ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Sergen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
94
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ekim 2014 21:39
Son Ziyaret:
08 Temmuz 2022 02:10
Toplam Mesaj:
422 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sergen Sert
Doğum Tarihi:
26 Kasım 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Sergen Sert

550 Litre malawi cennetim
30 Litre yeni doğan tankı
100 Litre boylandırma tankı

SON 10 MESAJI

Akvaryum Yeterli Oksijen Var Mı
Tepe filtre bir noktadan sonra yetersiz kalabilir. Pipo filtre yada akvaryum hacmine uygun bir iç filtre kullanmanızı tavsiye ederim. Tepe filtre genelde mini akvaryumlar için idealdir. Keyifli hobiler.
Taş Türü Nedir? Malavi Akvaryumuna Girer Mi?
Güzelce durulayıp, ardından sıcak su ve kaya tuzu dolu bir kapta bir kaç saat bekletip sonra tekrar saf su ile durulayıp akvaryumunuza ekleyebilirsiniz. Malawi türleri bu kayaya bayılacaktır [;)]
Demasoni İle Minare
Merhaba, malawi türleri ve salyangoz gibi kabukçullar birbirine uyumsuzdur. Chichlid türleri kabukçullara karşı her zaman meraklı tavırlar sergileyerek onları bir şekilde yeme eğiliminde olacaklardır. Tecrübeyle sabit [:)] Keyifli hobiler...
Guramiye Ne Oluyor?
Öncelikle geçmiş olsun, sağlıklı hobiler dilerim. Dış parazit belirtisi. Su dengesinde farklılık olabilir mi ? Bu tür durumlara genelde tanka sonradan balık eklenmesinden ötürü karşı karşıya kalındığına bir çok kez şahit oluyorum. Size tavsiyem, % 40 su değişimi , metilen mavisi (her 15 litre için 1 damla) ve ısının 1-2 günlüğüne 29-30 derecede sabit kalması. Ben bu şekilde dış paraziti bir çok kez tedavi ettim. Sevimli gurami iştahtan kesilip yeme ilgisiz davranmıyorsa kendini bu şekilde toplayacaktır. Keyifli ve sağlıklı hobiler. [:)]
Yunus Çiklet Kaşınma Ve Yüzgeç Sorunu
Sağlıklı hobiler. Tuz miktarı bana biraz fazla geldi. Birde bana kuyruk kısımları diğer balıklar tarafından ısırılmış gibi geldi. Geçmiş olsun.[:)]
Taçsız Krallar.türkiyede Bundan İyisi Yok
[QUOTE=onuribrahim][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/121433/250520160846311.jpg[/IMG]

Bence de büyük konuşmamak lazım.. ;)[/QUOTE]

Bendeki erkeğin gövde yapısı, vücudundaki turkuazlık,kafa yapısı ve yüzerken alev çıkarıyormuşcasına yüzgeç renkleri ile sizdeki erkeğin bu özelliklerini bir mi tutuyorsunuz :) Çok enteresan bir görüş ;)
Astronot İçin Yardım
Merhabalar. Canlı doğuran besliyordum 100x60x50 hacimli bir tankta. Ancak gerek canlı bitki olayını gerekse yavru yaşatma olayını beceremedigim için tekrar chichlid türlerine dönmek istiyorum.

Ancak bu sefer amacım üretim yapmak degil, tamamen görsel ve beni huzurla dolduracak bir tür.

Bunun için aklımda kesinlikle bir tür var oda astronot...

Bi hobici abimizle anlaştık onun elinde 4 adet astronot var 10-14 cm aralarında. Benım elimdeki canlı doguranlarla o astronotları yarın takas edecegiz.

Astronotlar hakkında gerekli bilgilere sahibim. Sadece bu türü beslemiş ve bu zevki almış olan kişiler bana görüş ve önerilerini yazarlarsa cok minnettar olacağım.

Lütfen makale linki kopyalamayınız sadece görüş ve önerilerinizi istiyorum.

Akvaryumu cok pisletiyor diyorlar. Gerçekten de insanı bıktıracak derecede pisletiyorlar mı akvaryumu ?
Ve birde astronot akvaryumu çok koku yapar mı ?

not: 4 Adet astronot bu hacime bir tık fazla biliyorum, o yüzden zamanla eleme yapıp adedi 2'ye düşürecegim. Bunu zaman gösterecek şu anda yavrular daha.

