kadarıyla. Taş ile dekorda yapmışsın. Yavrular için saklanacak alan var yani. Ben bu şekilde çok yavru büyüttüm.
Kurutulmuş Sebze
Forumda ev yapımı yem örnekleri mevcut. otçul-etçil olmak üzere içine konan şeyler üç aşağı beş yukarı aynı.
Ben, bizzat linkte tarif edilen yemi yaptım. Balıklarımın,vatozlarımın ve elma salyangozlarımın bu kadar beğendiği bir yeme denk gelmedim.
İki şekilde yaptım. Bir kısmını yağlı kağıda yaydırarak kuruttum. (pul yem gibi) Bir kısmını da Buzlukta küp kalıp şeklinde dondurdum. Her iksinizde afiyetle yiyiyorlar. https://www.akvaryum.com/Forum/vatozlar_icin_ev_yapimi_yem_tarifim_k804503.asp
Artemia Kabuklarına Son
Konu içinde 3 farklı yöntem gösterilmiş(ufak farklılıklarla). Ben, eozen81'in kullandığı yöntemi uyguladım imkanlarım ölçüsünde ve gayet güzel bir sonuç aldım.Gerçekten konuyu açan ve yöntemlerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. Zahmetli bir şeyi daha kolay hale getirmek, hobiye olan hevesimizin devam etmesini ve artmasını sağlıyor...
balıkların daha hızlı üremesi için ne yapılmalıdır
Kendi deneyimimden örnek verecek olursam; hiç denecek kadar yavrusuz bir dönem ve ort. 25 günde bir yavru aldığım dönem (şuan). Yaptığım tek değişiklik; sabit ısı (28c) ve sık su değişimi (haftalık %20) yemlerde çok bir değişiklik yok. canlı yem de kullanılmadı. Bunların yanında biraz daha bilinçlenme,ilgi alaka 
Bu arada balıklar SP.
16 günlük sp ve 45 günlük sp
Yavruları güzel bir şekilde büyütme heyecanını anlıyorum. Bu iyiye işaret :)
Ben, ana tankım da bile yavru büyüttüm. Yavruluğa koymadan, doğal bir şekilde kayaların arasına saklanarak. Bir kere bile artemia yada micron yem vermedim. yavru çok zeki çıktı :)
Yani anlayacağın, 60lt tankında hepsini besleyebilirsin. az ama sık yemleme yaparsın.(dipte yem kalmayacak şekilde) yemlerini toz haline getirirsen daha iyi olur. artemia'ya devam. sık su değişimini unutma ;)
16 günlük sp ve 45 günlük sp
Deneyip test etmiş birisi olarak; hiç bir sıkıntı olmaz kardeşim. bütün yavruları aynı tanka (60lt) alabilirsin.
Çiğli Karşıyaka'da PetShop
merhaba,
otobüsle geleceksen eğer (eşyan çok değilse) otogarın karşısında ki çamdibi yolunda Altın akvaryum var.(yürüme mesafesinde) istediğin her şeyi bulabilirsin.
Karşıyaka çarşısı ana caddenin sağlı-sollu caddelerinde yaklaşık 10 tane petshop var. oralara da göz atabilirsin...
Su tepkili kuluçka makinası projem=)
@Koray;
Merak ettiğin konuyu bende düşünmüştüm ve denedim. Sonuçları hiçte düşündürecek kadar zor olmadığını gördüm.
Benim yaptığım yöntem Birand'ın kullandığı ile aynı. Sana kadehi tavsiye ederim ama kuluçka makinalarını kullanacağım dersen sakıncası yok. Ben, yukardaki iç filtreden daha düşük bir model kullandım. Bunlara çok fazla takılma derim. Yukardaki model rahatlıkla işini görürsün. Debi konusunuda takılma. Videodaki debi çok yüksek.
Şöyle düşün; normalde bu yumurtalar balığın kursağında yani çok ufak bir bölümde kalıyor ve canlanıyorlar. Biz bunu daha geniş bir ortamda taklit etmeye çalışıyoruz. Yumurtaların birbirine yapışık kalmayacak şekilde hareket sağladığın taktirde hiç bir problem olmaz. Suyun debisini vana sayesinde ayarlayabilirsin.
Netice olarak; o iç filtre işini görür. Her çıkışına uygun bir hortum parçası ve vana bağlayarak, suyun debisinide yumurtaları hareketlendirecek kadar yaparsın. Olay bu kadar.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=svP3gOVemPk[/VID]
bhcn2014-06-15 11:55:45

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.