ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ysnkrks
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ağustos 2014 03:19
Son Ziyaret:
01 Haziran 2015 00:36
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yasin Karakaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


100*40*50 Bitkili Canlı Doğuran

SON 10 MESAJI

Lepistes
Akvaryum boyutlarını mümkünse fotoğrafla birlikte balıkları görebilmemiz mümkün mü ?
Canlı doğuran beslenme
Canlı doğuranlara ıspanak, bezelye, salatalık vb. birçok sebze veriyoruz. Bu konuda hiçbir girişimde bulunmadım. Hangi sebzeyi nasıl bir süreçten geçirdikten sonra ne şekilde verebilirim detaylı anlatımla yardımcı olabilirseniz sevinirim :)
Merhaba Millet
Ekol 15 alabilirsiniz.
tekrar başlayacağım
Slyvania Glorux sylvania aquastar t5 florasanlar işinizi görecektir.
Tetra akvaryumu tavsiyeleriniz
Öncelikle merhaba hoşgeldiniz Süleyman Bey :)

Neon Tetra 1cm balık için 1,5 litre hesabı yaparak kaç balık istediğiniz rakam üzerinden kaç litre su ve oradan da ideal akvaryum ölçülerine bakabilirsiniz. Benim tavsiyem imkanınız varsa 100*40*50 boyutlarında bir akvaryum olacaktır.

Filtre konusuna gelecek olursak burada da imkanlarınız dahilinde Eheim, Fluval, Atman ve Tetra tec en çok tercih edilen ürünlerdendir. Ekonomik olması tercih demişsiniz bu bakımdan jebo, lifetech gibi markalara yönelebilirsiniz. Akvaryum boyutlarına ideal olan modellerden seçmelisiniz. 

Bitki seçimi konusunda ise low tech bir akvaryum olacağı için tavsiyelerim Elodea, Tilki kuyruğu, Saz, Anubias, Java moss, Pistia gibi bakımı kolay bitkilerdir. Küçük bir araştırma ile zevkinize göre bitkiler belirleyebilirsiniz. Ayrıca etkili aydınlatma için Sylvania t5 grolux ve aquastarflorasanlar öneririm.

Her şey bir yana en büyük tavsiyem aceleci olmamanız. İnanın ben şuan kurduğum akvaryum için tam 3 yıl okudum. Evet abartmıyorum 3 sene boyunca en ufak bir konuda bile edinebildiğim her türlü bilgiyi edindim ve adım adım gittim. Zamanla akvaryumunuzu kuruyor olmaz ekonomik açıdan da sizi rahatlatacaktır.

Okumak güzeldir Süleyman Bey, okuyun ve herşeyi en ufak ayrıntısına kadar belirleye belirleye yavaş yavaş ilerleyin. Yeniden hoşgeldiniz diyorum.

Saygılarımla...
Sür-i klavye ettiysek affola :)
tekrar başlayacağım
Ben kesinlikle bitkileri herhangi bir satış noktasından alma taraftarı değilim. Çünkü onlıne satışlarda veya petshoplarda çok anlamsız bir şekilde bitki fiyatları çok yüksek. Hobicilerden cüzzi miktarlarda temin edebilirsiniz.

Saydığım bitkilerin (Tilki kuyruğu, Saz, Elodea, Pistia) 1kök fiyatı 1tl ile ücretlendirilir. Java moss 5x5 tele sarılı 5lira olarak fiyatlandırılır. Piyasada çoğu hobicide bulabileceğiniz kolay ve çabuk sürekli çoğalan bitkilerdir.
150 lt akvaryum en ucuz ne kadara mal ederim
İstanbul fiyatları olarak 100/150 lira arası değişiklik gösterir. Ama camcıda kayıt kuşakla birlikte yaptırısanız bi hayli düşer fiyat...
tekrar başlayacağım
Mükemmel olur Ali Bey,

Birkaç Mango kökü, bitki sarabileceğiniz birkaç kaya, Hagen kum ve Siyah arka fon ile birlikte, Tilki kuyruğu, Java moss, Saz, Elodea, Pistia vb bitki türlerinden birkaçıyla... Mükemmel...
bir aylık bitkili akvaryumum
Aynı boyutlarda aynı aynı niteliklerde bitkili akvaryumum var aynı şekilde. Bende Eheim 2217 kullanıyorum. Su çıkış hortumunu farklı gördüm bendeki çok fazla akıntı yaratıyor siz bunu nasıl engellediniz?

Akvaryumunuza gelecek olursak bence gayet başarılı Japon balığı haricinde. Sağlıklı hobiler dilerim :)
papağan plati üremesi
Akvaryumunuzun boyutları ve canlı sayısını öğrenebilir miyiz ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.