TEŞEKKÜRLER.[EDIT]Sergen,2016-05-20 23:50:37[/EDIT]
Canlı Doğuran Akvaryumuna Yapay Bitki Sorunsalı
Merhabalar arkadaşlar. Yıllardır besledigim malawi ve tanganika chichlidlerini beslemeyi bugün itibariyle bıraktım... Biraz daha mütevazi ve daha az bakım isteyen canlı doğuranlara yöneldim bugün.

110X50X50 Hacminde güzel bir akvaryumum var. Akvaryumumda şu anda olan tek şey kum ve biraz kaya. Bugun gidip yaklaşık 25 adet lepistes, moli, plati ve kılıç kuyruk aldım ve akvaryuma ekledim. Balıklar gayet saglıklı ve haraketliler şu anda.

E tabi akvaryumculardaki ufacık akvaryumlardan çıkıp 110 cmlik bir tanka geldiler [:)]

Soruma gelelim : Bu aralar Canlı bitkiye ne ayırabilecek bütçem var, ne onlara bakabilecek vaktim var. Şimdi diyeceksiniz ki çok ucuza ve bakım istemeyen canlı bitkilerde var. Yok arkadaşlar, emin olun yok. Her bitki her canlı olan bitki bakım istiyor. Gübresi, Özel ilaçları karbondioksit mi denir bilemem bilen arkadaşlar daha iyi bilir o ilaçlardan lazım falan anlayacağınız çok uğraş gerektiren bir sorumluluk canlı bitki olayı. Hem bu ilaçların fiyatlarıda pahalı. Bitkilerde ucuz değil. Bir dal Anubias bitkisine 10 Lira istiyorlar. Neyse sonuç olarak bunlardan ötürü ne canlı bitkinin ışıklandırmasına, ne canlı bitkinin kendisini satın almaya, nede canlı bitkinin ilaçlandırmasına ayıracak bütçem yok.

Bende bu canlı doğuran türlerinin doğacak yavrularını yaşatmak için yapay bitkiye yönelmek istiyorum. Yemyeşil akvaryumu doldurmak istiyorum taban sağ taraf sol taraf arka taraflar. Güzel bir dekor yapmak istiyorum.

Bu konuyu yüzyüze görüştügüm tüm akvaristlere sordum, hiç birisi bir sıkıntı yaşamamış ve canlı bitkinin aksine yapay bitkiyi daha mantıklı buluyorlar. Abartısız 6-7 kişiye sordum.

Siz neler düşünüyorsunuz ? Tabikide yapay bitki yerine canlı bitki DAHA SAĞLIKLIDIR. Onda hemfikiriz.

Hem canlı bitki bakımından da anlamıyorum çok fazla. Tecrübe kazanana kadar öldürecegim ve zarar edecegim bitkilerin haddi hesabı olmaz sanırım...


Ancak tüm bu anlattıklarıma, bütçeye ve vakit ayıramama ihtimallerini göz önünde bulundurduğumuzda. Sizce nasıl bi fikir. Varmıdır önerisi olan ?
Zor Durumdayım Artık Dayanılmaz Bir Hal Aldı !
[QUOTE=ergun53]Arkadaşlar t5 florasan yanlış bağlamayla yanar mı ? Yani çalışmaz hale gelir mi yardımcı olursanız sevinirim...
[:(((][/QUOTE]

Konuştuğumuz konu bununla alakalı mıydı şimdi ?

Işık ve aydınlatma bölümüne konu açmanız gerekirken konuyu saptırmak oldu bu şu an. [:cik:]
Zor Durumdayım Artık Dayanılmaz Bir Hal Aldı !
Bugun eve geldim ve baktım oda ne. Taşın üzerine 150 küsür yumurta dökmüşler. Hayret ettim. Ancak hala korkuyorlar yaklaşınca yumurtaları bırakıp kaçışıyorlar kimse olmayınca tekrar yumurtaların oraya gidiyorlar.

Yavruların cıkmasını bekleyecegim belki o zamana kadar biraz daha cesaretlenirler sonuçta akvaryum kalabalıklaşacak.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.